Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία των Beatles! (Photo)

Λίγο πριν την διάλυση...

10 Ιουλίου 2019 15:18
Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία των Beatles! (Photo)

Ο Σεπτέμβριος του 1969 ήταν ένας πολύ σημαντικός μήνας στην ιστορία της μουσικής, καθώς μετά από 7 χρόνια κοινής πορείας, το ίσως σημαντικότερο συγκρότημα στην ιστορία, οι Beatles, αποφάσισαν να διαλυθούν όταν ο Τζον Λένον ανακοίνωσε την αποχώρησή του.

Όχι πολύ καιρό πριν, τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς έκαναν μία φωτογράφηση που αν κρίνουμε από τις εκφράσεις τους, ίσως και να ήξεραν ότι θα ήταν η τελευταία τους...

Σε μία πρόσφατη τους συνέντευξη στον Guardian, ο διάσημος φωτογράφος Ethan Russell μιλάει μεταξύ άλλων για την τελευταία φωτογραφία των θρυλικών "σκαθαριών". Ενδεικτικά τα λόγια του για τον Τζόρτζ Χάρισον: "Είχε τελειώσει τόσο πολύ γι' αυτόν. Δεν νομίζω ότι έκανε κάτι πέρα από το να κατσουφιάζει για 3 ώρες".

Η αλήθεια είναι ότι μια ματιά τον επιβεβαιώνει...

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 10 Iουλίου!

Ποια είναι τα σημαντικότερα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη; Τι έγινε σαν σήμερα 10 Ιουλίου;

1774 Η τσαρική Ρωσία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπογράφουν τη συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή, που προβλέπει -μεταξύ άλλων- ελεύθερη ανά τη Μεσόγειο ναυσιπλοΐα για τους Ρώσους. Τη συνθήκη αυτή θα εκμεταλλευτούν οι Έλληνες, που θα αναπτύξουν τη ναυτιλία τους, κατασκευάζοντας σύγχρονα πλοία, στα οποία θα υψώσουν τη ρωσική σημαία.

1911 Κυκλοφορεί στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλονίκη το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Μακεδονία».

1940 Αρχίζει η Μάχη της Αγγλίας, που θα διαρκέσει 114 ημέρες. Ο Χίτλερ προσπαθεί να εκμηδενίσει τη βρετανική αεροπορία, με τελικό στόχο τη γερμανική απόβαση στα βρετανικά νησιά.

1960 Η Σοβιετική Ένωση νικά 2-1 στην παράταση τη Γιουγκοσλαβία στο «Παρκ ντε Πρενς» του Παρισιού και κατακτά το Α’ Κύπελλο Εθνών Ευρώπης (νυν Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ή Euro).

1964 Η Μαίρη Κουάντ προκαλεί επανάσταση στη μόδα με τη μίνι φούστα στην Αγγλία.

1976 Μεγάλη οικολογική καταστροφή προκαλείται στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, εξαιτίας έκκλησης διοξίνης από χημικό εργοστάσιο στο Σεβέζο.

1985 Γάλλοι κομάντος ανατινάζουν το πλοίο της Greenpeace «Rainbow Warrior» στο λιμάνι Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Κατά την επιχείρηση, ένας φωτογράφος χάνει τη ζωή του.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share