Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πως ο κορωνοϊός "σκότωσε" το one night stand και μας έκανε όλους πιο kinky

Τι συνέβη;

10 Φεβρουαρίου 2022 13:35
Πως ο κορωνοϊός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το one night stand, έλεγε ο κόσμος, είναι σαν μια σύντομη ιστορία: αν είναι καλό, θέλετε να συνεχιστεί για περισσότερο. Εάν δεν είναι, θα μπορούσατε να το κάνετε με 15 λεπτά περισσότερο ύπνο.

Παράλληλα, ανακάλυψε ποιες ήταν οι 5 + 1 πιο περίεργες συνήθειες των Αρχαίων Ελλήνων στο σ@ξ.

Πολλοί άνθρωποι, τις μέρες πριν από την πανδημία, συνήθιζαν πολύ να μιλούν για one night stand. Η σεξοθεραπεύτρια Jenny Keane διοργανώνει μια ευρεία σεξουαλική συνομιλία μέσω του λογαριασμού της στο Instagram. Σε αυτό, μια γυναίκα έγραψε με εκτίμηση: «Το σεξ επικεντρώνεται καθαρά στην ευχαρίστηση. Δεν σκέφτεστε τη δυναμική της σχέσης σας, δεν πλένουν τα πιάτα. Έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση και τη σωματική φροντίδα. Μπορεί να είναι ένα πολύ ενδυναμωτικό και όμορφο πράγμα.”

Αλλά όχι πια. Αν και είναι δύσκολο να διαχωριστούν οι άμεσες επιπτώσεις της πανδημίας από τις μακροπρόθεσμες τάσεις, το one-night stand έχει αντικατασταθεί από συναντήσεις που μπορεί να είναι ακόμα περιστασιακές, αλλά δεν είναι εντελώς εφάπαξ.

 Πως ο κορωνοϊός 'σκότωσε' το one night stand και μας έκανε όλους πιο kinky

Η έρευνα

Η National Survey of Sexual Attitudes and Lifestyle (Natsal) είναι μια διαχρονική μελέτη τεράστιου δείγματος που πραγματοποιείται κάθε 10 χρόνια από το 1990.

Το 2020, η συνήθης επιτόπια εργασία πρόσωπο με πρόσωπο διακόπηκε από τον Covid, αλλά η διαδικτυακή μελέτη που την αντικατέστησε βρήκε μια απότομη πτώση στον αριθμό των σεξουαλικά ενεργών ατόμων που ανέφεραν νέο σεξουαλικό σύντροφο τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες, κατά το ήμισυ (από 8% σε 4%). Αρκετά δίκαιο: ήταν η αρχή του lockdown και κανείς δεν προοριζόταν να κάνει τίποτα με κάποιον με τον οποίο δεν ζούσε μαζί.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές χώρισαν τις απαντήσεις σε τέσσερις ομάδες: όσοι δεν έχουν σχέση και δεν κάνουν σεξ, όσοι δεν έχουν σχέση αλλά κάνουν σεξ, όσοι έχουν σχέση και ζουν χωριστά και όσοι έχουν σχέση συμβίωσης.

Όταν έψαξαν σε αυτά, ανακάλυψαν μοτίβα που σίγουρα θα είχαν εκπλήξει και θα ενοχλούσαν τον υπουργό υγείας εκτός κι αν αυτός ο γραμματέας υγείας ήταν ο Ματ Χάνκοκ, ο οποίος δεν υπήρξε πρότυπο σεξουαλικού περιορισμού.

Εκείνοι που είναι πιο πιθανό να είχαν οποιαδήποτε σωματική επαφή τους τέσσερις μήνες από το lockdown – πιθανότατα να έκαναν σεξ διεισδυτικής επαφής, πιο πιθανό να έκαναν σεξ πολλές φορές την εβδομάδα ή κάθε μέρα, πιο πιθανό να έκαναν σεξουαλικά παιχνίδια και πιο πιθανό να αναφέρουν βελτιωμένη σεξουαλική ζωή κατά τη διάρκεια της πανδημίας – ήταν εκείνοι που βρίσκονταν στην «περιστασιακή» κατηγορία (κάνουν σεξ αλλά όχι σε μια σταθερή σχέση). Εν ολίγοις, δεν υπήρξε έλλειψη σεξουαλικής δραστηριότητας μεταξύ των ανύπαντρων. υπάρχει απλώς λιγότερη ανατροπή, που σημαίνει ότι ο ρυθμός των σχέσεων έχει αλλάξει.

 Πως ο κορωνοϊός 'σκότωσε' το one night stand και μας έκανε όλους πιο kinky

Οι εφαρμογές συνδέουν περισσότερους ανθρώπους

Θεωρούμε ότι οι εφαρμογές ανοίγουν έναν κόσμο στον οποίο περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να συνδεθούν πιο εύκολα, με μικρότερο κίνδυνο ταπείνωσης, γεγονός που οδηγεί σε απίστευτα αυξημένο αριθμό μεμονωμένων σεξουαλικών συναντήσεων. Όταν μπορείτε να κάνετε την πρώτη κίνηση στο τηλέφωνό σας και να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε απόρριψη με μία αφαίρεση, τι θα σας εμποδίσει να κάνετε συνεχώς κινήσεις εκεί;

Αλλά ίσως ο πιο σημαντικός αντίκτυπος είναι ότι οι διαδικτυακές γνωριμίες οδήγησαν σε μια δομημένη επικοινωνία σχετικά με το τι πραγματικά θέλουν οι άνθρωποι από το σεξ: είτε θέλουν κάτι μακροπρόθεσμο είτε όχι. Από μνήμης, τα one-night stands έχουν συχνά τις ρίζες τους στην προληπτική εξοικονόμηση προσώπου: δεν το επισκέπτεστε ξανά σε περίπτωση που το άλλο άτομο πιστεύει ότι είστε πιο σοβαροί από εκείνους. Αυτές οι μικροσκοπικές σκέψεις υπερηφάνειας και ταπείνωσης εξαλείφονται όταν ο καθένας δηλώνει τις προθέσεις του στο προφίλ του.

Στην αρχή της πανδημίας, «Θα μπορούσατε να εντοπίσετε την εξάπλωση των lockdown. Μόλις οι ΗΠΑ μπήκαν σε lockdown, είδαμε τρελές πωλήσεις και αυτά ήταν κυρίως βοηθήματα αυνανισμού». Αυτό έγινε το 2020. Καθώς περάσαμε στο καλοκαίρι, οι άνθρωποι άρχισαν να αγοράζουν παιχνίδια για ζευγάρια, στη συνέχεια, καθώς μπήκαμε στο 2021, οι άνθρωποι έτειναν προς πράγματα που θα μπορούσατε να ελέγξετε από μια εφαρμογή και να χρησιμοποιήσετε με έναν συνεργάτη σε μεγάλες αποστάσεις. Οι άνθρωποι προσπαθούσαν σκληρά να κρατήσουν ζωντανή την οικειότητα, μπροστά σε απελπιστικά ανυπέρβλητα εμπόδια. «Ήταν παρόμοιο με αυτό που είδατε με τις πλατφόρμες επικοινωνίας στη δουλειά: πρώτα οι άνθρωποι έφτιαχναν τα γραφεία στο σπίτι τους και μετά ήταν το Zoom», λέει.

Πηγή: theguardian.com

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share