Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022

Μερακλής ο Δημήτρης Μητροπάνος: Το θρυλικό ζεϊμπέκικο πριν τον θάνατο του με τις 3.500.000 προβολές!

Η παρουσία τους ανατριχιάζει...

16 Νοεμβρίου 2019 14:03
Μερακλής ο Δημήτρης Μητροπάνος: Το θρυλικό ζεϊμπέκικο πριν τον θάνατο του με τις 3.500.000 προβολές!

Ο κορυφαίος έλληνας ερμηνευτής, Δημήτρης Μητροπάνος, παρ'ότι δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή, έχει αφήσει το στίγμα του. Σε μια από τις τελευταίες του εμφανίσεις, το 2011, χόρεψε ένα ζειμπέκικο που αφήνει εποχή, ερμηνέυοντας την «Ρόζα». Πραγματικά η φωνή του και η παρουσία τους ανατριχιάζει...

Δείτε επίσης: Το τραγούδι που έκανε ιστορία μετά από 20 χρόνια ο Δημήτρης Μητροπάνος!

Μετράει επιτυχίες που ακούγονται μέχρι και σήμερα, και σίγουρα θα ακούγονται και πολλά χρόνια μετά. Από τη «Ρόζα» του Θάνου Μικρούτσικου και του Άλκη Αλκαίου μέχρι το «Για να σ’ εκδικηθώ» του Λάκη Παπαδόπουλου και του Κυριάκου Ντούμου. Για να μένει στη μνήμη και να περνάει στις επόμενες νέες γενιές!

Ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1948 και υπήρξε από τους σπουδαιότερους Έλληνες ερμηνευτές της Ελλάδας. Γεννήθηκε το 1948 στα Τρίκαλα. Μεγάλωσε χωρίς τον πατέρα του, τον οποίο όμως γνώρισε στα 29 του χρόνια.

Το 1964, μετέβη στην Αθήνα να ζήσει με τον θείο του στην οδό Αχαρνών. Προτού τελειώσει το γυμνάσιο, άρχισε να εργάζεται ως τραγουδιστής. Χαρακτηριστικά τον φώναζαν από μικρό βλαχάκι, λόγω και της καταγωγής του από την Θεσσαλία.

Tο μεγάλο μυστικό του Δημήτρη Μητροπάνου! «Μου είχε ζητήσει να μην το μάθει κανείς!»

Αυτό το μυστικο δεν το ήξερε ούτε η οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου! Ένα μυστικό που κράτησε 27 ολόκληρα χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αποκαλύπτει η κόρη του Γιώργου Ζαμπέτα, Καίτη. Πέγκυ Ζήνα: Ο θάνατος που την τσάκισε!

Αφορά στον τάφο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη για τον οποίο ο Δημήτρης Μητροπάνος έδωσε τότε 1.000.000 δραχμές. Ήθελε να δημιουργήσει ένα μνημείο αντάξιο της μουσικής αξίας του Ζαμπέτα και τα κατάφερε! «Δεν θέλω να το μάθει κανείς κυρά Αργυρώ.

Αυτό θα είναι το μυστικό μας» είχε πει ο αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος στη σύζυγο του Γιώργου Ζαμπέτα, η οποία προτού πεθάνει εκμυστηρεύτηκε το μυστικό στην κόρη της Καίτη, λέγοντάς της: «Παιδί μου, να το ξέρεις. Τον τάφο στου πατέρα σου τον έφτιαξε ο Μητροπάνος». Τέσσερα χρόνια αργότερα η Αργυρώ Ζαμπέτα έφυγε κι αυτή από τη ζωή ακολουθώντας τον σύζυγό της.

μεγάλο μυστικό του Δημήτρη Μητροπάνου! «Μου είχε ζητήσει να μην το μάθει κανείς!»

Ήταν 10 Μαρτίου 1992… Η Ελλάδα πενθούσε για το χαμό ενός από τους στυλοβάτες του ελληνικού τραγουδιού. Ο Γιώργος Ζαμπέτας οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο Γ’ Νεκροταφείο παρουσία χιλιάδων θαυμαστών του. Ανάμεσα τους και ένα από τα πνευματικά του παιδιά, ο Δημήτρης Μητροπάνος. Η σύζυγός του Αργυρώ Ζαμπέτα αποφάσισε να φτιάξει ένα μνήμα αντάξιο της καλλιτεχνικής του αξίας. Ωστόσο το μνήμα κόστιζε ακριβά κι εκείνη αδυνατούσε να αντεπεξέλθει.

μεγάλο μυστικό του Δημήτρη Μητροπάνου! «Μου είχε ζητήσει να μην το μάθει κανείς!»

Λίγο καιρό αργότερα στο πατρικό σπίτι του Ζαμπέτα, στο Αιγάλεω, τη χήρα του επισκέφτηκε ο Δημήτρης Μητροπάνος. «Με τον Δημήτρη ο πατέρας μου είχε μια σχέση οικογενειακή. Απίστευτη. Σαν πατέρας με γιο» θυμάται μιλώντας στην «Espresso» η κόρη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Καίτη και συνεχίζει τη συγκινητική αφήγησή της: «Μου είχε αναφέρει η μάνα μου ότι ο Μητροπάνος την είχε επισκεφτεί και της είχε δώσει 1.000.000 δραχμές. Συγκεκριμένα μου είχε πει: «Όσο ζω, Καίτη μου, θα θυμάμαι ότι χάρη στον Μητροπάνο φτιάξαμε το νήμα του μπαμπά σου. Μου είχε ζητήσει να μην το μάθει κανείς». Το μυστικό αυτό για να μην το πάρει μαζί της η μάνα μου, το εμπιστεύτηκε σε μένα. Αυτό δεν το ήξερε ούτε η οικογένεια του Μητροπάνου».

Όπως θυμάται σήμερα η Καίτη Ζαμπέτα, ο πατέρας της είχε τον τραγουδιστή από τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα στο πλευρό του, στα κέντρα όπου δούλευε. «Είχε ζητήσει από τον Μητροπάνο, αν δεν τον πλήρωναν οι μαγαζάτορες, να του το λέει για να τους κατσαδιάζει. Ο μπαμπάς μου πολλές φορές τον χαρτζιλίκωνε» σημειώνει η Καίτη Ζαμπέτα.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share