Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη - Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Το θρυλικό πάρτι στις Κάννες και ο ασύλληπτος καβγάς!

Μια ιστορία που ελάχιστοι θυμούνται!

7 Φεβρουαρίου 2019 21:37
Αλίκη Βουγιουκλάκη - Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Το θρυλικό πάρτι στις Κάννες και ο ασύλληπτος καβγάς!

Στις 23 Ιουλίου του 1996, η Αλίκη Βουγιουκλάκη έφυγε από κοντά μας. Με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι ετών από τον θάνατό της, ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης, ανέσυρε από το αρχείο του σπάνιες φωτογραφίες από το πάρτι που είχε δώσει η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στις Κάννες, στο πλαίσιο της προώθησης της ταινίας «Διπλοπενιές».

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο «ΒΗΜagazino»

Σε εκείνο το πάρτι, η Αλίκη είχε γνωρίσει από κοντά τον Ομάρ Σαρίφ, τον Αλμπέρτο Σόρντι και πολλούς ακόμη αξιόλογους καλλιτέχνες. Είχε χορέψει και είχε προγραμματίσει να τραγουδήσει για τους εκλεκτούς καλεσμένους της. Ένας καβγάς όμως, ανάμεσα στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και τον κινηματογραφικό παραγωγό, Βίκτωρα Μιχαηλίδη, ενέτρεψε τα σχέδια της. Ο Παπαμιχαήλ εξοργίστηκε όταν συνειδητοποίησε ότι ο Μιχαηλίδης ήθελε να προωθήσει τη Ρίκα Διαλυνά. Μάλιστα ο κινηματογραφικός παραγωγός είχε διώξει τους φωτογράφυς, για να μην απαθανατίσουν το ζευγάρι.

Η Αλίκη είχε αφηγηθεί για το περιστατικό: «Από τις Κάννες θυμάμαι τον καβγά του Παπαμιχαήλ με τον Βίκτωρα Μιχαηλίδη. Ο Δημήτρης κι εγώ μετά την παράσταση που παίζαμε στη Θεσσαλονίκη, είχαμε ταξιδέψει με νυχτερινή πτήση για τις Κάννες, είχαμε αλλάξει τρία αεροπλάνα και ήμασταν άυπνοι. Έπρεπε να παραβρεθούμε στην προβολή της ταινίας και στο πάρτι… Πάμε στο πάρτι και είχαμε συμφωνήσει ότι στο “Κάτω στον Πειραιά στα καμίνια” θα σηκωνόμασταν με τον Δημήτρη. Εκείνος να χορέψει ζεϊμπέκικο και εγώ να τραγουδήσω… άρχισε να γίνεται σαματάς και κατέβασαν το γενικό. Έκοψε ο Βίκτωρας το γλέντι έδιωξε τις κάμερες και τους είπε είναι νωρίς...Έγινε χαμός, βγήκαν έξω από το κέντρο και ο Ομάρ Σαρίφ κράταγε τον Δημήτρη και ο Αλμπέρτο Σόρτι τον Μιχαηλίδη. Η Ρίκα Διαλυνά εξακολουθούσε να χορεύει, οι κάμερες παίρνανε. Έγινε τέτοιος καβγάς… Κι εγώ στην άκρη έκλαιγα».

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share