Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα στις 15 Ιουνίου το 2013 πέθανε ο Σπύρος Σκορδίλης

Έλληνας μουσικοσυνθέτης!

15 Ιουνίου 2018 10:41
Σαν σήμερα στις 15 Ιουνίου το 2013 πέθανε ο Σπύρος Σκορδίλης

Έλληνας μουσικοσυνθέτης, δημιουργός της μεγάλης λαϊκής επιτυχίας Ό,τι αρχίζει ωραίο.

Ο Σπύρος Σκορδίλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1930. Έμαθε κιθάρα από τον Κερκυραίο πατέρα του, αλλά όταν αυτός πέθανε, το νεαρό παιδί βγήκε στο μεροκάματο για να θρέψει την οικογένειά του. Η αγάπη του, όμως, για τη μουσική ήταν δυνατή κι έτσι σε ηλικία 18 ετών σχημάτισε την πρώτη του ορχήστρα, με την οποία έπαιζε σε διάφορες ταβέρνες της Αθήνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Prime Time: Στα ύψη το Survivor! Τεράστια πτώση για το "The Wall"! Τι νούμερα σημείωσε το "Τατουάζ";

Στα τέλη της δεκαετίας του '50 υπέγραψε συμβόλαιο με την Columbia για την ηχογράφηση τραγουδιών άλλων συνθετών σε δεύτερη εκτέλεση. Το 1967 γνώρισε επιτυχία με το δικό του τραγούδι Ό,τι αρχίζει ωραίο, που ακουγόταν στην αισθηματική ταινία του Παναγιώτη Κωνσταντίνου Όταν οι γυναίκες αγαπούν, με πρωταγωνιστές τους Λευτέρη Βουρνά και Μπέτι Αρβανίτη. Οι στίχοι του τραγουδιού ανήκουν στην πρώτη του σύζυγο, την τραγουδίστρια Λένα Ντάινα.

Το 1977 το ζευγάρι βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για εμφανίσεις και συγκεκριμένα στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλώριδας, όπου ζουν πολλοί ομογενείς. Εκεί, η Λένα Ντάινα άφησε την τελευταία της πνοή, μετά από σύντομη ασθένεια. Ο Σκορδίλης αποφάσισε να κάνει δεύτερη πατρίδα του τις ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: To Twitter «γλεντάει» την αποχώρηση της Ροδάνθης: «Τελικά όντως γάτα ήταν η Ροδάνθη, ζωές είχε!.

Έγινε κάτοικος του Τάρπον Σπρινγκς, παραμένοντας μουσικά ενεργός. Παράλληλα με τις καλλιτεχνικές υποχρεώσεις δίδασκε μπουζούκι, όχι μόνο στα παιδιά των ομογενών, αλλά και σε πολλά αμερικανόπουλα.

Ο Σπύρος Σκορδίλης πέθανε στις 15 Ιουνίου 2013, σε ηλικία 83 ετών. Τα τελευταία χρόνια είχε προσβληθεί από καρκίνο, ενώ πριν από τρία χρόνια είχε υποστεί ένα ελαφρύ εγκεφαλικό. Νυμφευμένος σε δεύτερο γάμο με την Καίη Σκορδίλη, είχε τρία παιδιά (δύο στην Ελλάδα κι ένα στη Φλόριντα), τέσσερα εγγόνια και δύο δισέγγονα.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share