Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πώς θα μπορούσε ένα κόμμα στη Γερμανία να αποτρέψει στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο: Η απόρριψη που εξόργισε τον Χίτλερ!

30 Οκτωβρίου 2017 23:00
Πώς θα μπορούσε ένα κόμμα στη Γερμανία να αποτρέψει στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο: Η απόρριψη που εξόργισε τον Χίτλερ!

Μία απόρριψη από ένα άλλο πολιτικό κόμμα έγινε η αιτία να ενταχθεί ο Αδόφλος Χίτλερ στους Ναζί, όπως αποκάλυψε ένας ιστορικός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θυμάστε τον πατέρα από την Σητεία που σκότωσε το παιδί του στο ξύλο; Θα ξαναγίνει πατέρας από την ίδια γυναίκα!
Ο Τόμας Γουέμπερ, καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν της Σκωτίας ανακάλυψε ενα αδημοσίευτο έγγραφο που αποκαλύπτει ότι το 1919 το νεοσυσταθέν ακροδεξιό Γερμανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (DSP) είχε απορρίψει τον Χίτλερ, λέγοντάς του ότι δεν τον ήθελαν στο κόμμα ή να γράφει για την εφημερίδα του.

Ο ακαδημαϊκός ισχυρίζεται ότι ο Χίτλερ πιθανότατα να μην είχε ανέβει ποτέ στην εξουσία, εάν τελικά είχε ενταχθεί στο DSP, υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν δυσκολότερο να ανέβει στην κλίμακα του κόμματος, το οποίο τότε ήταν μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο από το Ναζιστικό, του οποίο ο Χίτλερ έγινε αρχηγός το 1921.
«Μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω για τον λόγο που τον απέρριψαν. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι το γεγονός ότι ήταν ισχυρογνώμων και εκείνοι δεν ήθελαν να έχουν κάποιον να τους λέει τι θα κάνουν Εάν είχε γίνει δεκτός από τους Σοσιαλιστές σίγουρα θα είχε μείνει στο περιθώριο. Ο Χίτλερ κατάφερε να γίνει αρχηγός του Ναζιστικού Κόμματος, κάτι που δεν θα γινόταν ποτέ αν είχε ενταχθεί στο DSP», δήλωσε ο Γουέμπερ στον Independent.

Τρεις φορές έγινε πρόταση να ενώσουν τις δυνάμεις τους τα δύο κόμματα μεταξύ των ετών 1920 και 1921, αλλά δεν το έκαναν ποτέ, ενώ το 1921 οπότε και ο Χίτλερ εντάχθηκε στους Ναζί, το DSP διαλύθηκε.

«Ήταν ακριβώς λόγω της άρνησης του Χίτλερ. Κρατούσε πάντα μία μνησικακία σε όσους του έβαζαν εμπόδια και πιθανότατα ανησυχούσε ότι θα μπει στο περιθώριο. Όχι μόνο το Ναζιστικό Κόμμα θα ήταν το μικρότερο από τα δύο, αλλά αυτοί που τον απέρριψαν θα ήταν στο "τιμόνι"», σημειώνει ο καθηγητής.

Όπως επισημαίνει ο Γουέμπερ, δεν είναι σίγουρος γιατί το σημαντικό αυτό έγγραφο από την έρευνα του Χανς Γκέοργκ Γκράσινγκερ, ιδρυτή του DSP δεν είχε αποκαλυφθεί ποτέ, αν και ήταν διαθέσιμο από το 1961».

Σε άλλες δηλώσεις του στον Guardian ο δρ Γουέμπερ αναφέρει τι έγραφε το έγγραφο: «Το φθινόπωρο του 1919, γύρω στον Σεπτέμβριο, ο Χίτλερ εμφανίστηκε στο γραφείο του εκδοτικού οίκου για να δει τον Γκράσινγκερ και τού πρότεινε να γράφει για την εφημερίδα, καθώς και να ενταχθεί και να εργάζεται για το Κόμμα. Δεν είχε χρήματα εκείνη την περίοδο και ζήτησε δανεικά από τον Γκράσινγκερ. Όμως του είπε ότι δεν τούς χρειαζόταν στην εφημερίδα και επίσης ότι δεν τον ήθελαν στο κόμμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Άση Μπήλιου προειδοποιεί: Αυτά τα ζώδια θα περάσουν πολύ δύσκολα την εβδομάδα!

Σύμφωνα με τον Γουέμπερ, αν τον είχαν αποδεχθεί, πολύ πιθανό να μην είχε υπάρξει Β' Παγκόσμιος Πόλεμος ή η μαζική δολοφονία 6 εκατομμυρίων Εβραίων από τη Ναζιστική Γερμανία.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share