Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Για να είσαι προετοιμασμένη για όλα: 6 πράγματα που τον κάνουν να ζηλεύει!

Τα έχεις κάνει;

24 Σεπτεμβρίου 2019 16:08
Για να είσαι προετοιμασμένη για όλα: 6 πράγματα που τον κάνουν να ζηλεύει!

Αυτά είναι τα 6 πράγματα που τον κάνουν να ζηλεύει!

Μπορεί να είναι εντελώς χαλαρός και να μην ζηλεύει καθόλου. Ή τουλάχιστον να μην το δείχνει.

Ίσως και να βρίσκεται στο άλλο άκρο και να μην σε αφήνει να κουνήσεις ρούπι. (μακρυά)

Υπάρχει και η ενδιάμεση κατάσταση όπου λίγη ζήλια ποτέ δεν έβλαψε καμιά μας. Αντιθέτως σε κάνει να νιώθεις πιο ποθητή για τον καλό σου.

Για όλους τους άντρες όμως ανεξαιρέτως υπάρχουν 6 πράγματα που μπορεί να κάνουν το αγκαθάκι της ζήλιας λίγο πιο αιχμηρό:

Όταν βγαίνετε μόνο κορίτσια. Δεν μπορεί, κάπου εκεί τριγύρω θα υπάρχον και αγόρια.

Όταν πεθαίνεις για κάποιον ηθοποιό/ τραγουδιστή/ποδοσφαιριστή που ομολογουμένως είναι κούκλος.

Όταν μιλάς με τα καλύτερα λόγια για έναν φίλο, συμφοιτητή ή συνάδελφό σου που εκείνος όμως δεν έχει γνωρίσει.

Όταν κάνεις chat αλλά όχι μαζί του. Με ποιον μιλάς τόση ώρα; Ε;

Όταν δεν έχεις μόνο κολλητή αλλά και κολλητό. Κι ας μην τρέχει τίποτα πονηρό μεταξύ σας.

Όταν κατά λάθος λες κάτι για τον πρώην σου. Ουπς, αυτό πόνεσε.

Πότε να πεις το "σ' αγαπώ";

Πότε να πεις το

Έτσι όπως έχω εγώ τα πράγματα στο μυαλό μου, ο έρωτας και η αγάπη είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Δείτε επίσης: Εμείς δεν θα χωρίσουμε ποτέ! Το ηλικιωμένο ζευγάρι που συγκίνησε με τα δάκρυα του!

Ή μάλλον όχι εντελώς, ας μην είμαι υπερβολική. Ο έρωτας όμως έρχεται και σε βαράει κατακούτελα, μπορεί και από την πρώτη στιγμή, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις σε εκτίμηση το αντικείμενο του πόθου σου. Όταν σου περάσει η έξαψη, ίσως συνειδητοποιήσεις ότι δε θα τον έκανες ποτέ παρέα και εκεί καταλαβαίνεις τι σημαίνει αγάπη.

Δεν είναι μόνο ο πόθος και το καρδιοχτύπι. Είναι το κατά πόσο εκτιμάς έναν άνθρωπο και πόσο βάζεις τον εγωισμό στην άκρη επειδή έχει πραγματικά ένα κομμάτι της καρδιάς σου. Αν όμως θες να το πεις αλλά φοβάσαι ότι είναι πολύ νωρίς για να το κάνεις (τύπου βγαίνετε λίγους μήνες), τα ερωτήματα που θα σε βοηθήσουν είναι 3.

Πόσο χρόνο περνάτε μαζί;

Αντικειμενικά μιλώντας, είναι πολύ διαφορετικό να βγαίνετε για ένα δίωρο, μία φορά την εβδομάδα επειδή είστε πολύ απασχολημένοι και αλλιώς να περνάτε ώρες μαζί, είτε επειδή δουλεύετε μαζί, είτε επειδή συμπίπτουν τα ωράριά σας. Αν τα σαββατοκύριακα είναι αφιερωμένα σε αυτήν τη σχέση από την πρώτη στιγμή, τότε ο χρόνος μετρά αλλιώς. Κάθε σχέση εξάλλου έχει άλλη βαρύτητα, ανάλογα με τη σημασία της αλλά και με τη φάση ζωής στην οποία βρίσκεσαι.

Νιώθει κι εκείνος το ίδιο;
Εντάξει, δεν είσαι μαθήτρια για να σκέφτεσαι «δεν υπάρχει περίπτωση να του το πω πρώτη». Μπορεί να είσαι σε πιο ευάλωτη θέση αν δεν έχει ειπωθεί ακόμα, αλλά είναι σημαντικό να φιλτράρεις την κατάσταση και να καταλάβεις αν είστε στην ίδια σελίδα. Αν νιώθει το ίδιο, αν βλέπει τη σχέση εξίσου σοβαρά και αν δε φοβάται να εκφραστεί. Αν, παρόλα αυτά, θέλεις να του πεις ότι τον αγαπάς, να το κάνεις. Δε θα έπρεπε να λειτουργούμε με βάση του πώς φέρονται οι άλλοι, αλλά με βάση τις ανάγκες μας.

Εμπιστεύσου το ένστικτό σου
Σε συνέχεια του προηγούμενου ερωτήματος, έρχεται αυτή η στιγμή που ο μόνος που μπορεί να σου πει τι είναι σωστό και τι λάθος, είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Ο παρορμητισμός είναι ένα στοιχείο της προσωπικότητας, αλλά είναι σημαντικό να ξέρουμε και πότε μας κάνει καλό. Μέσα από τις σχέσεις και τις εμπειρίες, καταλαβαίνεις πότε είναι βοηθητικό να μιλάς αμέσως και πότε να παίρνεις το χρόνο σου ώστε να σιγουρευτείς για αυτό που συμβαίνει μέσα σου. Αν είναι πάντως να βάζεις τη λογική να κοντράρεται με το συναίσθημα, είναι πάντα προτιμότερο να πηγαίνεις με το ένστικτό σου.

Πώς να αποφύγετε τις συγκρούσεις με τον σύντροφό σας!

Αυτές οι δεξιότητες μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμες για τη διατήρηση και τη βελτίωση της συναισθηματικής εμπιστοσύνης μεταξύ των ζευγαριών.

Ένα βασικό στοιχείο κάθε καλής συντροφικής σχέσης είναι η διατήρηση της συναισθηματικής εμπιστοσύνης και η αποκατάσταση αυτής της εμπιστοσύνης, όταν συμβαίνουν συγκρούσεις και ασυμφωνίες. Για να επιτευχθεί αυτό, όμως, χρειάζεται «κτίσιμο», αλλά και εξυπνάδα.

Ζευγάρια χωρίς προβλήματα δεν υπάρχουν. Κάποια όμως έχουν πολύ λιγότερα σε σχέση με ορισμένα άλλα. Πέρα από τους οικονομικούς λόγους που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά και να πυροδοτήσουν καταστάσεις, πολλά προβλήματα είναι κοινά, συνηθισμένα, καθημερινά. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείτε να τα αποφύγετε με τους τρόπου που ακολουθούν. Κάτι που έχει τη σημασία του να ειπωθεί είναι ότι συνήθως οι γυναίκες είναι πιο ευέλικτες και ταλαντούχες στο να χειριστούν αυτά τα ζητήματα με τις παρακάτω μεθόδους. Πρέπει όμως να κάνουν κάτι και οι άντρες πάνω σε αυτό. Σίγουρα, μπορούν να δοκιμάσουν.

Αλλάξτε συζήτηση
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα περισσότερα από τα επιχειρήματα που διατυπώνουν τα ζευγάρια σε καυγάδες έχουν επαναληφθεί. Πρόκειται για συγκρούσεις που δεν επιλύονται ποτέ. Το αν αυτό προκαλεί ένα πρόβλημα στη σχέση εξαρτάται από τον συναισθηματικό τόνο αυτών των συνομιλιών. Σίγουρα είναι καλύτερα η διατύπωση να είναι ήρεμη και ψύχραιμη και αν γίνεται να υπάρχει και λίγο χιούμορ, ακόμη καλύτερα. Το πρόβλημα οξύνεται όταν τα σχόλια είναι πικρόχολα, αρνητικά και δηκτικά. Σε κάθε περίπτωση, όταν τα προβλήματα είναι χρόνια και αποτελούν θέματα στα οποία δεν έχετε ποτέ συμφωνήσει, δεν χρειάζεται να ανοίξετε εκ νέου θέματα. Αφήστε το να περάσει και αλλάξτε θέμα. Κατά 99,9% δεν θα συμφωνήσετε ποτέ.

Παραδεχτείτε αυτά στα οποία έχει δίκιο
Όταν ο σύντροφός σας διατυπώσει κάτι σωστό και έγκυρο κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τη νομιμότητα του επιχειρήματός του και την αξία του, ακόμη και όταν το θέμα του αφορά ένα ελάττωμα ή μια αδυναμία που έχετε. Να είστε δίκαιοι. Αν αυτό που σας καταλογίζει ο σύντροφός σας είναι σωστό, αναγνωρίστε το. Σας λέει ότι διατρέφεστε ανθυγιεινά; Ότι δεν αντέχετε τους γονείς του ή ότι δεν είστε αρκετά οργανωμένοι; Αν ισχύει, παραδεχτείτε το. Η αποδοχή της πραγματικότητας μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για να διορθωθεί μια κατάσταση. Αρκεί την επόμενη μέρα να μην πείτε «ναι, το παραδέχτηκε επειδή με πίεσες»…

Συζητήστε για τα προβλήματα σε εύθετο χρόνο
Πότε είναι όμως ο κατάλληλος χρόνος; Χμμ. Σίγουρα, όχι όταν ο άλλος είναι στο γραφείο ούτε όταν ταΐζει το μωρό αλλά και ούτε όταν παρακολουθεί την αγαπημένη του εκπομπή ή αντίστοιχα ποδόσφαιρο. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι σημαντικό το άτομο που δεν είναι έτοιμο για τη συνομιλία να ενημερώνει τον σύντροφό του πότε θα είναι η καλύτερη στιγμή για να συζητήσουν και να επιλύσουν το θέμα. Μία δοκιμασμένη συμβουλή για το τη συζήτηση και το διάλογο μεταξύ των συντρόφων είναι αυτός να γίνεται κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου. Ναι, είναι συχνά πιο εύκολο να έχετε δυνητικά δύσκολες συνομιλίες όταν κινείστε σωματικά, παρά όταν είστε εγκλωβισμένοι στην κουζίνα του σπιτιού σας.

Δείξτε του ότι έχετε την έγνοια του
Τα ζευγάρια που παραμένουν ερωτευμένα επί μακρόν και διαθέτουν σχέση αγάπης και κατανόησης τείνουν να σκέπτονται ο ένας τον άλλον όταν δεν είναι σωματικά μαζί. Είναι χρήσιμο να ενημερώνετε περιστασιακά τον συνεργάτη σας ότι τον σκεφτήκατε, με κάποια αφορμή, και όταν δεν είστε μαζί. Για παράδειγμα, αν ο σύντροφός σας ταξίδεψε με το αεροπλάνο, το να του πείτε «έλεγξα την πτήση σου και είδα ότι προσγειώθηκες με καθυστέρηση» είναι κάτι που θα τον κάνει να σκεφτεί ότι εκεί ψηλά στον ουρανό κάποιος τον σκεφτόταν. Στο ίδιο πλαίσιο, αν είστε στο αυτοκίνητο και έχετε κολλήσει στην κίνηση, ένα τηλεφώνημα -έτσι για χαζολόγημα- έχει την αξία του. Έτσι κι αλλιώς τα ζευγάρια θέλουν να γνωρίζουν πού είναι ο σύντροφός τους, ακριβώς όπως ένα μικρό παιδί θέλει να ξέρει πού βρίσκεται ο γονιός και πότε θα γυρίσει σπίτι. Το να δείχνετε το ενδιαφέρον όχι μόνο όταν όλα πάνε καλά, αλλά και όταν δεν πάνε, συμβολίζει την πρόθεσή σας για συνεννόηση και αλληλοϋποστήριξη.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share