Η άποψη ότι ο ρομαντισμός είναι προνόμιο μόνο των γυναικών είναι λανθασμένη. Υπάρχουν και άντρες που διακατέχονται από τάσεις ρομαντισμού και μάλιστα σαν ερωτεύονται,τους βγαίνει σε μεγάλο βαθμό.

Δείτε επίσης: Πώς ο έρωτας και ο ρομαντισμός μπορούν να ρίξουν την πίεση σου; - Εσύ το ήξερες;

Οι περισσότερες υποτίθεται αυτό θέλουμε, έχουμε ονειρευτεί ή έχουμε ως παράπονο από τους συντρόφους μας.Μας περνά ωστόσο από το μυαλό πως δεν υπάρχουν μόνο υπέρ αλλά και κατά σε έναν τέτοιον άντρα κι ενδεχομένως να μην μας αρέσει τόσο τελικά;

Υπέρ
Το να είναι ρομαντικός ένας άντρας σημαίνει ότι μπορούμε να περιμένουμε μια κατανόηση και μια παραπάνω ευαισθησία από μέρους του σε τομείς που μας ενδιαφέρει.Σημαίνει επιπρόσθετα πως μπορούμε να απολαμβάνουμε κάποια πράγματα και να τα προσδοκούμε από εκείνον κι αυτό είναι υπέροχο.

Ο τρόπος καταρχήν που εκφράζει τα συναισθήματά του θα είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπος άντρες και θα διακατέχεται γενικώς από μια ευαισθησία που είναι ζητούμενο μα σπάνιο φαινόμενο.Θα μας κάνει σίγουρα εκπλήξεις και μάλιστα με όλα αυτά που μας αρέσουν και συνήθως χρησιμοποιούμε εμείς σε κείνους,όπως για παράδειγμα κεριά, απαλή μουσική,βόλτες υπό το σεληνόφως πιασμένοι από το χέρι, λουλούδια και ποιήματα ενδεχομένως κι άλλα πολλά.

Περιττό να αναφερθεί πως θα θυμάται πάντα γενέθλια κι επετείους και θα αποτελούν μάλιστα ευκαιρία για αυτόν να..μεγαλουργεί. Ευκόλως εννοούμενο βέβαια πως θα είναι σε θέση να απολαύσει και να εκτιμήσει και όσα τέτοια κάνουμε κι εμείς και μάλιστα δίχως γκρίνια.

Θα αντιμετωπίζει τα πάντα με άλλη οπτική και ακόμη και τα όποια προβλήματα θα λύνονται υπό διαφορετικό πρίσμα. Θα θέλει να μας κάνει χατίρια ή πράγματα για να μας ευχαριστήσει αντλώντας απλά ικανοποίηση από αυτό. Η σχέση θα έχει πολλές πιθανότητες μα διαρκέσει και να μην υποπέσει στης ρουτίνας τα γρανάζια αφού θα είναι διατεθειμένος για καταστάσεις διαφορετικές προκειμένου να δώσει ή να πάρει.

Ακόμη ένα πλεονέκτημα είναι ότι θα μπορείς να παραπονιέσαι ή να κάνεις παρατήρηση δίχως να φοβάσαι για επικείμενο γλέντι τρικούβερτο κάθε φορά ή μούτρα κι εγωισμούς.

Δείτε επίσης: 9+1 τρόποι για να γίνεται ρομαντικοί!


Κατά
Για να είμαστε αντικειμενικοί και δίκαιοι ωστόσο, οφείλουμε να δούμε και μια άλλη πραγματικότητα. Αυτή που καταδεικνύει πως σε έναν ρομαντικό άντρα θα υπάρχουν και μειονεκτήματα ακόμη κι αν δεν μας περνά κάτι τέτοιο από το νου.

Το σπουδαιότερο μείον που θα μπορούσε να μετρά είναι ο τομέας του σεξ. Κατά πόσο θα μπορείς να περιμένεις από έναν τέτοιον τύπο και μια πιο σκληρή εντός ή εκτός εισαγωγικών συμπεριφορά. Μια στάση πιο αντρική ή ας τολμήσουμε να πούμε πιο κτηνώδης, η οποία πολλές φορές είναι ζητούμενο στη σεξουαλική μας ζωή και προσθέτει μια άλλη νότα.

Άλλο αρνητικό σε έναν ρομαντικό τύπο ίσως αποτελέσουν οι υπερβολές στις οποίες μπορεί να καταφύγει για να μας εντυπωσιάσει κι αυτές να μας φέρουν είτε σε δύσκολη θέση είτε να μας κουράσουν. Επίσης , η μεγάλη του ευαισθησία ενίοτε αποβεί να τολμήσουμε να πούμε λα’ι’κιστί… ξενερωτική τελείως.

Το γλυκανάλατο στυλάκι σε μόνιμη βάση μάλλον θα καταντήσει βαρετό. Ας σκεφτούμε και κάτι ακόμη με το χέρι στην καρδιά: κατά πόσο θα μπορούσες να βασιστείς σε έναν τέτοιον τύπο σε σοβαρά θέματα που θα απαιτούσαν με μια λέξη… πυγμή; Κι αυτά τα δώρα του…είμαστε σίγουρες πως θα τρελαινόμαστε πάντα για ρόδα κι αρκουδάκια; Πόσο επίσης θα απολαμβάνεις δημόσια την ..αγάπη του με πάσης φύσεως εκδηλώσεις που θα έχουν κοινό;


Θα μπορούσαμε να βρούμε άλλα τόσα πλεονεκτήματα μα και μειονεκτήματα για έναν τέτοιον τύπο άντρα. Η αλήθεια είναι πως περί ορέξεως..κολοκυθόπιτα αρκεί να ξέρουμε όμως τι ζητάμε εν τέλει και να το διεκδικούμε ή να το εκτιμάμε δεόντως.Υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι εκεί έξω, άντρες και γυναίκες ώστε ο καθένας να βρει αυτό που θέλει. Τίποτα δε έχει μόνο άσπρη ή μαύρη πλευρά άλλωστε.