Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Γιατί κολλάμε με τα «κακά παιδιά»; Στο σ@ξ η απάντηση!

Εσείς το γνωρίζατε;

20 Ιανουαρίου 2021 09:32
Γιατί κολλάμε με τα «κακά παιδιά»; Στο σ@ξ η απάντηση!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σχέσεις: Για μία ακόμα φορά οι ερευνητές μπαίνουν στην άβυσσο της ψυχής μας και αποδεικνύουν επιστημονικά γιατί μας τραβάνε περισσότερο οι «στραβοί» άντρες. Οι νόμοι της έλξης είναι ένα μάτσο από θεωρίες που λίγο πολύ όλες καταλήγουν σε αερολογίες, όταν όμως μιλάει η επιστήμη, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Πόσω μάλλον όταν αποδεικνύει ότι μας έλκουν πολύ περισσότερο οι άντρες που πίνουν και καπνίζουν, καθώς όλες έχουμε βάλει στη ζωή μας κάποια στιγμή ένα ή και περισσότερα «κακά παιδιά».

To ίδιο ισχύει και για τις διάσημες, βλέπε Ρόμπιν Ράιτ-Σον Πεν (ξυλοφόρτωμα σε παπαράτσι και όχι μόνο), Σάρα Τζέσικα Πάρκερ-Μάθιου Μπρόντερικ (ουκ ολίγες φορές εξαρτημένος), Κιμ Μπάσιντζερ-Μίκι Ρουρκ (αυτός κι αν το τερμάτισε). Ωστόσο δείτε και 12 ξεκάθαρα σημάδια ότι σε γουστάρει σαν τρελή! Εάν κάνει το 8ο, την έχει πατήσει άσχημα μαζί σου.

Δείτε γιατί κολλάμε με τα κακά παιδιά

Τι αναφέρει πρόσφατη έρευνα

Σε μια πρόσφατη έρευνα για «Το Σύνδρομο του τσιγάρου και του αλκοόλ στους νέους άντρες», οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες βρίσκουν πιο γοητευτικούς, για σύντομες τουλάχιστον σχέσεις, τους άντρες που καπνίζουν και πίνουν. Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική εφημερίδα Evolutionary Psychology, πήραν μέρος 239 Βελγίδες ηλικίας από 17 έως 30 ετών.

Αφού τους έδωσαν να διαβάσουν τα προφίλ επιλεγμένων ανδρών - το κάπνισμα και το ποτό συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των συνηθειών κάποιων από αυτών - τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν τη στάση του κάθε άντρα στους τομείς της αγάπης, του κινδύνου και του ρίσκου, ενώ η τελευταία τους αποστολή ήταν να βαθμολογήσουν την καταλληλότητά τους ως συντρόφους σε μόνιμες σχέσεις ή σύντομες γνωριμίες της μιας βραδιάς.

Γιατί κολλάμε με τα κακά παιδιά

Πώς λειτουργεί η "στρατηγική ζευγαρώματος"

Όπως αποκάλυψε η υπεύθυνη της έρευνας Eveline Vincke, το σεξ απίλ συνδέεται άμεσα με τον παράγοντα του ρίσκου που παίρνει κάθε άντρας, τονίζοντας μάλιστα ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά λειτουργεί και ως «στρατηγική ζευγαρώματος» για τους άνδρες που αποβλέπουν σε σύντομες σχέσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες βρίσκουν τους ριψοκίνδυνους άντρες πιο ανοιχτούς σεξουαλικά, από εκείνους που ζουν τη ζωή τους χωρίς συγκινήσεις. Στη συνέχεια, όταν ζητήθηκε από 171 Βέλγους άντρες να αναλύσουν τις συνήθειες του καπνίσματος και του ποτού σε σχέση με τη στάση τους στο σεξ, οι πότες φάνηκαν να έχουν λιγότερες σεξουαλικές αναστολές, ενώ οι καπνιστές έδειξαν περισσότερο ενδιαφέρον για σύντομες σχέσεις της μιας βραδιάς.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι «η συμπεριφορά των ανδρών αντιστοιχεί με τις αντιλήψεις των γυναικών». Σε ελεύθερη μετάφραση; Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας που έλκεστε από κακά αγόρια. Το γούστο μας στους άντρες μοιάζει τελικά με επιστημονικό ελάττωμα που δεν έχει γιατρειά!

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share