Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τραγική ιστορία: Ποια ήταν η "γυναίκα πίθηκος" που χρησιμοποιούνταν ως ατραξιόν στο τσίρκο του συζύγου της; (photo)

Απίστευτη ιστορία!

24 Ιουλίου 2019 17:59
Τραγική ιστορία: Ποια ήταν η

Η Julia Pastrana γεννήθηκε το 1834 στη Σιναλόα στο Μεξικό με υπερτρίχωση, υπερπλασία των ούλων και διπλή σειρά δοντιών δίνοντάς την όψη πιθήκου. Το μέτωπό της ήταν τριχωτό και είχε αντρικό μούσι, ενώ τα αυτιά και η μύτη της ήταν ασυνήθιστα μεγάλα. Ο Theodor Lent την ανακάλυψε και την αγόρασε από μια γυναίκα πιθανότατα τη μητέρα της για να δουλέψει στο τσίρκο του. Έμαθε να γράφει και να μιλάει τρεις γλώσσες. Τραγουδούσε και χόρευε στις περιοδείες που πήγαινε το τσίρκο με τον τίτλο «Η μουσάτη γυναίκα», αρχικά στην Αμερική και κατόπιν στην Ευρώπη και τη Ρωσία.

Αργότερα ο Theodor Lent την παντρεύτηκε. Κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στη Ρωσία το 1860, η Τζούλια γέννησε ένα μωρό με παρόμοια χαρακτηριστικά που έζησε μόλις τρεις μέρες. Η ίδια πέθανε στην ηλικία των 26 από επιπλοκές του τοκετού, πέντε μέρες μετά. Ο άντρας της ταρίχευσε την Τζούλια και το μωρό και τους τοποθέτησε σε γυάλινη προθήκη για να τους εκθέτει στις περιοδείες. Αργότερα βρήκε μια άλλη γυναίκα με παρόμοια εμφάνιση και την ονόμασε Zenora Pastrana. Ακολούθησε και αυτή την ίδια καριέρα. Παρά την κερδοφόρα επιχείρηση ο Lent κατέληξε σε ψυχιατρείο στη Ρωσία και πέθανε το 1884.

Μετά τον θάνατό της ο Lent συνέχισε τις περιοδείες. Ταρίχευσε τη σορό τόσο της γυναίκας όσο και του γιου τους και τους εξέθετε μέσα σε γυάλινο κουτί. .


Τα ταριχευμένα πτώματα εξαφανίστηκαν για ένα διάστημα και το 1921 βρέθηκαν στο Όσλο όπου παρέμεναν σε έκθεση ως και τη δεκαετία του 1970. Κάτω όμως από τη γενική κατακραυγή απεσύρθησαν. Η Τζούλια αργότερα βρέθηκε στο πανεπιστήμιο του Όσλο στη Νορβηγία στο τμήμα ανατομίας και παρέμενε άταφη για 150 χρόνια.

Το Φεβρουάριο του 2013 με πρωτοβουλία του κυβερνήτη της γενέτειράς της και σε συνεννόηση με τις νορβηγικές αρχές, η Τζούλια μεταφέρθηκε και θάφτηκε με καθολική τελετή στην γενέτειρά της στο Sinaloa.

Η 28χρονη που μοιάζει με 100 χρόνια μεγαλύτερη!

Μία 28χρονη από τη Μινεσότα πάσχει από μια σπάνια ασθένεια η οποία την κάνει να φαίνεται πολύ μεγαλύτερη σε ηλικία, ενώ το δέρμα της έχει «ζαρώσει» σε σχεδόν όλο το σώμα της
Η Sara Geurts πάσχει από το σύνδρομο Ehlers-Danlos, το οποίο χαρακτηρίζεται από 13 κατά βάση κληρονομικές, διαταραχές των συνδετικών ιστών του σώματος που προσβάλλουν κυρίως το δέρμα, τις αρθρώσεις και τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.

Αν και οι περισσότεροι ασθενείς δεν αποκτούν εμφανή συμπτώματα, η Sara αντιμετωπίζει μία σπάνια μορφή του συνδρόμου, με αποτέλεσμα το δέρμα της να «κρέμεται».

Η 28χρονη δυσκολεύεται ιδιαίτερα ακόμα και να φάει, ενώ προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα ώστε να λάβει ιατρική βοήθεια από το εξωτερικό. Ωστόσο, δεν το βάζει κάτω και έχει καταφέρει να γίνει αρκετά γνωστή στο Instagram, καθώς και στο χώρο του μόντελινγκ αφού χρησιμοποιεί την ασθένειά της ώστε να ενθαρρύνει τις γυναίκες να αγαπούν τα σώματά τους με τις ατέλειές τους.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν τα καλύτερα που έχω ζήσει, καθώς ένιωσα πως αυτός είναι ο πραγματικός και αυθεντικός μου εαυτός. Θέλω όλοι να νιώσουν όπως κι εγώ» αναφέρει η Sara, σύμφωνα με το δημοσίευμα της The Sun.

Όπως εκμυστηρεύεται πάντως η ίδια, έχει περάσει και δύσκολα χρόνια, ειδικά όταν πήγαινε σχολείο και δεν είχε εξοικειωθεί ακόμα με το σώμα της.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share