Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ποιος είναι ο "μπάρμπας" που εικονίζεται σε όλα τα κάδρα του ελληνικού κινηματογράφου;

Όπου κι αν κοιτάξετε και σε όποια ελληνική ταινία θα τον δείτε!

14 Οκτωβρίου 2019 14:28
Ποιος είναι ο

Οι φανατικοί των ασπρόμαυρων ελληνικών ταινιών ίσως το έχουν ήδη παρατηρήσει. Οι ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου είναι οι καλύτερες που υπάρχουν για αυτό λατρεύουμε να τις βλέπουμε ξανά και ξανά! Απολαμβάνοντας τις πρώτες σκηνές της γνωστής ταινίας του 1965 «Υπάρχει και φιλότιμο» ο Μαυρογιαλούρος ψάχνοντας την ομιλία για την Πλατανιά έχει ακριβώς από πάνω του το κάδρο ενός βλοσυρού μουστακαλή που όπως λέει ο Κωνσταντάρας είναι ο αείμνηστος πατέρας του. Δείτε ακόμα: Ο τεράστιος Λαυρέντης Διανέλλος και το άδοξο τέλος του που λίγοι ξέρουν!

Είναι όμως αυτός ή μήπως είναι ο… Χαράλαμπος στο εξίσου θρυλικό «Ο θησαυρός του μακαρίτη» τον οποίο η Γεωργία Βασιλειάδου… θρηνεί μιας και πέθανε από το πολύ φαΐ.

Είναι ο Χαράλαμπος ή μήπως είναι τελικά ο θείος Τάκης της Γκέλυ Μαυροπούλου στο παλαιότερο «Η κυρία του κυρίου» του 1962;

To πρόσωπο στο κάδρο είναι το ίδιο και εμφανίζεται λοιπόν σε τρεις ταινίες το 1959, το 1962 και το 1965 που βρήκαμε αρχικά. Μετά από έρευνα όμως και όπως αναφέρει το 90lepta.com ο μπάρμπας στο κάδρο εμφανίζεται και σε αρκετές ταινίες ακόμα όπως στο «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός», στον «Εχθρό του λαού» ακόμα και «Στον αστερισμό της Παρθενου».

Η αποθήκη των στούντιο της Φίνος Φίλμς δεν υπάρχει πλέον για να βρούμε την εξήγηση…. Το 90lepta.com υποθέτει οτι το συγκεκριμένο πορτραίτο βρισκόταν στο “οπλοστάσιο” του σκηνογράφου Μάρκου Ζέρβα (που δούλευε για τη Φίνος φιλμ), επειδή όλες οι συγκεκριμένες ταινίες είναι σε δική του σκηνογραφία. Σε κάποιες εμπλέκεται επίσης και ο Νίκος Τσιφόρος που ήταν γνωστός χιουμορίστας και ίσως έβαλε το χεράκι του κι αυτός.

Δείτε καρέ αλλά και βίντεο από την εμφάνιση του πατρός Μαυρογιαλούρου ή Χαράλαμπου ή θείου Τάκη ή όπως αλλιώς λεγόταν…

Στη λύση του μυστηρίου κάποιοι απαντάνε οτι μπορεί να είναι ο ηθοποιός Βελλισάριος Κοντογιάννης , με μικρή παρουσία σε πολλές όμως ελληνικές ταινίες.

Πώς είναι σήμερα ένα αγαπημένο ζευγάρι του ελληνικού κινηματογράφου;

Θυμάστε το αγαπημένο ζευγάρι του ελληνικού κινηματογράφου που είναι και στην πραγματικότητα μαζί, Στέφανο Ληναίο και η Έλλη Φωτίου; Πώς είναι σήμερα το ζευγάρι μετά από τόσα χρόνια; Η «ψυχομάνα» του ελληνικού κινηματογράφου: Πέθανε ξεχασμένη σε γηροκομείο!

Είναι από τα αγαπημένα και «αθόρυβα» ζευγάρια του θεάτρου και του κινηματογράφου, χωρίς να προκαλούν με την προσωπική τους ζωή.

Το ζευγάρι ηθοποιών συνεχίζει να είναι αγαπημένο μετά από τόσα χρόνια. Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά και είναι μέχρι σήμερα αχώριστο. Ο Στέφανος Ληναίος είναι 91 ετών και η Έλλη Φωτίου είναι 80 χρονών.

Θυμάστε τον Βασίλη από τη σειρά "Μάνα είναι μόνο μία''; Δείτε πως είναι σήμερα!

ο "Μάνα είναι μόνο μία" ήταν μια από τις πιο αγαπημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης. Στους πρώτους ρόλους είδαμε την Μαίρη Χρονοπούλου που μας κερδίζει με το κωμικό ταλέντο της, τη Ναταλία Δραγούμη να συστήνεται στο κοινό ως η όμορφη κόρη της Μαίρης, η Λιάνα αλλά και τον νεαρό Λουκά Ζήκο να υποδύεται τον λογικό και αγαπημένο κανακάρη της, τον Βασίλη. Θυμάστε την Τέτα Κωνσταντά από το Ρόδα, τσάντα και κοπάνα;Πώς είναι σήμερα..

Αρκετά χρόνια μετά την σειρά δείτε πως είναι σήμερα ο Βασίλης ή αλλιώς Λουκάς Ζήκος.

Ο Λουκάς Ζήκος ασχολείται μέχρι σήμερα με το θέατρο και την τηλεόραση αλλά δεν ζει πια στην Ελλάδα. Ο ηθοποιός ζει στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό.

Ο ίδιος έχει γίνει πατέρας ενός κοριτσιού και όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του το παιχνίδι μαζί της είναι ο τρόπος του να δραπετεύει από την καθημερινότητα.

Ποιος είναι σήμερα ο μικρός της φωτογραφίας που είναι πρωθυπουργός;

Απίστευτο! Εσείς θα καταφέρετε να αναγνωρίσετε το πρόσωπο της φωτογραφίας; Πώς είναι σήμερα ο μικρός που απεικονίζεται στην φωτογραφία και είναι πρωθυπουργός πια;

Δεξιά απεικονίζεται ένας ήρωας του στρατού και αριστερά ένας σημαντικός ηγέτης. Το παιδάκι στο αριστερό μέρος της φωτογραφίας είχε γεννηθεί το 1949 και είχε δύο ακόμη αδέρφια. Δείτε πως είναι σήμερα το κορίτσι που σιδερώθηκε και συγκλόνισε την Ελλάδα του ’50!

Ο πατέρας του ήταν ιστορικός και εργαζόταν ως καθηγητής. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο Ισραήλ και από μικρός διακρίθηκε για τις σχολικές του επιδόσεις. Οι καθηγητές του ανέφεραν ότι ήταν ένας ταλαντούχος μαθητής, δραστήριος και ευγενικός.

Στα 14 του χρόνια η οικογένεια του μετανάστευσε στην Αμερική, όπου τελείωσε το σχολείο στη Φιλαδέλφεια. Στη συνέχεια υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Ισραήλ. Πέρασε από σκληρή εκπαίδευση και ήταν ανάμεσα στην ομάδα που ανέλαβε την απελευθέρωση αεροσκάφους στο Τελ Αβίβ το 1972. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκε στον ώμο του και λίγο αργότερα επέστρεψε στην Αμερική και ξεκίνησε να σπουδάζει Αρχιτεκτονική. Ωστόσο, σύντομα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις σπουδές του για να πολεμήσει στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, ο οποίος ξέσπασε το 1974 ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Άραβες.

Με το τέλος του πολέμου, γύρισε στην Αμερική, πήρε το πτυχίο του στην Αρχιτεκτονική και στο Μάνατζμεντ, ενώ συνέχισε σπουδές Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Εν τω μεταξύ, ο αδερφός του, επίσης μέλος του ισραηλινού στρατού, πήρε μέρος στην στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση των επιβατών ενός αεροσκάφους της Air France.

Γερμανοί και Παλαιστίνιοι τρομοκράτες κρατούσαν ομήρους τους επιβάτες του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Έντεμπε στην Καμπάλα της Ουγκάντα. Αρχηγός των κομάντος ήταν ο αδερφός του, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Οι συμπατριώτες του τον τίμησαν σαν εθνικό ήρωα και μέχρι σήμερα η μνήμη του τιμάται στο Ισραήλ. Λέγεται ότι αυτός ήταν ο λόγος που ορκίστηκε να πολεμήσει την τρομοκρατία. Δύο χρόνια μετά τον θάνατο του επέστρεψε στο Ισραήλ και ασχολήθηκε με την πολιτική.

Ο Moshe Arens, πρώην Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ τον όρισε αναπληρωτή αρχηγό της ισραηλινής αποστολής στην Ουάσινγκτον και τη δεκαετία του ’80 υπηρέτησε ως Πρέσβης στην Αμερική. Τη δεκαετία του ’90 ήταν ήδη εξέχων παράγοντας της κυβέρνησης Γιτζχάκ Σαμίρ. Όταν ο Σαμίρ αποσύρθηκε εξελέγη πρόεδρος του κόμματος Λικούντ και το 1996 οι Ισραηλινοί τον εξέλεξαν πρωθυπουργό.

Ήταν ο νεότερος πρωθυπουργός της ιστορίας του Ισραήλ. Ο εικονιζόμενος είναι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share