Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ατάκες που σκοτώνουν την σχέση σας και την διάθεση σας!

Τοξικές ατάκες που "θάβουν" την σχέση σας!

10 Ιουνίου 2019 15:14
Ατάκες που σκοτώνουν την σχέση σας και την διάθεση σας!

Τσακώνεστε συνέχεια ή δεν αντέχετε αυτά που σας λέει ο σύντροφος σας μέσα στην σχέση σας; Μήπως είναι κάποιες ατάκες που πραγματικά δεν μπορείτε να τις ακούτε και τις θεωρείτε τοξικές;

Οι περισσότερες από εμάς μεγαλώσαμε με το παραμύθι των ευτυχισμένων ζευγαριών κάνοντας εικόνα τον πρίγκιπα του παραμυθιού που θα έρθει να μας σώσει καβάλα στο άσπρο άλογο και μετά ευτυχισμένοι και οι δύο θα πηγαίνουμε προς το ηλιοβασίλεμα.

Αυτός είναι και ο λόγος που μας οδηγεί να πιστέψουμε πως η άνευ όρων αγάπη είναι αναγκαία σε μια σχέση και αυτές είναι οι ατάκες που μπορεί να σκοτώσουν τη σχέση.

Ατάκες σχέση

Ας δούμε παρακάτω τις ατάκες που σκοτώνουν την σχέση σας και την διάθεση σας!

1) Από τη στιγμή που με αγάπησε πραγματικά θα με κάνει και ευτυχισμένη.

Αντί να υποθέσεις κάτι τέτοιο σκέψου γιατί θα πρέπει να βάλεις τον άλλον στην διαδικασία να σε κάνει με το ζόρι ευτυχισμένη. Άκουσε απλά τις ανησυχίες του και τα συναισθήματα του. Κάνοντας τον άλλον ευτυχισμένο δεν είναι κριτήριο για να σε αγαπήσει κιόλας. Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται κάτι τέτοιο μπορεί να σου κοστίσει τη σχέση.

2) Όταν είσαι με τον άλλον θα πρέπει να φοράς παρωπίδες.

Πες μου ή μάλλον δείξε μου έναν άντρα ο οποίος δεν έχει ξενοκοιτάξει ενώ είστε μαζί, φαντάσου λοιπόν τι θα κάνει με τη παρέα του. Και να πούμε τώρα τα πράγματα με το όνομα τους, και εσύ δεν το κάνεις; Τι πάει να πει άλλο εγώ; Όχι θα πρέπει να το καταλάβεις!

3) Σ’ αγαπώ τόσο πολύ που δεν με νοιάζει τίποτα άλλο, δεν έχω κρυμμένα χαρτιά και δεύτερες σκέψεις.

Η αγάπη είναι μια διαδικασία όχι μια στατική κατάσταση. Πρέπει ουσιαστικά να κάνεις δουλειά με τον άλλον για να το πετύχεις όλο αυτό. Δεν είναι σωστό να ανοίγεις τα χαρτιά σου από την πρώτη στιγμή κράτα και κάτι για τον εαυτό σου.

Ξεφορτωθείτε τον πρώην σας με τον πιο εύκολο τρόπο!

Πρώην σχέση

Ακόμα παιδεύεστε να ξεφορτωθείτε τον πρώην σας που είχατε σχέση; Αν σας ενοχλεί ή έχετε κουραστεί να ασχολείστε μαζί του τότε διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε!

Είναι και αυτός ο εγωισμός που μπαίνει στη μέση και συνήθως δεν είναι παρά ένας κακός σύμβουλος. Υπάρχουν γυναίκες που έχουν βιώσει δύσκολες καταστάσεις σε έναν χωρισμό από άντρες που δεν μπορούν να τον αποδεχτούν. Τι πρέπει να κάνεις σε μία τέτοια περίπτωση;

Να αναγνωρίζεις τον ρόλο σου.

Πρώην σχέση

Δίνεις τροφή στη συμπεριφορά του πρώην σου; Έχεις πιει και του στέλνεις μηνύματα; Τον διατηρείς ακόμα στις επαφές σου στα Social Media; Σε συνδυασμό με όσα είπαμε παραπάνω οποιαδήποτε επαφή έμμεση ή άμεση θα πρέπει να διακοπεί. Πρέπει να τον αποσυνδέσεις από τη ζωή σου, τόσο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και με τις επαφές που ενδεχομένως να διατηρείς με άτομα της οικογένειάς του.

Να είσαι σαφής

Να μην είναι ξεκάθαρη, να είσαι πολύ ξεκάθαρη. Αυτό σημαίνει πως ίσως χρειαστεί να γίνεις λίγο σκληρή, αλλά η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική. Αν του πεις την αλήθεια ότι δεν πρόκειται ποτέ ξανά να είστε μαζί, τότε να είσαι σίγουρη πως θα πληγώσεις όλα του τα αισθήματα και τις προσδοκίες του, αλλά σίγουρα το να γίνεις από την αρχή λίγο σκληρή και να δείξεις αποφασισμένη θα τον βοηθήσει να δει την πραγματικότητα.

Σταμάτησε κάθε επικοινωνία

Όσο και να προσπαθείς να εντάξεις τον πρώην σου στο φιλικό σου περιβάλλον, είτε από οίκτο είτε από συμπόνια, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να του δίνεις τυφλές ελπίδες ότι κάποια στιγμή θα είστε και πάλι μαζί. Είναι δύσκολο να μπεις σε μια διαδικασία απομάκρυνσης, αλλα το να σταματήσεις κάθε επαφή μαζί του θα ωφελήσει και εσένα και κυρίως εκείνον που κάποια στιγμή θα καταλάβει ότι η σχέση σας έχει τελειώσει οριστικά.

Προχώρα με τη ζωή σου.

Ο καλύτερος τρόπος για να δείξεις στον πρώην σου πως ότι είχατε μεταξύ σας έχει πλέον τελειώσει είναι το να του δείξεις ότι συνεχίζεις κανονικά τη ζωή σου. Ξεκίνα με το να βγαίνεις πάλι με τους φίλους τους, κάνε ένα ταξίδι και γύρνα σε όλες τις συνήθειες που είχες πριν τον γνωρίσεις. Ίσως χρειαστεί κάποιο χρόνο για να συνειδητοποιήσει ότι δεν θα είστε ξανά μαζί, αλλά έτσι θα του δείξεις ότι πρέπει και αυτός να συνεχίσει τη ζωή του.

Δες τη νομική πλευρά του θέματος

Τώρα θα μιλήσουμε για ακραίες καταστάσεις. Αν ο πρώην σου έχει βγει εκτός εαυτού και δεν θέλει με τίποτα να αποδεχτεί τον χωρισμό σας με αποτέλεσμα να έχει ακραίες συμπεριφορές, όπως να σε ακολουθεί παντού και γενικά να μη σε αφήνει σε ησυχία δημιουργώντας του συνεχώς προβλήματα τότε η λύση είναι μία. Επικοινωνείς με έναν δικηγόρο όπου θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς οριστικά. Και η συμβουλή μου είναι να το κάνεις μόλις δεις τα πρώτα συμπτώματα για να αποφύγεις καταστάσεις που ενδεχομένως να βλάψουν εσένα, τη δουλειά σου και του φίλους σου.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share