Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αποκρυπτογραφήθηκε για πρώτη φορά από το 1676 η επιστολή μιας δαιμονισμένης καλόγριας! - Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

11 Σεπτεμβρίου 2017 17:14
Αποκρυπτογραφήθηκε για πρώτη φορά από το 1676 η επιστολή μιας δαιμονισμένης καλόγριας! - Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η απίστευτη ιστορία μιας καλόγριας από την Ιταλία, που έγραψε μια επιστολή, ενώ ήταν δαιμονισμένη, όπως υποστηρίζει.

Αναλυτικότερα, η Maria Crocifissa della Concezione έγραψε το 1676 μια επιστολή, την ώρα που νόμιζε ότι είχε μπει μέσα της ο διάβολος. Η επιστολή αυτή παρέμενε, μέχρι πρότινος, ένα άλυτο μυστήριο, ερευνητές, όμως, κατάφεραν να την αποκρυπτογραφήσουν και να τη διαβάσουν!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρισμός Σκορδά - Λιάγκα: Οι αντιρρήσεις της Φαίης στην πρώτη συνάντηση για το διαζύγιο που φέρνουν τα πάνω - κάτω! Τι έγινε πίσω από τις κάμερες;

Η «σατανική επιστολή» γράφτηκε στο μοναστήρι της Palma di Montechiaro στις 11 Αυγούστου 1676, την ώρα που «ο Σατανάς προσπαθούσε να την πάρει με το μέρος του και να διαδώσει μηνύματά του».

Το χειρόγραφο περιλαμβάνει μια σειρά από σύμβολα και γλωσσικούς κώδικες, μεταξύ των οποίων και τα Ελληνικά, τα Κυριλλικά, τα Αραβικά και τα Ρουνικά.

Μέχρι στιγμής, καμία ερευνητική ομάδα δεν είχε καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει την επιστολή, μέχρι που ήρθαν οι ερευνητές του Κέντρου Επιστήμης Ludum στη Σικελία κι έσπασαν τους κώδικές. Με τη βοήθεια ενός αλγόριθμου, κατάφεραν να διαβάσουν την επιστολή της δαιμονισμένης μοναχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η βάφτιση του καλοκαιριού: Όλοι οι διάσημοι ήταν εκεί - Οι καλοντυμένες και οι "κουμπάρες"!

«Συγχρονίσαμε το πρόγραμμα με τις γλώσσες των αρχαίων ελληνικών, αραβικών, λατινικών και Ρούνων και διαπιστώσαμε ότι όντως το περιεχόμενο της επιστολής είναι σατανικό» ανέφερε ο επικεφαλής του Κέντρου, Daniele Abate.

Από την αποκρυπτογράφηση αυτή, επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια που ήθελαν τη Maria Crocifissa della Concezione να γνωρίζει άπταιστα ξένες γλώσσες, που τις επέτρεψαν να εφεύρει και να «χτίσει» τον κώδικα. Επιπλέον, πιθανότατα η γυναίκα έπασχε από διπολική διαταραχή ή σχιζοφρένεια, πάθηση που την έκανε να νομίζει ότι συνομιλούσε με τον διάβολο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια και σχέσεις: Τι δεν πρέπει να πεις ποτέ στο αγόρι σου!

Στην επιστολή, τα σύμβολα επαναλαμβάνονται, σκόπιμα ή μη, ενώ αναφέρονται ασυναρτησίες που ενθαρρύνουν τους Χριστιανούς για να σταματήσουν να πιστεύουν στον Θεό.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share