Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα - 29 Ιουνίου 2014: Η Εθνική Ελλάδος μια ανάσα από την 8αδα του Μουντιάλ! (photos+video)

29 Ιουνίου 2017 15:40
Σαν σήμερα - 29 Ιουνίου 2014: Η Εθνική Ελλάδος μια ανάσα από την 8αδα του Μουντιάλ! (photos+video)

Δεν μπορούσε να πέσει απ' την άλλη; Τρία χρόνια πάνε από τη βραδιά που ο Κέιλορ Νάβας μάντευε σωστά στην εκτέλεση πέναλτι του Φάνη Γκέκα και σταματούσε το όνειρο της πρόκρισης στους "8" του Μουντιάλ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η εθνική Ελλάδος του Φερνάντος Σάντος, προκρίθηκε σε δεύτερη φάση του Μουντιάλ και στις καλύτερες 16 ομάδες του κόσμου.

Ο αγώνας κόντρα στην Κόστα Ρίκα διεξήχθη σαν σήμερα 29 Ιουνίου και ήταν μια μοναδική ευκαιρία να περάσουμε στα προημιτελικά του θεσμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - τραγωδία: Θανατηφόρο ατύχημα στον Άγιο Δομίνικο! Με μαύρα περιβραχιόνια οι παίκτες την Κυριακή!

Ποιος δεν θυμάται το γκολ της ισοφάρισης του Παπασταθόπουλου και τους έξαλλους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν;

Το ματς φούντωσε στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί πήρε ρυθμό, έπειτα από ένα 45λεπτό αναγνωστικό και κάπως αγχώδες. Εκεί λοιπόν στο 52’ ο Ρούις άνοιξε το σκορ για την Κόστα Ρίκα και τα υπόλοιπα λεπτά ήταν ψυχοβγαλτικά. Για να φτάσουμε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, εκεί όπου ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος προωήθηκε στην επίθεση και μετά από το σούτ του Φάνη Γκέκα, πήρε το «ριμπάουντ» και εκτέλεσε τον Κέιλορ Νάβας.

Η διαδικασία των πέναλτι

Μπόρχες-ΕΥΣΤΟΧΟ
Μήτρογλου-ΕΥΣΤΟΧΟ
Ρουίς-ΕΥΣΤΟΧΟ
Χριστοδουλόπουλος-ΕΥΣΤΟΧΟ
Γκονσάλες-ΕΥΣΤΟΧΟ
Χολέβας-ΕΥΣΤΟΧΟ
Κάμπελ-ΕΥΣΤΟΧΟ
Γκέκας-ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ
Ουμάνια-ΕΥΣΤΟΧΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκάλυψη: Γι' αυτό υπάρχει ηλεκτρισμένο κλίμα μεταξύ Αγγελόπουλου – Μισθοφόρου – Μάριου! Τι κρύβεται από πίσω;

Οι δύο ομάδες θα κρατήσουν το 1-1 μέχρι και την λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα για να οδηγηθούν στο μισάωρο της παράτασης.

Δυστυχώς για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ο τερματοφύλακας της Κόστα Ρίκα Νάβας θα δείξει την κλάση του και στο 121’ θα σώσει την ομάδα του μετά από κοντινό πλασέ του Κώστα Μήτρογλου κάνοντας μεγάλη επέμβαση.

Ο αγώνας θα κριθεί στα πέναλτι, με την Κόστα Ρίκα να βγαίνει νικήτρια έναντι της Ελλάδας με 5-3, καθώς ο Νάβας μάντεψε σωστά στην εκτέλεση του Γκέκα και μας άφησε με τον καημό που θα μπορούσε να φτάσει η Εθνική μας αν είχε προκριθεί στα προημιτελικά του Μουντιάλ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Κόστα Ρίκα (Χόρχε Λουίς Πίντο): Νάβας, Γκαμπόα (76' Ακόστα), Ντουάρτε, Γκονζάλες, Ουμάνια, Ντίαζ, Τεχέντα (66΄Κουμπέρο), Μπόργκες, Ρουίζ, Μπολάνος (83' Μπρένες), Κάμπελ.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης (78' Κατσουράνης), Καραγκούνης, Σάμαρης (58' Μήτρογλου), Σαλπιγγίδης (69΄Γκέκας), Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.

Πηγή: sport-fm.gr

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share