Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021

Ποιοι άνθρωποι είναι πιο καχύποπτοι;

Μήπως ανήκεις σε αυτούς;

20 Σεπτεμβρίου 2019 11:34
Ποιοι άνθρωποι είναι πιο καχύποπτοι;

Ψεύτες, υποκριτές, χειριστικοί, κακοπροαίρετοι, επιτήδειοι, δόλιοι, χαιρέκακοι, με μια λέξη «κακοί» άνθρωποι, πέρα από την απέχθεια των άλλων έχουν και κάτι ακόμη να τους βαραίνει, για αυτό τους καταβάλλει η καχυποψία. Αυτά τα είδη ανθρώπων έχουν τη συνήθεια να ερμηνεύουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Αν είναι απατεώνες φοβούνται ότι όλοι θέλουν να τους ξεγελάσουν και να τους εκμεταλλευτούν, αν είναι ψεύτες απλώς δεν πιστεύουν κανένα.

Δείτε επίσης: 4 λόγοι που ορισμένοι άνθρωποι φέρονται με κακία στους άλλους!

Ο άσχημος χαρακτήρας τους, παραμορφώνει λες το πρίσμα μέσα από το οποίο βλέπουν τις καταστάσεις και συνήθως σφάλλουν τόσο για τις προθέσεις όσο και τα για τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων.

Οι άνθρωποι που ενεργούν ανέντιμα δεν βλάπτουν μόνο τους ανθρώπους γύρω τους – βλάπτουν επίσης τον εαυτό τους γιατί αποτυπώνουν στο μυαλό τους, διαρκώς, μια στρεβλή εικόνα για τους άλλους.

Η διαπίστωση αυτή είναι ερευνητική και προέρχεται από τη Julia Lee, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, που υποστηρίζει ότι τα άτομα που ασκούν ανέντιμη συμπεριφορά καθίστανται λιγότερο ακριβή στην ανάγνωση των συναισθημάτων των άλλων ανθρώπων.

Με διάφορα πειράματα ρόλων που ζητούσαν από τους συμμετέχοντες να μαντέψουν σωστά την έκβαση μιας κατάστασης που διαδραματιζόταν μπροστά τους, «βρήκαμε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ άσχημης συμπεριφοράς και της ικανότητας να διαβάζουμε τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων», σημειώνει η ίδια επιστήμονας.

Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αν κάποιος εξαπατήσει μία φορά, η μειωμένη ικανότητα να διαβάζει τα συναισθήματα των άλλων έκανε τον συμμετέχοντα ακόμη πιο πιθανό να εξαπατήσει και για δεύτερη φορά και για τρίτη κ.ο.κ.

Ποιοι άνθρωποι είναι πιο καχύποπτοι;

«Είναι ένας φαύλος κύκλος που πιθανόν κάνει τα άτομα να παρεξηγούν τις προθέσεις των άλλων», καταλήγει η Lee, «από το οποίο είναι δύσκολο να ξεφύγει κάποιος». Αυτό οδηγεί σε αρνητικές προκαταλήψεις προς τα μέλη εκτός ομάδας και αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα για τη σταθερότητα των διάφορων μορφών κοινωνικής οργάνωσης (οικογένειας, σχέσεων κ.λπ.).

Όλη η ζωή τους χαρακτηρίζεται από μία συνεχή καχυποψία προς τους άλλους, οι οποίοι επιδιώκουν να τους κάνουν ό,τι και εκείνοι. Αυτή άλλωστε είναι η στείρα φιλοσοφία της αυτοεκπληρούμενης προφητείας -μίας πτυχής της- όπου το άτομο κάνει οτιδήποτε μπορεί για να αποδείξει και να πραγματώσει το αρχικό νοσηρό του σενάριο.

Αυτά είναι τα ζώδια που είναι επιρρεπή στα ερωτικά τρίγωνα, τετράγωνα ή ακόμα και στα πολύγωνα!

Οι περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν το άλλο τους μισό, εκτός από μερικούς που γίνονται το ένα τρίτο σε μια σχέση. Αυτά είναι τα ζώδια “πύραυλοι” στο κρεβάτι!

Τα επιρρεπή ζώδια στα ερωτικά τρίγωνα είναι τα εξής:

Δίδυμος

Εδώ δεν έχουμε μόνο τρίγωνα, αλλά και τετράγωνα, γενικότερα πολύγωνα, αφού ο Δίδυμος έχει την τάση να δημιουργεί καταστάσεις από τις οποίες πάντοτε φεύγει πρώτος τρέχοντας αφού κάνει τη ζημιά και αφήνει τους υπόλοιπους να πληρώσουν το λογαριασμό. Ο Δίδυμος όταν γίνεται το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση, δηλαδή συνέχεια, συμπεριφέρεται σαν γάτα: Kάνει τις ακαθαρσίες, τις κουκουλώνει όπως όπως και πάει να φάει σε άλλο σπίτι.

Σκορπιός

Καλά εpωτικό τρίγωνο χωρίς Σκορπιό, είναι Μάρτης δίχως Σαρακοστή: Aπλά δε γίνεται -καλή ώρα μια και τη διανύουμε κιόλας. Ο Σκορπιός επειδή δε μπορεί να αντέξει την υπερβολική του σεξουαλικότητα, ούτε να τη διοχετεύσει σε ένα και μόνο άτομο, εμπλέκεται εpωτικά με πολλά ταυτόχρονα και εκτονώνεται δημιουργώντας φυσικά προβλήματα τριγύρω του. Σαν το Δίδυμο αλλά με άλλο ζώδιο.

Ιχθύς

Αυτή η σιγανοπαπαδιά του ζωδιακού ενσαρκώνει το αουτσάιντερ που γίνεται φαβορί σε τέτοιες περιπτώσεις: Eκεί που νομίζεις πως έχεις δίπλα σου έναν πιστό σύντροφο που σε αγαπάει και δεν έχει μάτια για άλλο πρόσωπο, ξαφνικά μαθαίνεις ότι έχει άλλη μια οικογένεια στην Αργεντινή. Τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι και ειδικά στην περίπτωση ενός Ιχθύ που είναι μανούλα στο να σφηνώνει ανάμεσα σε ανυποψίαστα ζευγάρια.

Αυτά είναι τα ζώδια που δίνουν δεύτερες ευκαιρίες!

Αυτά είναι τα ζώδια που δίνουν δεύτερες ευκαιρίες! Όσο κακό και να τους κάνεις αυτά τα ζώδια θα σε συγχωρήσουν και θα σου δώσουν δεύτερη ευκαιρία! Βέβαια μπορεί να είστε από τα ζώδια που δεν ταιριάζουν με τίποτα μεταξύ τους!

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν κι εκείνοι οι άνθρωποι που δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ πόσο τους πλήγωσες, και ούτε πρόκειται να σε αφήσουν να το ξεχάσεις!

Οι πιο καλοί του ζωδιακού κύκλου!

Ζώδια

Ιχθείς
Και δεύτερη, και τρίτη και… εικοστή πέμπτη ευκαιρία θα δώσει αυτό το ζώδιο. Έχει απίστευτη αισιοδοξία και πίστη στην καλοσύνη των ανθρώπων, και ίσως γι’ αυτό να καταλήγει να πληγώνεται συχνά. Δεν μπορείς, όμως, ποτέ να τους κατηγορήσεις ότι δεν ζουν τα αισθήματά τους ειλικρινά.

Υδροχόος

Οι Υδροχόοι δεν είναι και το πιο καχύποπτο ζώδιο με τους ανθρώπους, ό,τι κι αν λέει ο τρόπος που συμπεριφέρονται. Κατά βάθος, είναι ρομαντικές κι αγαπησιάρικες ψυχές, που χρειάζονται κόσμο δίπλα τους. Και επειδή, αν έχεις γνωρίσει έστω έναν Υδροχόο, μάλλον ξέρεις πως δεν είναι και οι πιο εύκολοι άνθρωποι, είναι διατεθειμένοι να δώσουν πολλές δεύτερες ευκαιρίες σε άτομα που δεν θέλουν να χάσουν.

Καρκίνος

Μπορεί να του ραγίσεις την καρδιά, αλλά μόλις του δείξεις ξανά λίγη καλοσύνη, ο Καρκίνος είναι έτοιμος να συγχωρήσει. Δεν είναι τυχαίο που θεωρούνται το πιο ευαίσθητο ζώδιο. Βέβαια, η ευαισθησία τους δεν σημαίνει πως είναι και χαζοί—μετά από λίγο καιρό, είναι πάρα πολύ ικανοί να καταλάβουν αν μια σχέση δεν έχει τίποτα να τους προσφέρει. Ελπίζουμε να μην φτάνουν σ’ αυτό το σημείο συχνά, επειδή είναι επίπονο να βλέπεις έναν Καρκίνο να παραιτείται τόσο πολύ από την ανθρωπότητα.

Ποιοι είναι οι πιο… αδίστακτοι;

Ταύρος

Έχει πάρα πολύ καλή μνήμη, δυστυχώς για εσένα. Και αν του κάνεις κακό, θα σε μισήσει. Για αρκετό καιρό. Οι Ταύροι είναι άνθρωποι που λατρεύουν να έχουν καλή παρέα, να μοιράζονται την ζωή τους με πολλούς φίλους, και είναι ένα ζώδιο εργατικό και τίμιο. Συνεπώς, πρέπει να είσαι πολύ κακός άνθρωπος για να σε απεχθάνεται τόσο πολύ ένας Ταύρος.

Αιγόκερως

Φέρθηκες άσχημα; Η λύση είναι πολύ απλή: Θα σε αφαιρέσει χειρουργικά από την ζωή του, και πλέον θα είναι σαν να μην υπάρχεις γι' αυτόν. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι ένα ψυχρό κτήνος χωρίς αισθήματα. Το αντίθετο, μάλιστα· έχει ανάγκη να αντιδράσει με τόσο απόλυτο τρόπο, επειδή αλλιώς αυτά που νιώθει μπορούν να τον καταστρέψουν.

Σκορπιός

Χρειάζεται, αλήθεια, να εξηγήσουμε (για εκατομμυριοστή φορά) τι θα συμβεί αν φερθείς άσχημα σε έναν Σκορπιό; Αν δεν έχεις μάθει να φέρεσαι σ’ αυτό το ζώδιο με την προσοχή και τον σεβασμό που χρειάζεται, είσαι άξιος της μοίρας σου.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share