Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γιατί το καλοκαίρι μας κάνει πιο ελκυστικούς;

Τι αποκαλύπτει η έρευνα;

17 Αυγούστου 2019 14:45
Γιατί το καλοκαίρι μας κάνει πιο ελκυστικούς;

Το καλοκαίρι όταν έρχεται μας κάνει να αισθανόμαστε ανανεωμένοι και ευδιάθετοι αλλά ταυτόχρονα και πιο ελκυστικοί! Για ποιον λόγο όμως συμβαίνει αυτό; Πόσο μπορεί να επηρεάσει την σχέση σας; Τι αποκάλυψε η έρευνα που έγινε;

Είναι ευρέως γνωστό ότι το καλοκαίρι είναι μακράν η καλύτερη εποχή του χρόνου. Η διάθεση είναι ανεβασμένη, η θερμοκρασία επίσης, οι βόλτες πολλές και οι επισκέψεις στη θάλασσα λειτουργούν από μόνες τους ως αναλγητικό. Το καλοκαίρι γινόμαστε όλοι πιο ελκυστικοί. Ναι καλά διάβασες. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε 2000 άτομα (άντρες και γυναίκες) και τα δύο φύλλα, τείνουν να φαίνονται διαφορετικά το χειμώνα και διαφορετικά το καλοκαίρι. Ο άπιστος άνδρας κάνει «μπαμ» από τα χαρακτηριστικά του προσώπου του!

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν φωτογραφίες αντρών και γυναικών, το χειμώνα και το καλοκαίρι. Το αποτέλεσμα ήταν, το 82% των γυναικών να φαίνονται πιο όμορφες, πιο υγιείς και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση το καλοκαίρι σε σχέση με το χειμώνα, κάτι το οποίο ίσχυε και για τους άντρες, σε μικρότερο όμως βαθμό.

Το απίστευτο της υπόθεσης, είναι ότι μόλις 2 άνθρωποι ψηφίστηκαν ως πιο όμορφοι το χειμώνα, ενώ οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ιδίως οι singles κάνουν τον εαυτό τους να δείχνει πιο ελκυστικός το καλοκαίρι, που είναι η εποχή της ανεμελιάς και φυσικά των γνωριμιών.

Επιπλέον, πολλοί είπαν ότι προτιμούν αυτά που φορούν τους καλοκαιρινούς μήνες, κάτι που φυσικά τους χαρίζει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

4+1 τρόποι για να κρατήσει η σχέση σας το καλοκαίρι!

Αν έχετε σχέση και θέλει να κρατήσει τότε η καλύτερη δοκιμασία είναι το καλοκαίρι! Ποιοι είναι όμως οι τρόποι για αντέξει η σχέση σας το καλοκαίρι;

Επειδή λοιπόν είναι γενικά απρόβλεπτος και με τάση να μας σπάει τα νεύρα, είναι πολύ πιθανό να...χτυπήσει λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Πόσο σπαστικό! Σε κάνει να αισθάνεσαι ότι με το που βρήκες κάτι καλό, το ξαναχάνεις. Αν είναι μόνο προσωρινά, πάλι καλά. Υπάρχει όμως και ο φόβος να το χάσεις μόνιμα, καθώς, όπως λέει και ο σοφός λαός, "μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονιούνται". Όσα κάνει ένας άντρας που δεν έχει ξεπεράσει την πρώην του!

Για να εξαλείψεις τελείως αυτό τον φόβο, και να μετατρέψεις την μαυρίλα και την αγωνία σε ενθουσιασμό, υπάρχουν τρόποι. Η απόσταση για λίγο καιρό, μπορεί να γίνει το αλατοπίπερο της σχέσης και όχι η καταδίκη της. Αρκεί να ξέρεις να την διαχειριστείς σωστά. Να πώς:

Στείλ'του ένα δώρο-έκπληξη

Μην αγχώνεσαι, δεν εννοούμε να μπεις σε τρελά έξοδα καλοκαιριάτικα. Αλλά το να του στείλεις κάτι μικρό και χαριτωμένο, π.χ. από το μέρος που πήγες διακοπές, μαζί με ένα γλυκό χειρόγραφο σημείωμα, είναι μια γλυκιά χειρονομία που όχι απλά θα του...υπενθυμίσει την ύπαρξή σου, αλλά θα τον κάνει και να αισθάνεται ότι κατά κάποιο τρόπο σ'έχει κοντά του.

Ανταλλάξτε ρούχα

Άλλος ένας τρόπος να νιώθετε ότι έχετε κοντά ο ένας τον άλλο. Σε ποια δεν αρέσει άλλωστε να κοιμάται φορώντας την χουχουλιάρικη ζακέτα του αγοριού της! Εντάξει, λογικά το αγόρι σου δεν θα φορέσει το αγαπημένο σου μπλουζάκι, αλλά σίγουρα θα του αρέσει να το κρατάει κοντά του και να μυρίζει το άρωμά σου όταν του λείπεις. Εσύ, πάλι, μην παραλείψεις να του στείλεις μια sexy φωτογραφία στην παραλία, φορώντας την μπλούζα του.

Αξιοποίησε το Skype

Εντάξει, διακοπές έχεις πάει, δεν σου λέμε να είσαι online όλη την ώρα. Μπορείτε όμως να ορίσετε με το αγόρι σου μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα που βολεύει και τους δύο ώστε να βλέπεστε λιγάκι, έστω και ψηφιακά. Γίνετε δημιουργικοί και δεν θα χάσετε: Μπορείτε να κανονίσετε να δειπνήσετε μαζί ή να πιείτε μαζί ένα ποτήρι κρασί, ο καθένας στο μπαλκόνι του, χαζεύοντας τ'αστέρια και συζητώντας για αστεία γεγονότα από τις διακοπές των παιδικών σας χρόνων. Έτσι, θα γνωριστείτε και καλύτερα!

Στέλνε του πού και πού χαριτωμένες e-cards ή αστεία βίντεο

Ακόμα και αν το αγόρι σου δεν είναι η πιο ρομαντική ψυχή ever, θα χαμογελάσει σίγουρα αν βρει ξαφνικά στο mail του μια χαριτωμένη και αστεία καρτούλα από σένα που θα λέει ότι του λείπεις. Με την ίδια λογική, μπορείς να του στείλεις ένα τραγούδι που σου τον θύμισε ή που πιστεύεις ότι θα του άρεσε, ή ένα αστείο βιντεάκι-σίγουρα θα εκτιμήσει ότι έχεις αίσθηση του χιούμορ. Απλώς, πρόσεξε να μην τον βομβαρδίσεις με όλα αυτά και καταλήξει να μην τα ανοίγει καν!

Γενικότερα, στέλνε του μηνύματα για να του δείξεις ότι τον σκέφτεσαι

Και εδώ χρειάζεται προσοχή για να μην το παρακάνεις- το να φανείς απελπισμένη και κολλημένη μαζί του δεν θα σε ανεβάσει στα μάτια του. Το να του στείλεις όμως, μια όμορφη φωτογραφία από το ηλιοβασίλεμα στην παραλία μαζί με το μήνυμα "μακάρι να ήσουν εδώ" είναι μια χαρά. Είναι σημαντικό να δείχνεις ότι σου λείπει, αλλά και ότι είσαι ικανή να περάσεις όμορφες διακοπές μακριά του. Έτσι, δείχνεις και πολύ πιο ενδιαφέρουσα ως άνθρωπος!

Είναι αναμενόμενο ότι θα σου λείψει, αλλά ένα καλοκαίρι είναι και αυτό και θα περάσει. Σύντομα θα πρέπει να επιστρέψεις στην σχολή και στην βαρετή καθημερινότητα, οπότε μην παίρνεις τα κοκτέιλ και το αραλίκι στην παραλία για δεδομένα!

Ποιοι είναι οι 3 μεγαλύτεροι φόβοι των ανδρών σε μια σχέση;

Πολλοί άντρες δεν τολμούν να προχωρήσουν σε έναν γάμο ή στην επισημοποίηση μιας σχέσης επειδή φοβούνται 3 σημαντικά πράγματα! Και δείτε πότε και σε ποιά ηλικία αποφασίζουν να δεσμευτούν!

Οι ειδικοί αναφέρουν πως οι πιο πολλοί άντρες φοβούνται μήπως…

…κάνουν τη λάθος πρώτη κίνηση
Πολλοί άνδρες αναφέρουν πως οι καιροί πλέον έχουν αλλάξει και δεν τολμούν να κάνουν την πρώτη κίνηση ή ακόμα και να προτείνουν την επισημοποίηση μιας σχέσης όταν ήδη έχουν μια σοβαρή σχέση.

…μείνουν αποκλειστικά σε μια σχέση
Ο μεγαλύτερος φόβος των ανδρών, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η αποκλειστικότητα! Αυτός είναι και ο λόγος που δύσκολα θα μπουν σε μια νέα σχέση. Αυτό που μας εκπλήσσει περισσότερο είναι πως οι άνδρες δεν φαίνεται να φοβούνται τόσο τον γάμο όσο την αποκλειστικότητα.

…δεν έχουν την οικονομική άνεση να προσφέρουν ασφάλεια στη σύντροφό τους
Σε καιρούς οικονομικής κρίσης πολλοί άνδρες, όσο περίεργο κι αν σας ακουστεί αυτό, δεν τολμούν να ξεκινήσουν μια νέα σχέση γιατί δεν θέλουν να έρθουν στη δύσκολη θέση να μην μπορούν να παρέχουν οικονομική ασφάλεια στη σύντροφό τους.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share