Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σαλάντι: Το ξενοδοχείο των γυμνιστών!

Τι συνέβαινε τη δεκαετία του 80;

16 Οκτωβρίου 2019 08:20
Σαλάντι: Το ξενοδοχείο των γυμνιστών!

Λεηλατημένο, με σπασμένα τζάμια και ξηλωμένα μάρμαρα, με τις εγκαταστάσεις του να τις τρώει ο χρόνος, στέκει εκεί με μια από τις ωραιότερες παράλιες της Αργολίδας μπροστά του. Αυτό είναι σήμερα το ξενοδοχείο ΑΚΤΗ ΣΑΛΑΝΤΙ που άλλοτε ήταν βάση των γυμνιστών.

Δείτε επίσης: Αποκάλυψη βόμβα για την Αλίκη Βουγιουκλάκη: "Είχα καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά..."

Την δεκαετία του 80 ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου μετέτρεψε το ξενοδοχείο σε κέντρο γυμνισμού. Τουρίστες από όλη την Ευρώπη κατέφθαναν στην Ερμιονίδα για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα εν αδαμιαία περιβολή σε ένα ξενοδοχείο που πρωτολειτούργησε καθαρά για τους λάτρεις του γυμνισμού και στα πρότυπα άλλων παρόμοιων ξενοδοχείων της Ευρώπης.

Το ξενοδοχείο ήταν περιφραγμένο ώστε να αποκλειστεί κάθε επαφή ανάμεσα στους γυμνιστές και στους κατοίκους του γειτονικού χωριού των Διδύμων, που απείχε πέντε χιλιόμετρα, αλλά και για να αποτραπεί η προσέλκυση ηδονοβλεψιών.

Το ξενοδοχείο προσέφερε στα δωμάτια του Τηλεόραση, Ψυγείο, Εστιατόριο, Πισίνα. Επιτρεπόντουσαν τα ζώα, υπήρχαν υποδομές ΑΜΕΑ, Conference Room, Αίθουσα συνεδριάσεων Animation Μπαρ, Pool Bar, Αθλητικές δραστηριότητες, Volleyball Tennis, Mini Golf, Δραστηριότητες για παιδιά, Κομμωτήριο… και όλα αυτά πριν 40 χρόνια!

Ωστόσο, οι έντονες αντιδράσεις των κατοίκων προκάλεσαν το κλείσιμο του ξενοδοχείου και την αλλαγή της ιδιοκτησίας.

Το ξενοδοχείο, από δω και στο εξής, θα λειτουργήσει ως «κανονικό» ξενοδοχείο για αρκετά χρόνια. Θα αλλάξει πολλές φορές ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά δεν θα καταφέρει να ορθοποδήσει ποτέ.

Πώς είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκαν ο "Νονός" και ο "Σωματοφύλακας";

Το Beverly Hills Μansion είναι από κάθε άποψη το πραγματικό «Αmerican dream» καθώς συνδυάζει τη φήμη και τις ανέσεις που το καθιστούν έναν επίγειο Παράδεισο για όσους έχουν την ευκαιρία να περάσουν λίγο χρόνο στο εσωτερικό του.

Δείτε επίσης: Το μυστηριώδες κτίσμα στην Αττική οδό που κρύβει μια οικογενειακή τραγωδία!

Tο «παλάτι» του Μπέρβερλι Χιλς στο οποίο έχουν διαμείνει μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού κόσμου αποτελεί το πιο διάσημο σπίτι της Αμερικής, το οποίο μάλιστα για να νοικιάσει ή να αγοράσεις κανείς πρέπει να είναι πρόθυμος να διαθέσει πολλά εκατομμύρια.

Και ναι, τα αξίζει και με το παραπάνω. Σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Γκόρντον Κάουφμαν με στυλ της δεκαετίας του 1920 και εμβαδόν 5.000 τ.μ. σε ένα κτήμα 15.000 τ.μ., η ιστορική αυτή κατοικία διαθέτει 29 κρεβατοκάμαρες και μπάνια, 3 πισίνες, γήπεδα τένις, αίθουσα κινηματογράφου, δικό της nightclub, τεράστιες κουζίνες και σαλόνια – playrooms.

Η έπαυλη με την κινηματογραφική ιστορία

Στο Beverly Hills Μansion έζησε ο Αμερικανός μεγαλοεκδότης Γουίλιαμ Ράντολφ Χιρστ, μαζί με την γυναίκα που ερωτεύτηκε όσο καμία, Μαριόν Ντέιβις, ενώ εκεί πέρασαν το μήνα το μέλιτός τους οι Τζον και Τζάκι Κένεντι. Η φήμη που απέκτησε το πολυτελέστατο μέγαρο, όμως, δεν «χτίστηκε» μόνο από τους διάσημους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές του.

Αν έχετε παρακολουθήσει τον θρυλικό «Νονό» και τον «Σωματοφύλακα» που χάρισε στη Γουίτνεϊ Χιούστον το ωραιότερο τραγούδι της καριέρας της, ξέρετε σίγουρα για ποιο πράγμα μιλάμε. Στο τεραστίων διαστάσεων οίκημα της Καλιφόρνιας πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων των δύο αυτών ταινιών, καθιστώντας το ένα από τα πιο γνωστά σπίτια στην ιστορία της Αμερικής.

Το 2007 βγήκε «στο σφυρί» για 165 εκατομμύρια δολάρια, με την τιμή του να πέφτει δραματικά μερικά χρόνια αργότερα, συγκεκριμένα το 2010, όταν ανακοινώθηκε πως η έπαυλη θα κοστίσει μόλις (;) 90 εκατομμύρια στον αγοραστή της. Τότε ανήκε στον μεγαλοδικηγόρο Λέοναρντ Ρος, ο οποίος κήρυξε πτώχευση τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου.

Από το 2013 ενοικιάζεται για 600.000 δολάρια το μήνα, κερδίζοντας τον τίτλο του πιο ακριβού σπιτιού προς ενοικίαση στην ιστορία του Λος Άντζελες…

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share