Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

20 πασίγνωστες προσωπικότητες που «ξεριζώθηκαν» από τις πατρίδες τους και έγιναν πρόσφυγες! (Photos)

20 Ιουνίου 2017 15:55
20 πασίγνωστες προσωπικότητες που «ξεριζώθηκαν» από τις πατρίδες τους και έγιναν πρόσφυγες! (Photos)

Μαζί με όλες τις πληροφορίες που φθάνουν στα αυτιά, το γεγονός ότι πολλές διάσημες προσωπικότητες, που βρίσκονται στη ζωή ή έχουν φύγει, ήταν πρόσφυγες ή παιδιά με γονείς πρόσφυγες μπορεί να μας ξαφνιάσει.

Διαβάστε και μάθετε περισσότερα.

ΤΖΑΚΙ ΤΣΑΝ
Ο διάσημος ηθοποιός και ειδήμων των πολεμικών τεχνών που γεννήθηκε στο Χονγκ-Κονγκ, δήλωσε στα μέσα το 2012 ότι στο παρελθόν τον παρενοχλούσαν και τον απειλούσαν διαρκώς οι λεγόμενες "τριάδες" (κινεζικό συνδικάτο οργανωμένου εγκλήματος), γεγονός που τον ανάγκασε να καταφύγει στις ΗΠΑ προκειμένου να γλυτώσει.

ΔΑΛΑΙ ΛΑΜΑ
Γεννημένος με το όνομα Λάμο Θόνταπ, παιδί αγροτικής οικογένειας στην επαρχία Άμντο του Θιβέτ, θεωρείται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ως η 14η μετεμψύχωση του Δαλάι Λάμα. Ο διάσημος θρησκευτικός ηγέτης κατέφυγε στην Νταράμσαλα της Ινδίας κατά την Θιβετιανή Επανάσταση το 1959.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Peugeot 3008: Ποιο είναι το μοντέλο που εμφανίστηκε στο Survivor και μαγνήτισε τα βλέμματα; (photos)

ΡΕΙΤΣΕΛ ΒΑΙΣ
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός η οποία έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από τις ερμηνείες της στη σειρά "The Mummy" και "Stealing Beauty" (1996), και την ταινία "The Constant Gardener" (2005), έχει Αυστρο-ουγγρικές ρίζες. Οι γονείς της που ήταν Εβραίοι εγκατέλειψαν τη Βιέννη και κατέφυγαν στην Αγγλία για να ξεφύγουν από τους ναζιστές, πριν ξεσπάσει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος.

ΜΠΟΜΠ ΜΑΡΛΕΙ
Ο Τζαμαϊκανός θρύλος της ρέγκε, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ορκισμένος Rastafarian εγκατέλειψε την πατρίδα του το 1976 μετά από μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του κατά τη διάρκεια μιας πρόβας. Έκτοτε το Λονδίνο έγινε το νέο του σπίτι αλλά παράλληλα ταξίδευε και πάρα πολύ συχνά.

ΤΖΕΡΙ ΣΠΡΙΝΓΚΕΡ
Παρόλο που ο οικοδεσπότης του διάσημου στην Αμερική "The Jerry Springer Show" είναι Αμερικανός πολίτης, ωστόσο γεννήθηκε στην Αγγλία κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι γονείς του ήταν Εβραίοι πρόσφυγες που διέφυγαν από τη λαίλαπα των ναζιστών στη Γερμανία.

ΓΚΛΟΡΙΑ ΕΣΤΕΦΑΝ
Μια από τις πιο εμπορικές μουσικές καλλιτέχνιδες του κόσμου, βραβευμένη επτά φορές με το βραβείο Γράμμι, η Εστέφαν γεννήθηκε στην Αβάνα της Κούβας. Η οικογένειά της εγκατέλειψε την χώρα κατά τη διάρκεια της Κουβανικής Επανάστασης κατά τη δεκαετία του '50 και εγκαταστάθηκε στο Μαϊάμι.

ΓΟΥΑΙΚΛΕΦ ΤΖΙΝ
Ο βραβευμένος με Γκράμι ράπερ από την Αϊτή, μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1982 σε ηλικία μόλις εννέα ετών. Το όνομα του χιπ-χοπ γκρουπ του Fugees προέρχεται από την αγγλική λέξη 'refugees', που σημαίνει "πρόσφυγες". Ο Τζιν έβαλε υποψηφιότητα το 2010 για τις προεδρικές εκλογές της Αϊτής αλλά η υποψηφιότητά του δεν έγινε δεκτή για γραφειοκρατικούς λόγους που αφορούσαν στον τόπο διαμονής του.

ΙΖΑΜΠΕΛ ΑΛΙΕΝΤΕ
Η Ισπανόφωνη λογοτέχνης με την μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα παγκοσμίως στη γλώσσα της, η Χιλιανή συγγραφέας του βιβλίου "Το Σπίτι των Πνευμάτων" εγκατέλειψε τη χώρα και κατέφυγε στη Βενεζουέλα το 1973, αμέσως μετά την άνοδο του Πινοσέτ στην εξουσία. Η συγγραφέας εξομολογήθηκε πως λάμβανε μηνύματα που την απειλούσαν για τη ζωή της, όσο βρισκόταν στην πατρίδα της. Η Αλιέντε εγκαταστάθηκε πλέον μόνιμα στην Καλιφόρνια.

ΑΛΕΚ ΓΟΥΕΚ
Γεννημένη στους κόλπους της εθνικής κοινότητας Dinka, στο Νότιο Σουδάν, το μοντέλο με τη διεθνή επιρροή κατέφυγε στην Αγγλία το 1991 για να γλυτωσει από τον εμφύλιο πόλεμο που μαινόταν στο Σουδάν.

ΜΙΚΑ
Διάσημος για το άλμπουμ του "Life in Cartoon Motion," το οποίο πούλησε περισσότερα από 5.6 εκατομμύρια αντίγραφα παγκοσμίως, ο Μίκα γεννήθηκε στο Λίβανο αλλά οι γονείς του αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους που βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση και κατέφυγαν στο Παρίσι. Ο τραγουδιστής ήταν μόλις ενός έτους την εποχή εκείνη.

ΑΝΤΙ ΓΚΑΡΣΙΑ
Γνωστός για τις θρυλικές του ερμηνείες σε ταινίες όπως “The Godfather III” (1990) και “The Untouchables” (1987), ο Γκαρσία και η οικογένειά του εγκατέλειψαν την Κούβα για τις ΗΠΑ μετά την αποτυχημένη εισβολή του Κόλπου των Χοίρων το 1961.

ΡΙΤΑ ΟΡΑ
Η πετυχημένη ποπ σταρ γεννήθηκε από γονείς που κατάγονταν από το Κόσοβο και την Αλβανία στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Οι γονείς της μετακόμισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1991 για να γλυτώσουν από το καθεστώς του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Η Όρα ήταν μόλις ενός έτους. Είναι πλέον Βρετανή υπήκοος.

ΤΖΙΝ ΣΙΜΟΝΣ
Γνωστός για την stage persona που δημιούργησε "The Demon," ο Σίμονς δημιούργησε μαζί με άλλους τη ροκ μπάντα Kiss, η οποία πούλησε περισσότερα από 10 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως. Ο Σίμονς και η μητέρα του Φλόρα, Εβραία ουγγρικής καταγωγής που επέζησε από στρατόπεδο συγκέντρωσης, μετανάστευσαν στις ΗΠΑ από το Ισραήλ το 1958.

M.I.A.
Διάσημη για τα άλμπουμ της "Arular" και "Kala," η καλλιτέχνης είναι Ταμίλ από τη Σρι Λάνκα. Ο πατέρας της ήταν ακτιβιστής του κινήματος ανεξαρτησίας των Ταμίλ εναντίον της κυβέρνησης της Σρι Λάνκα, γεγονός το οποίο τελικά ανάγκασε την οικογένεια να μετακομίσει στην Αγγλία το 1986, αφού είχαν ζήσει για κάποιο χρονικό διάστημα στην Ινδία.

ΜΑΡΙΑ ΦΟΝ ΤΡΑΠ
Η ιστορία της ζωής της Μαρία φον Τραπ αποτέλεσε την έμπνευση για την ταινία “The Sound of Music” (1959). Η οικογένειά της ήταν Αυστριακοί και η Μαρία παντρεύτηκε έναν πλούσιο χήρο αξιωματικό του Ναυτικού το 1927. Η οικογένεια της που αποτελείτο από εννέα μέλη έγινε διάσημη για τις τραγουδιστικές της ικανότητες κι αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αυστρία πηγαίνοντας στις ΗΠΑ το 1938 για να γλυτώσει από τις καταδιώξεις των ναζί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Stradivarius: Το απίθανο καλοκαιρινό φόρεμα που κάνει πάταγο στην αγορά και δεν κοστίζει ούτε 18 ευρώ! (Photo)

ΒΙΚΤΟΡ ΟΥΓΚΟ
Ευρύτερα γνωστός για τα μυθιστορήματά του "Οι Άθλιοι" και "Η Παναγία των Παρισίων", ο Ουγκό συγκατελέγεται στους μεγαλύτερους Γάλλους λογοτέχνες όλων των εποχών. Γεννημένος στην Μπεσανσόν της Γαλλίας, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα του δύο φορές εξαιτίας των πολιτικών του πεποιθήσεων. Την πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος του Ναπολέοντα ΙΙΙ, το 1851 και τη δεύτερη πάλι κατά την πολιορκία του Παρισιού το 1870. Έμεινε σε διάφορα μέρη στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των γεγονότων αυτών.

ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ
Ο πατέρας της θεωρίας της σχετικότητας που του χάρισε το Νόμπελ Φυσικής το 1921, Αινστάιν είχε διάφορες υπηκοότητες σε διάφορες περιόδους της ζωής του. Γεννήθηκε ως Εβραίος Γερμανός υπήκοος κι αποκήρυξε την πατρίδα του λαμβάνοντας την ελβετική υπηκοότητα το 1901. Επανέκτησε το γερμανικό διαβατήριο το 1914 και το έχασε πάλι το 1933 για πολιτικούς λόγους. Το 1940 έγινε Αμερικανός υπήκοος και διατήρησε την διπλή του υπηκοότητα (αμερικανική και ελβετική) για το υπόλοιπο της ζωής του.

ΤΖΟΖΕΦ ΚΟΝΡΑΝΤ
Ένας από τους πλέον καταξιωμένους μυθιστοριογράφους της Αγγλίας, γνωστός για το έργο του "Η Καρδιά του Σκότους," ο Κόνραντ γεννήθηκε Ρώσος υπήκοος με πολωνική καταγωγή. Κατά την παιδική του ηλικία άλλαζε συχνά τόπο κατοικίας λόγω του πολιτικού ακτιβισμού του πατέρα του. Ο Κόνραντ απέκτησε τελικά την βρετανική υπηκοότητα το 1886.

ΜΑΡΛΕΝ ΝΤΙΤΡΙΧ
Η Γερμανίδα ηθοποιός ήταν από τις πλέον καλοπληρωμένες καλλιτέχνιδες της εποχής της και έγινε διεθνώς γνωστή μέσα από την ερμηνεία της ως Λόλα-Λόλα στην ταινία του 1930 "The Blue Angel." Η Ντίτριχ, ορκισμένη πολέμιος των ναζί, μετακόμισε στις ΗΠΑ για να συνεχίσει εκεί την καριέρα της. Απέρριψε τις εκκλήσεις του ναζιστικού κόμματος να επιστρέψει στην πατρίδα της και απέκτησε την αμερικανική υπηκοότητα το 1939.

ΦΡΕΝΤΙ ΜΕΡΚΙΟΥΡΙ
Ο αρχηγός της διάσημης ροκ μπάντας Queen γεννήθηκε σε μια οικογένεια Παρσί από την Ινδία. Ο Μέρκιουρι και η οικογένειά του αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Ζανζιβάρη, όπου ο πατέρας του εργαζόταν στην Αγγλική Αποικιακή Υπηρεσία, για να γλυτώσουν από την Επανάσταση της Ζανζιβάρης κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν εκατοντάδες Άραβες και Ινδοί. Η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Αγγλία.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝΑΣΗΣ
Ο Έλληνας μεγιστάνας εφοπλιστής γεννήθηκε στη Σμύρνη όπου ο πατέρας είχε μια επιτυχημένη καριέρα στα ναυτιλιακά. Ωστόσο, η οικογένεια έχασε μεγάλο μέρος από την περιουσία της κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Πυρκαγιάς της Σμύρνης το 1922, εξαναγκάζοντάς τους να φύγουν πρόσφυγες για την Ελλάδα.

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΝΑΜΠΟΚΟΦ
Ο Ρώσος συγγραφέας του περίφημου βιβλίου "Λολίτα" εγκατέλειψε τη Ρωσία μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση το 1917 και έμεινε σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις μέχρι να κατασταλάξει στο Βερολίνο το 1920. Αναγκάστηκε, όμως, να φύγει κι από εκεί το 1937 για να ξεφύγει από τα γερμανικά στρατεύματα καταφεύγοντας τελικά μόνιμα στις ΗΠΑ.

ΣΙΓΚΜΟΥΝΤ ΦΡΟΙΝΤ
Ο διάσημος Αυστριακός νευρολόγος, γνωστός κι ως πατέρας της ψυχανάλυσης, γεννήθηκε από Εβραίους γονείς που κατάγονταν από τη Ρηνανία. Η οικογένεια κατέφυγε στην Αγγλία για να γλυτώσει την ναζιστική καταδίωξη το 1938.

ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ
Ο Γερμανός φιλόσοφος και σοσιαλιστής που έμεινε στην ιστορία για το βιβλίο του "Το Κεφάλαιο" εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Γερμανία κι αργότερα τη Γαλλία λόγω των ριζοσπαστικών αριστερών πεποιθήσεών του. Ο Μαρξ παρέμεινε άπατρις αλλά πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του στην Αγγλία.

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΝΙΤΣΕ
Ο Γερμανός φιλόσοφος, κριτικός, ποιητής και λόγιος έκανε αίτηση για να αποποιηθεί την Πρωσική (Γερμανική) υπηκοότητά του το 1869, πριν μετακομίσει στη Βασιλεία της Ελβετίας για να διδάξει. Παρέμεινε επίσημα άπατρις για το υπόλοιπο της ζωής του.

Πηγή:msn.gr

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share