Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα - 22 Σεπτεμβρίου 1994: Προβάλλεται το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Τα Φιλαράκια»! (photos+video)

Η σειρά που κράτησε 10 σεζόν και αγαπήθηκε απ’ όλο τον κόσμο

22 Σεπτεμβρίου 2017 08:47
Σαν σήμερα - 22 Σεπτεμβρίου 1994: Προβάλλεται το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Τα Φιλαράκια»! (photos+video)

Πρόκειται για μια σειρά – φαινόμενο. Καμία άλλη σειρά δεν έχει αυτήν την ανταπόκριση του κοινού, 13 χρόνια μετά το τέλος της. Και ίσως καμία δεν είχε αυτή την αέναη συζήτηση για επιστροφή.

Όλα ξεκίνησαν στις 22 Σεπτεμβρίου του 1994, με την ιστορία έξι φίλων που άλλαξε για πάντα την ιστορία των τηλεοπτικών σειρών. Οι καθημερινές περιπέτειες των Ρέιτσελ, Μόνικα, Φίμπι, Τζόι, Τσάντλερ και Ρος, αγαπήθηκαν από το αμερικάνικο κοινό αλλά και απ’ όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Η απλή και ανάλαφρη αναπαράσταση της ζωής και των ανησυχιών του μέσου ανθρώπου, του μέσου Αμερικάνου περισσότερο, εκτόξευσαν την σειρά και της έδωσαν ζωή που κράτησε για 10 ολόκληρα χρόνια.

Η πρώτη σεζόν δεν είχε όση ανταπόκριση είχε αργότερα. Όμως ευτυχώς ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν και από τότε απογειώθηκε και μπήκε στον αυτόματο. Και το γέλιο που προσέφερε μεγάλωσε κυριολεκτικά μια γενιά Αμερικανών, αλλά και Ευρωπαίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η φωτογραφία ενός μικρού μαθητή έξω από το σχολείο που έχει λυγίσει το διαδίκτυο! Θα πάθεις σοκ μόλις την δεις ολόκληρη!

Η σειρά τελείωσε τον Μάιο του 2004, έχοντας συμπληρώσει 236 επεισόδια, καταρρίπτοντας τα ρεκόρ τηλεθεάσεων το ένα μετά το άλλο. Οι ηθοποιοί που έμειναν πιστοί στους ρόλους τους για δέκα χρόνια, έφτασαν να αμείβονται με υπέρογκα ποσά και να είναι περιζήτητοί σε πολλές παραγωγές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο! Στα "λευκά" η Ελλάδα: Σ' αυτές τις δύο περιοχές το "έστρωσε" χτες!

Στην Ελλάδα η σειρά προβάλλεται ανελλιπώς μέχρι σήμερα, έχοντας μεγάλη τηλεθέαση σε όλα τα χρόνια προβολής της. Υπάρχουν σήμερα πολλοί άνθρωποι που ξέρουν απ’ έξω κάθε επισόδιο. Η σειρά «Τα Φιλαράκια», έχει γίνει επίσης, κατά καιρούς, αντικείμενο μελέτης διδακτορικών αλλά και καθηγητών, γιατί αρκετές φορές σε αυτές τις 10 σεζόν, κατάφερε να εξηγήσει με απλό και κωμικό τρόπο, πόσο ευάλωτος είναι ένας άνθρωπος μπροστά στην αγάπη, στην φιλία και στην κοινωνία. Για όλα αυτά και κυρίως για το γέλιο που προσέφερε, θεωρείται η καλύτερη και πιο επιτυχημένη κωμική σειρά όλων των εποχών.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share