Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Όταν ο Χέμινγουεϊ έβαλε στοίχημα πως μπορεί να γράψει ένα διήγημα 6 λέξεων και φυσικά το κέρδισε!

10 Ιουλίου 2017 11:20
Όταν ο Χέμινγουεϊ έβαλε στοίχημα πως μπορεί να γράψει ένα διήγημα 6 λέξεων και φυσικά το κέρδισε!

Για πολλούς, o Έρνεστ Χέμινγουεϊ θεωρείται ως ο πιο συναρπαστικός και πιο συγκλονιστικός συγγραφέας όλων των εποχών. Η πολυτάραχη ζωή του που ξεκίνησε από τότε που είδε τον πατέρα του να αυτοκτονεί με όπλο (με τον ίδιο τρόπο αυτοκτόνησε και ο ίδιος) και συνεχίστηκε με την συμμετοχή του στο ισπανικό Εμφύλιο αλλά και την παραμονή του στο Παρίσι τον τελευταίο χρόνο της ναζιστικής κατοχής, συνηγορούν στο χτίσιμο ενός σπουδαίου μύθου γύρω και επιπρόσθετα από την όμορφη γραφή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κλάμα": Ο Ντάνος... Σεφερλής συνάντησε τον πραγματικό Μάριο στο Survivor του... Δελφιναρίου! (video)

Η μποέμικη ζωή του τον οδήγησε σε εξωτικά μέρη και στα κέντρα της διανόησης. Πολύ αλκοόλ, αλλά και πολλοί φίλοι, μαζί με εξαιρετικά γραπτά. Άφησε πίσω του σπουδαίες ιστορίες για να διηγείται κάποιος. Μια από αυτές ξεχωρίσει ως προς το συγγραφικό του ταλέντο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγική ειρωνεία: Ο αδελφός του τουρίστα που σκότωσαν στην Ζάκυνθο είχε δολοφονηθεί και αυτός έξω από μπαρ!

Ανάμεσα στο 1920 και στο 1930 βρισκόταν στο Παρίσι, μια πόλη που αγάπησε όσο καμία άλλη, για την τέχνη, την εξωστρέφεια, την ανοχή της στο εκκεντρικό αλλά και για τα μπαρ της. Εκείνη την ημέρα βρισκόταν σε ένα μπαρ με φίλους και έπινε. Πάνω στην κουβέντα δήλωσε χωρίς πολλή σκέψη και σίγουρος γι' αυτό που έλεγε, πως βάζει στοίχημα ότι μπορεί να γράψει ένα διήγημα 6 λέξεων, με αρχή μέση και τέλος.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share