Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αλέξανδρος Κατσαντώνης, Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Οι πατεράδες που αποκλήρωσαν τα παιδιά τους!

Οι άγνωστες ιστορίες τους!

4 Μαρτίου 2019 08:34
Αλέξανδρος Κατσαντώνης, Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Οι πατεράδες που αποκλήρωσαν τα παιδιά τους!

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Κατσαντώνης, που έφυγε από τη ζωή τον Μάιο του 2013, αποκλήρωσε την μοναχοκόρη του μέσα από δύο διαθήκες, που συνέταξε το 2011 και το 2013.

Σύμφωνα με τα χειρόγραφα του, ο ποινικολόγος κληροδοτεί την περιουσία του στο ίδρυμα «το Χαμόγελο του παιδιού», ενώ στην εν διαστάσει σύζυγό του παραχωρεί την επικαρπία πέντε καταστημάτων στην οδό Περικλέους.

Μέσω της διαθήκης του, εξέφρασε την πικρία προς την κόρη του αναφέροντας: «Η μεταχείριση μου από την κόρη μου με έφερε πολλές φορές σε απόγνωση, όταν ύστερα από σειρά εμφραγμάτων δεν είχα κοντά το μοναδικό μου παιδί.

Πέραν δε της συναισθηματικής βαρύτητας του γεγονότος, παρέμεινα και ουσιαστικά αβοήθητος λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι η σύζυγος μου είναι εξίσου υπερήλιξ, κυρίως όμως έχει σε μεγάλο βαθμό μειωμένη την όραση και έχει χάσει σχεδόν εξ ολοκλήρου την ακοή της, με αποτέλεσμα παρά την καλή της θέληση και προσπάθεια να αντιμετωπίζω τη δίνη τριών εμφραγμάτων με την βοήθεια προσώπων, όπως η πρώην γραμματέας μου, μία παραδουλεύτρα και ο εκάστοτε οδηγός μου».

Η αποκλήρωση θυμίζει την υπόθεση Παπαμιχαήλ, όταν ο ηθοποιός αποκλήρωσε τον γιο που είχε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποκλήρωσε τον Γιάννη «Είναι πολύ σκληρό να διαπομπεύεις το παιδί σου», ανέφερε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στη «Μηχανή του Χρόνου», σχολιάζοντας την επιλογή του πατέρα του να τον αποκληρώσει.

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος, αλλά αυθόρμητος και απρόβλεπτος. Μιλούσε πάντα έξω από τα δόντια με απόλυτη ειλικρίνεια. Έτσι οι συγκρούσεις του πολλές φορές ήταν έντονες. Ακόμα και με τον γιο του Γιάννη, τον οποίο υπεραγαπούσε, είχε μια ιδιόμορφη σχέση με πολλά σκαμπανεβάσματα. Όπως είπε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, σαν άνθρωποι «δεν τα έβρισκαν».

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στη διαθήκη του αποκλήρωσε το γιο του, επιβεβαιώνοντας το πρόβλημα στη σχέση τους. Όταν η διαθήκη άνοιξε, το νέο σόκαρε την κοινή γνώμη, τους φίλους της οικογένειας και τον ίδιο τον Γιάννη. Η «Μηχανή του Χρόνου» το 2010, αφιέρωσε δυο εκπομπές στη ζωή και την καλλιτεχνική πορεία του αξέχαστου ηθοποιού. Δείτε ένα απόσπασμα του αφιερώματος στο οποίο ο Γιάννης Παπαμιχαήλ περιγράφει τη σχέση με τον πατέρα του και πως αντέδρασε στο άνοιγμα της διαθήκης του!

Πηγή: mixanitouxronou.gr

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share