Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μινιόν: Το «μεγαλύτερο μεγάλο κατάστημα» της Ελλάδας! (Photos)

16 Δεκεμβρίου 2016
Μινιόν: Το «μεγαλύτερο μεγάλο κατάστημα» της Ελλάδας! (Photos)

Το Μινιόν δημιουργήθηκε από ένα φτωχό χωριατόπαιδο, τον Ιωάννη Γεωργακά, ο οποίος εξέλιξε το ΜΙΝΙΟΝ από περίπτερο, στο πρώτο μεγαλύτερο πολυκατάστημα της Ελλάδας. Τη δεκαετία του ’70, το Μινιόν έχει πια καθιερωθεί ως ένα τεράστιο σύγχρονο πολυκατάστημα, καταλαμβάνοντας την ενδέκατη θέση ανάμεσα στα μεγαλύτερα σε μέγεθος καταστήματα σε όλη την Ευρώπη. Εκεί μπορεί να βρει κανείς τα πάντα: από ξυραφάκια και τρόφιμα μέχρι ηλεκτρονικά και αυτοκίνητα, κάνοντας τους επαρχιώτες να συρρέουν στο επιβλητικό κτίριο της Ομόνοιας.

Ειδικά τα Χριστούγεννα το «μεγαλύτερο μεγάλο κατάστημα» όπως το αποκαλούσε ο ιδιοκτήτης του, φορούσε τα καλά του και άνοιγε τον τελευταίο όροφο αποκλειστικά και μόνο για τα μικρά παιδιά. Τραβούσαν από το χέρι τους γονείς τους για να φωτογραφηθούν με τον Άγιο Βασίλη και να δουν από κοντά τους ήρωες της φαντασίας τους. Το Μινιόν κατοχύρωσε τα δικά του επιτεύγματα στην αγοραστική δύναμη της πόλης: για πρώτη φορά συναντάμε κυλιόμενες σκάλες μέσα σε κατάστημα, χρησιμοποιεί υπολογιστές, εισάγει τη λίστα αγορών και τη λίστα γάμου και τις εκπτωτικές κάρτες μέλους, εγκαθιστά κλιματιστικό καθώς και στο εσωτερικό του λειτουργούν κομμωτήριο, καφετέρια, εστιατόριο, μπαρ, ακόμα και ταξιδιωτικό γραφείο. Η διαφήμιση περνάει στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο και τα παζάρια απαγορεύονται.

Παραμονές Χριστουγέννων του 1980 το στολισμένο Μινιόν πέφτει θύμα εμπρησμού, γεγονός το οποίο σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share