Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

Σεξ μακροχρόνια σχέση: Αλήθειες για το σεξ σε μακροχρόνιες σχέσεις και γιατί μειώνεται

Δώστε βάση!

29 Δεκεμβρίου 2021 13:30
Σεξ μακροχρόνια σχέση: Αλήθειες για το σεξ σε μακροχρόνιες σχέσεις και γιατί μειώνεται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πώς πρέπει να είναι το σεξ σε μια μακροχρόνια σχέση; Υπάρχουν άραγε κανόνες; Αν αναρωτιέστε, μπορεί να αντιμετωπίζετε ήδη κάποιο πρόβλημα. Ίσως το σεξ να έχει μειωθεί στη σχέση σας ή ίσως να είναι απλώς βαρετό και άβολο, αντί να είναι διασκεδαστικό. Ας δούμε λοιπόν τι ισχύει όσον αφορά το σεξ σε μακροχρόνιες σχέσεις:

Το σεξ γενικά βελτιώνει τις σχέσεις, αλλά το πόσο σημαντικό είναι στη σχέση, εξαρτάται από το κάθε ζευγάρι.
Πολλές μελέτες έχουν δείξει μια ισχυρή σχέση μεταξύ μιας καλής σεξουαλικής ζωής και μιας ευτυχισμένης συνολικά σχέσης. Αυτό σημαίνει, ότι η σεξουαλική ικανοποίηση, συμβάλλει στην ικανοποίηση που παίρνουμε από την σχέση. Επίσης, είναι γεγονός, ότι το καλό σεξ μπορεί ακόμη και να αντισταθμίσει τα προβλήματα επικοινωνίας στις σχέσεις. Επιπλέον, το να κάνεις λιγότερο σεξ από όσο θα ήθελες μπορεί να κάνει τη σχέση σου λιγότερο σταθερή και ταυτόχρονα να αυξήσει την πιθανότητα χωρισμού, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior.

Δείτε με την ευκαιρία κι αυτό: Αυτή είναι η ηλικία που θα κάνετε το καλύτερο σ@ξ της ζωής σας!

Είναι φυσιολογικό για τους ανθρώπους να μην έχουν διάθεση να κάνουν σεξ μερικές φορές.

Το ενδιαφέρον των ανθρώπων για το σεξ έρχεται και φεύγει και αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, οπως:

  • επίπεδα στρες
  • έλλειψη ύπνου
  • ορμονικές διακυμάνσεις
  • παρενέργειες φαρμάκων
  • προκλήσεις ψυχικής υγείας
  • εικόνα σώματος
  • ζητήματα σχέσεων
  • αλλάζει η ζωή (μια νέα δουλειά, ένα μωρό κ.λπ.)

Είναι φυσιολογικό κάποιες φορές να μην έχετε διάθεση για σεξ σε μια σχέση. Δεν είναι κάτι κατακριτέο ούτε για εσάς, ούτε για τον σύντροφό σας.

Σεξ μακροχρόνια σχέση: Αλήθειες για το σεξ σε μακροχρόνιες σχέσεις και γιατί μειώνεται

Η μικρότερη σεξουαλική επιθυμία μπορεί να σχετίζεται με μεγαλύτερα προβλήματα της σχέσης.
Το καλό σεξ συνήθως σημαίνει μια πιο ευτυχισμένη σχέση, αλλά ισχύει και το αντίστροφο. Έρευνες δείχνουν ότι εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με τον σύντροφό σας, πιθανότατα δεν θα είστε πολύ ευχαριστημένοι με τη σεξουαλική σας ζωή. Εάν ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι δεν έχουν σεξουαλικό ενδιαφέρον, είναι πιθανό να υπάρχουν κρυμμένα προβλήματα στη σχέση που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Για να καταλάβετε τι συμβαίνει, θα πρέπει να μιλήσετε ανοιχτά ο ένας με τον άλλον, σχετικά με το πως νιώθετε και οι δύο για την κατάσταση της σχέσης σας. Επικεντρωθείτε στο να έχετε μια καλή σχέση και πολλές φορές το καλό σεξ θα ακολουθήσει φυσικά.

Οι άνδρες αντιμετωπίζουν επίσης χαμηλότερη λίμπιντο.

Παρά τα πολιτιστικά στερεότυπα που έχουμε συνηθίσει, δεν θέλουν όλοι οι άντρες σεξ όλη την ώρα, και πολλοί άνδρες βιώνουν μειώσεις στη σεξουαλική τους ορμή.

Κάποιοι άνθρωποι τείνουν να απολαμβάνουν το σεξ μόλις αρχίσουν να το κάνουν, ακόμα κι αν αρχικά δεν είχανδιάθεση.

Πολλοί άνθρωποι βιώνουν τη λεγόμενη αυθόρμητη επιθυμία, όπου τους έρχεται τυχαία να κάνουν σεξ πριν καν συμβεί οποιαδήποτε σωματική διέγερση. Αλλά για άλλους ανθρώπους, η σεξουαλική επιθυμία εμφανίζεται μόνο μετά την έναρξη της σωματικής διέγερσης. Αυτό είναι γνωστό ως ανταποκρινόμενη επιθυμία. Τα άτομα με ανταποκρινόμενη επιθυμία, θέλουν συνήθως να κάνουν σεξ. μόνο όταν διεγερθούν σωματικά. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι αν δεν σας έρχεται αυθόρμητα η όρεξη για σεξ, δεν είναι απαραίτητο ότι δεν θα το απολαύσετε μόλις το κάνετε.

Έχοντας όλα τα παραπάνω στο νου σας, έχετε πολλά να σκεφτείτε, αλλά ένα από τα σημαντικότερα είναι να σκέφτεστε πάντα την ευχαρίστησή και του συντρόφου σας, αλλά και την δική σας, και να θυμάστε ότι το κλειδί σε μια ευτυχισμένη σχέση, είναι πάντα η ανοιχτή επικοινωνία.

TAGS
 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share