Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

9+1 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το διαζύγιο!

Πικρές αλήθειες που δεν στις λένε οι γύρω σου!

4 Ιουλίου 2019 16:13
9+1 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το διαζύγιο!

Υπάρχουν στιγμές που οι δικοί μας άνθρωποι δεν μας αποκαλύπτουν κάποια πράγματα για τον χωρισμό και τις δικές τους εμπειρίες...Τι συμβαίνει όμως όταν εσείς χωρίζετε και έχετε χάσει την γην κάτω από τα πόδια σας;

Υπάρχουν δέκα πράγματα που δεν γνωρίζετε για το διαζύγιο αλλά τα ανακαλύψαμε εμείς!

Όταν πρόκειται για ένα διαζύγιο, δεν είναι όλες οι συμβουλές ίσης αξίας, αλλά ποιος είναι καλύτερος για να δώσει συμβουλές από κάποιον που ήδη έχει πάρει διαζύγιο;

Το διαζύγιο μοιάζει λίγο με τον θάνατο (χωρίς την κηδεία)

«Το να χάνεις τον πρώην σου, μαζί με όλη του την οικογένεια, μοιάζει λίγο με τον θάνατο. Χρειάζεσαι χρόνο να θρηνήσεις την απώλειά τους και να κατανοήσεις ότι η οικογένειά του θα σταθεί δίπλα του, ακόμα κι αν είναι εκείνος που έχει άδικο.»

Κάντε το τεστ και δείτε εάν ο γάμος σας θα οδηγηθεί στο διαζύγιο!

Η ζωή μετά τον χωρισμό είναι κάπως βαρετή

«Κανείς δεν σου λέει ότι το πιο απρόσμενο πράγμα μετά από ένα διαζύγιο είναι η βαρεμάρα. Η όλη διαδικασία του διαζυγίου είναι γεμάτη δράση. Από τους δικηγόρους και τους οικονομικούς διακανονισμούς μέχρι το να βρείτε καινούριο σπίτι ή να αλλάξετε το παλιό, είναι λες και παίζετε σε κάποια δραματική σειρά. Η αλήθεια, όμως, είναι πολύ διαφορετική. Μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία θα μπείτε σε παρόμοια ρουτίνα με αυτή που ήσασταν όντας παντρεμένοι. Πάλι θα πρέπει να πηγαίνετε τα παιδιά στο σχολείο, να μαγειρεύετε, να πληρώνετε λογαριασμούς και να σας παίρνει ο ύπνος στον καναπέ μπροστά από την τηλεόραση.»

Δεν χρειάζεστε να ντρέπεστε επειδή παίρνετε διαζύγιο

«Γιατί κανείς δεν μου είπε ότι δεν θα έπρεπε να ντρέπομαι που παίρνω διαζύγιο; Ότι μπορεί να είναι μία θετική πράξη αγάπης για εμένα και τη σύντροφό μου; Στην αμερικάνικη κουλτούρα συνηθίζουμε να κάνουμε τους ανθρώπους που παίρνουν διαζύγιο να αισθάνονται άσχημα. Τους αντιμετωπίζουμε ως αποτυχίες, τεμπέληδες, που δεν έχουν αξίες. Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσεις την ντροπή που συνοδεύει ένα διαζύγιο είναι να παλέψεις, να κατηγορήσεις, να κερδίσεις και να αποδείξεις ότι δεν ήταν δικό σου λάθος. Αντιμετωπίζοντας το διαζύγιο με ενοχή, σας εγγυώμαι ότι θα έχετε ένα άσχημο διαζύγιο, που οι επιπτώσεις του θα είναι ανυπολόγιστες. Πρέπει να δημιουργήσουμε ιστορίες σχετικά με το τι σημαίνει το διαζύγιο. Κάποιος έγραψε πρόσφατα στο Twitter: “Ο γάμος μου δεν απέτυχε, απλά ολοκληρώθηκε”. Μακάρι κάποιος να μου είχε πει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρέπομαι επειδή θέλω να δημιουργήσω κάτι καινούριο.»

Πριν τον χωρισμό υπάρχουν 9+1 σημάδια ότι δεν ενδιαφέρεται πια για σένα!

Ένας λογιστής είναι εξίσου σημαντικός με έναν δικηγόρο

«Μακάρι κάποιος να με είχε πιάσει να μου πει να προσλάβω έναν λογιστή. Ένα διαζύγιο μπορεί να αφήσει πολλά οικονομικά κενά και χωρίς τις σωστές πληροφορίες μπορούν να γίνουν πολλά λάθη. Άλλωστε, το μεγαλύτερο κομμάτι του διαζυγίου είναι το οικονομικό.»

Δεν υπάρχει σωστός τρόπος για να χωρίσει κανείς

«Ο κόσμος γύρω μου δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι ακόμα και 1 χρόνο μετά, εγώ πονούσα και απορούσε που δυσκολευόμουν να εμπιστευθώ τους άντρες και να αρχίσω να βγαίνω και πάλι ραντεβού. Απορούσε που 5 χρόνια μετά, εκεί που περνούσα τέλεια θα “έπεφτε” ξαφνικά η διάθεσή μου από κάτι που θα μου θύμιζε το παρελθόν. Ο καθένας έχει το δικό του ρυθμό. Άλλοι επανέρχονται αμέσως και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν μία καινούρια ζωή με ενθουσιασμό, ενώ άλλοι έχουν ανάγκη να μείνουν λίγο μόνοι τους. Μακάρι κάποιος να μου είχε πει ότι μπορώ να το βιώσω με τον δικό μου τρόπο γιατί συχνά ένιωθα λες και έτρεχα να προλάβω κάποια διορία. Είναι ώρα να βγεις ραντεβού! Είναι ώρα να ξαναπαντρευτείς! Θα ήθελα κάποιος να μου είχε πει ότι δεν υπάρχει σωστός τρόπος για να χωρίσει κανείς.»

Μπορεί να γίνει άσχημο. Πολύ άσχημο!

«Δεν είχα καταλάβει πόσο άσχημο μπορεί να γίνει ένα διαζύγιο. Φυσικά, μπορεί να έχετε ακούσει όλες αυτές τις ιστορίες τρόμου, αλλά η πραγματικότητα σας ξεπερνά. Είναι ο συνδυασμός των δικηγόρων, των λογομαχιών και της ψυχικής εξουθένωσης που κάνουν τη σκοτεινή σας πλευρά να ξυπνήσει και να διψάτε για εκδίκηση. Και για το μέσο άνθρωπο αυτό σημαίνει θυμός, οργή και μοναξιά. Ακόμα κι αν χαίρεστε που βγαίνετε από αυτή τη σχέση και δεν σας νοιάζει πια, η όλη διαδικασία μπορεί να σας επηρεάσει.»

Μπορεί να ξανασκεφτείτε την απόφαση που έχετε πάρει

«Ακόμα κι αν όταν χωρίζετε νιώθετε σίγουροι για την απόφασή σας, σε έναν χρόνο μπορεί να νιώθετε διαφορετικά. Όταν δείτε τον πρώην σύζυγό σας να προχωράει με τη ζωή του, θα σας είναι δύσκολο. Μπορεί να ζηλέψετε το νέο πρόσωπο στη ζωή του, ακόμα κι αν εσείς δεν ήσασταν ευτυχισμένοι μέσα στον γάμο σας. Μπορεί να αναρωτηθείτε εάν θα ήταν καλύτερο για τα παιδιά σας να μεγαλώνουν και με τους δύο γονείς στο σπίτι. Μπορεί να αρχίσετε να αμφισβητείτε το εάν τελικά θέλατε να πάρετε διαζύγιο, αλλά προσοχή γιατί όταν αναπολείτε το παρελθόν το βλέπετε με ένα φίλτρο που έχει απομονώσει τις κακές στιγμές και θυμάται μόνο τις καλές. Φυσικά, ένας γάμος έχει και τα καλά και τα κακά του αλλά εσείς πρέπει να κάνετε τα πάντα για να διατηρήσετε μία ρεαλιστική στάση μετά τον χωρισμό.»

Η οικογένεια και οι φίλοι σας μπορεί να μην αντιδράσουν όπως περιμένετε

«Ήμουν η πρώτη από το περιβάλλον μου που πήρε διαζύγιο και έπρεπε να καταλάβω πολλά πράγματα από μόνη μου. Μακάρι να μου είχε πει κάποιος ότι οι παππούδες μου δεν θα κατανοούσαν την απόφασή μου και θα με αντιμετώπιζαν ως το μαύρο πρόβατο της οικογένειας ή ότι όλοι οι υποκριτές που δεν μου είχαν πει ποτέ πως πραγματικά ένιωθαν για τον πρώην άντρα μου και ότι οι παντρεμένοι φίλοι μου θα αντιμετώπιζαν το διαζύγιό μου λες και είναι μεταδοτική ασθένεια που δεν έπρεπε να κολλήσουν.»

Το να προχωρήσει κανείς τη ζωή του είναι επιλογή

«Όταν το σοκ πέρασε, όταν έχεις συγχωρέσει την προδοσία έχεις μία επιλογή. Να μείνεις μόνος και προστατευμένος ή να αντιμετωπίσεις το διαζύγιο ως μάθημα και να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για το καλό των παιδιών σου. Δεν είναι πάντοτε εύκολο, αλλά είναι απαραίτητο. Και το αποτέλεσμα είναι ότι είμαι περισσότερο χαρούμενη και ήρεμη.»

Ένας χωρισμός είναι μαραθώνιος, όχι αγώνας ταχύτητας

«Η μόνη διαφορά είναι ότι για να τρέξει κάποιος μαραθώνιο πρέπει να προετοιμάζεται για μήνες και το διαζύγιο, συνήθως, «χτυπάει» ξαφνικά. Ζήστε κάθε μέρα ξεχωριστά και κάντε μικρά βήματα, μέχρι να βρείτε το ρυθμό σας. Σε αυτή τη διαδικασία είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι δεν πρέπει να καταπιέζετε τα συναισθήματά σας, αλλά να τα εκφράζετε ανοιχτά.»

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share