Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Όταν η Λαυρίου βάφτηκε με αίμα: Δέκα χρόνια από τα θανατηφόρα επεισόδια στην Παιανία που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο!

29 Μαρτίου 2017 11:28
Όταν η Λαυρίου βάφτηκε με αίμα: Δέκα χρόνια από τα θανατηφόρα επεισόδια στην Παιανία που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο!

Σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια ο Μιχάλης Φιλόπουλος, 25 ετών, οπαδός των «πρασίνων», μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από οπαδούς των «ερυθρολεύκων», κατά τη διάρκεια ενός προγραμματισμένου ραντεβού ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων που βάφτηκε με αίμα.

Ένα παιχνίδι βόλεϊ γυναικών μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 29 Μαρτίου 2007 στην Παιανία, για το κύπελλο. Δεδομένου ότι αυτό ήταν μια εκδήλωση των γυναικών, δεν υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη στην περιοχή. Το αποτέλεσμα ήταν οργανωμένοι και μη οπαδοί (αλλά και χούλιγκαν) και από τις δύο πλευρές βρήκαν την ευκαιρία να οργανώσουν μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση που δεν μπορούσε να εμποδίσει κανείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ στο Περού: Αεροπλάνο τυλίχθηκε στις φλόγες κατά την προσγείωση! Από θαύμα ζωντανοί και οι 141 επιβάτες (videos)



Υπολογίζεται ότι 400 άτομα ήξεραν για το ραντεβού που είχαν δώσει οι οπαδοί των «αιωνίων». Το... ραντεβού αυτό είχε κανονιστεί αρκετές μέρες πριν με αφορμή τον τελικό Κυπέλλου στο βόλεϊ γυναικών ανάμεσα στις δύο ομάδες, με την Πολιτεία να είναι απούσα, όπως συνηθίζει...

Υπολογίζεται ότι περίπου 400 άνθρωποι ήταν εκείνοι που γνώριζαν για το προκαθορισμένο ραντεβού... Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού συγκεντρώθηκαν στο Χαλάνδρι, εκείνοι του Ολυμπιακού στον Πειραιά και ξεκίνησαν με κομβόι από μηχανές προς την Παιανία.

Στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν εκεί, ο Μιχάλης Φιλόπουλος μαχαιρώθηκε και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, χωρίς έλεος, από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, με το περιστατικό, μάλιστα, να καταγράφεται από κάμερα κινητού...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Facebook: Η τρομερή αλλαγή στο chat του messenger που έχει ξετρελάνει όλους τους χρήστες!

Έχουν περάσει εννέα χρόνια και δεν έχει αλλάξει το παραμικρό. Η βία ζει και βασιλεύει. Τα επεισόδια εντός και εκτός γηπέδων συνεχίζονται, όπως και τα ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών. Βέβαια, εφέτος (από θαύμα) δεν έχει υπάρξει νεκρός. Και αυτό αποτελεί πρόοδο, όπως δήλωσε στις αρχές του μήνα ο Σταύρος Κοντονής, λίγες μέρες μετά την απόφασή του για ματαίωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τέσσερις στη φυλακή και το βούλευμα για Κουντούρη

Για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου βρίσκονται στη φυλακή τέσσερα άτομα από τους -συνολικά- 27 κατηγορουμένους. Πρόκειται για τους Χρήστο Σακάτη, Βασίλη Ρουμπέτη, Νίκο Βαγιόπουλο και Βασίλη Ψυκάκο.

Ο Σακάτης καταδικάστηκε σε 16ετή κάθειρξη με μειωμένο καταλογισμό λόγω τοξικομανίας, ο Ρουμπέτης, ο οποίος πρωτόδικα είχε αθωωθεί (έχοντας εκτίσει 18 μήνες προφυλάκισης), καταδικάστηκε με 12ετή κάθειρξη για απλή συνέργεια λόγω ελαφρυντικών, ενώ οι Βαγιόπουλος και Ψυκάκος καταδικάστηκαν με 10ετή κάθειρξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Δεν άντεξε ο Γιώργος Αγγελόπουλος και ξέσπασε σε λυγμούς! (video)

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους κατηγορουμένους βρισκόταν και ο νυν πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και Γ' Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Μιχάλης Κουντούρης, ο οποίος τότε ήταν από τα «κεφάλια» της Θύρας 7.

Το βούλευμα της υπόθεσης, μάλιστα, ανέφερε για τον Κουντούρη ότι «είναι από τα ηγετικά στελέχη της ομάδας, πρόσωπο που δίνει κατευθύνσεις και οδηγίες στους άλλους, θεωρείται ένας από αυτούς που κατηύθυναν την όλη επιχείρηση, έλαβε δε ενεργό μέρος στην ανθρωποκτονία σε βάρος του Φιλόπουλου, τον οποίο χτύπησε με μαχαίρι».

Ο ίδιος ο Κουντούρης παραδέχθηκε ότι πήγε στην Παιανία κατά τον επίμαχο χρόνο, αλλά υποστήριξε ότι δεν συμμετείχε στα επεισόδια.





 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share