Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα απόλυτα μυστικά: Πώς θα φλερτάρετε με αυτοπεποίθηση;

Χρήσιμες συμβουλές!

14 Φεβρουαρίου 2022 14:09
Τα απόλυτα μυστικά: Πώς θα φλερτάρετε με αυτοπεποίθηση;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παρά το τι θα σας έλεγαν μερικές τηλεοπτικές εκπομπές και οι χυμώδεις ρομαντικές ταινίες, το φλερτ δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανοιγοκλείνετε τις βλεφαρίδες σας και να γελάτε με κάθε αστείο που λέει ο άλλος. Παράλληλα, ανακάλυψε 12 ξεκάθαρα σημάδια ότι σε γουστάρει.

Σύμφωνα με την Tara Fields, PhD και συγγραφέα του The Love Fix, το φλερτ είναι λιγότερο περίπλοκο. «Δεν χρειάζεται να είναι κάποιο είδος ανόητης τεχνικής», εξηγεί ο Φιλντς. Εκτός κι αν ψάχνετε απλώς για μια σύνδεση που σε αυτήν την περίπτωση, μερικές στρατηγικά τοποθετημένες κινήσεις θα μπορούσαν να πετύχουν, προσθέτει.

Αλλά αν φλερτάρετε για να γνωρίσετε κάποιον, η πρόθεσή σας θα πρέπει να είναι να τον ενημερώσετε ότι σας ενδιαφέρει, αντί να προσπαθήσετε να το κάνετε να του αρέσετε.

«Θέλω απλώς να ενημερώσω αυτό το άτομο ότι με ενδιαφέρει», συνιστά ο Fields να πείτε στον εαυτό σας πριν από το επόμενο εικονικό ραντεβού σας ή ακόμα και να στείλετε μηνύματα. Η εστίαση σε αυτή την πρόθεση θα βοηθήσει να φύγει η πίεση από την κατάσταση, εξηγεί ο ειδικός σχέσεων. Και ελπίζω να σας διευκολύνει να είστε ο εαυτός σας.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για το πως να φλερτάρετε με αυτοπεποίθηση.

Μακριά από ασαφείς συμβουλές

"Μείνετε μακριά από οποιαδήποτε από τις ασαφείς συμβουλές που λένε ότι πρέπει να κάνετε ορισμένοι αυτοαποκαλούμενοι ειδικοί γνωριμιών", εξηγεί ο Fields. Σκεφτείτε: Πετώντας το κεφάλι σας προς τα πίσω και γελώντας κάθε φορά που λένε κάτι αστείο ή όταν λυγίζετε και χτυπάτε. Αντίθετα, απλώς προσπαθήστε να είστε όσο πιο αυθεντικοί γίνεται και να μιλάτε όπως φυσικά θα κάνατε με έναν φίλο. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσουν τον πραγματικό σας εαυτό. Και αν εσείς οι δύο δεν κάνετε κλικ, δεν πειράζει. Αυτό το άτομο απλά δεν ήταν το ταίρι σου, εξηγεί ο Φιλντς.

Τα απόλυτα μυστικά: Πώς θα φλερτάρετε με αυτοπεποίθηση;

Οπτική επαφή

Αυτή είναι μια απλή τεχνική, αλλά μια από τις πιο σημαντικές, εξηγεί ο Fields. Το να κοιτάς κάποιον στα μάτια είναι ένας πολύ καλός τρόπος να του πεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι μόνο για εκείνον, αλλά και για τη συζήτηση που φέρνει στο τραπέζι. Δεν είστε σίγουροι πώς να το κάνετε; "Απλώς κοιτάξτε το άτομο - όχι με κάποιο τεχνητό ανόητο τρόπο, αλλά με έναν τρόπο φυσικό και οργανικό", εξηγεί ο Fields. Μην το πολυσκέφτεσαι.

Εάν είστε περισσότερο άτομο με αριθμούς, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν το 2012, μπορείτε να ακολουθήσετε τον κανόνα 50/70 που υποδηλώνει ότι κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας πρέπει να έχετε οπτική επαφή για το 50% ενώ μιλάτε και 70% ενώ ακούτε. Στο μεταξύ, μπορείτε να πιείτε μια γουλιά από το ποτό σας ή να απολαύσετε το υπόλοιπο δωμάτιο για λίγο. Αυτή η ισορροπία θα δείξει ενδιαφέρον και εμπιστοσύνη.

Πηγαίντε με το ρεύμα

Αν χύσετε λίγο κρασί στο πουκάμισό σας κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού, αφού καθαρίσετε, αντί να ασχολείστε με την κατάσταση, προσπαθήστε να το ξεσκεπάζετε λέγοντας κάτι σαν: «Αυτό μου αρέσει που προσπαθώ να ντυθώ εσύ." Και να ξέρετε ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το ότι αυτό το άτομο κρίνει, γιατί αληθινή συζήτηση: "Δεν ξέρετε πραγματικά ποιος είναι αυτός ο άλλος σε αυτό το σημείο, οπότε γιατί να αγχώνεστε για αυτό;" Λέει ο Φιλντς. Και υπάρχει μια καλή πιθανότητα να είναι επίσης περιστασιακά αδέξιοι.

Τα απόλυτα μυστικά: Πώς θα φλερτάρετε με αυτοπεποίθηση;

Κάντε τους κομπλιμέντα

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το κάνεις γιατί το να κάνεις ένα γνήσιο κομπλιμέντο απαιτεί ευπάθεια, εξηγεί ο Fields, γιατί σημαίνει να συνειδητοποιείς πώς νιώθεις για την εμφάνισή του, την προσωπικότητα, το ντύσιμό του κ.λπ. Μάλιστα, θα το εκτιμήσουν.

Χρησιμοποιήστε το περιβάλλον σας

Ένα από τα πλεονεκτήματα της αύξησης των εφαρμογών γνωριμιών είναι ότι, κατά κάποιο τρόπο, μπορείτε να είστε πιο ανοιχτοί εικονικά από ό,τι θα μπορούσατε να είστε πρόσωπο με πρόσωπο, λέει ο Fields. Το άτομο με το οποίο μιλάτε εικονικά θα έχει πιθανότατα μια ματιά στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων και μπορεί να δείτε το σκυλί του να περπατά στο παρασκήνιο. Χρησιμοποιήστε το προς όφελός σας για να γίνει φλερτ.

Κάντε ερωτήσεις

Αυτό συμβαδίζει με τη χρήση του περιβάλλοντός σας, είτε βρίσκεστε σε ένα μπαρ είτε γνωριστείτε μέσω βίντεο. Φροντίστε να σημειώσετε ορισμένα πράγματα σχετικά με το άτομο και να κάνετε ερωτήσεις, τονίζει ο Fields. Εάν έχετε συνομιλήσει μαζί τους μερικές φορές και παρατηρήσετε ότι φορά πάντα το ίδιο κολιέ, ρωτήστε γιατί του είναι ιδιαίτερο. Ή ίσως ένας μοναδικός πίνακας στον τοίχο του τράβηξε την προσοχή σας, ρωτήστε για την ιστορία πίσω από αυτό. Αυτό θα τους δείξει ότι ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε μία σχέση πιο βαθιά.

Βάλε λίγο χιούμορ

Μόλις μιλήσετε με κάποιον για λίγο, θα έχετε περισσότερο χώρο για περισσότερη ευελιξία στις αλληλεπιδράσεις σας. Ο Fields προτείνει να κλίνεις σε αυτό όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι ένας αλάνθαστος τρόπος για να μετρήσετε την αίσθηση του χιούμορ του άλλου και να δείξετε πόσο άνετα έχετε νιώσει και οι δύο μεταξύ σας.

"Αν ψάχνετε για μια σχέση, αυτό που θέλετε είναι κάποιος που θα σας αγαπήσει για τον αυθεντικό σας εαυτό", λέει ο Fields.

Χαμόγελο

Το χαμόγελο δείχνει ζεστασιά, εξηγεί ο Φιλντς. Μια μελέτη Neuropsychologia του 2003 διαπίστωσε ότι το να βλέπεις ένα χαμογελαστό πρόσωπο μπορεί να ενεργοποιήσει την περιοχή στον εγκέφαλό σου που επεξεργάζεται τις αισθητηριακές ανταμοιβές. Μετάφραση: Όταν βλέπετε κάποιον να χαμογελάει ή όταν χαμογελάτε σε κάποιον, στην πραγματικότητα αισθάνεται ξεχωριστός, σαν να κάνει κάτι που μπορεί να πάει πολύ μακριά κατά τη διάρκεια ενός άβολου πρώτου ραντεβού

Πηγή: womenshealthmag.com

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

 6 + 1 συμβουλές για φλερτ με milf

Πώς θα τα καταλάβεις ότι σε θέλει ο συνάδελφος!

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share