Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αυτός είναι ο χειρότερος εχθρός μιας σχέσης...

Σύμφωνα με Γερμανίδα ψυχολόγο

5 Απριλίου 2018 16:54
Αυτός είναι ο χειρότερος εχθρός μιας σχέσης...

Τελικά η ζήλια αναζωογονεί τη σχέση ή όχι;

Το να εκφράζει κανείς τους φόβους του στον σύντροφο του, ναι μεν είναι ένας τρόπος για να δείξει ότι εκτιμάει τον άνθρωπο που έχει δίπλα του, αλλά όταν γίνεται σε υπερβολικό βαθμό μπορεί να καταστρέψει μια σχέση.

Σύμφωνα με την Γερμανίδα ψυχολόγο και ειδική σε θέματα σχέσεων, Λίζα Φισμπάχ, υπαρχει η υγιής και η ανθυγιεινή ζήλια. Η υγιής ζήλια εκδηλώνεται με το να δίνουμε λίγη προσοχή στον σύντροφο μας για να μην αισθάνεται παραμελημένος. Δηλαδή,να συζητάμε για το πώς πέρασε την ημέρα του, αν τον απασχολεί κάτι, να πηγαίνουμε μαζί βόλτες κ.α. Ενώ ανθυγιεινή είναι η ζήλια που μετατρέπει το ενδιαφέρον μας σε δυσπιστία και έλεγχο για τον αγαπημένο μας.Τότε η ζήλια έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη σχέση μας.

Η ειδικός αναφέρει πως "Εκείνοι που είναι ζηλόφθονοι,ίσως θα πρέπει να ασχοληθούν περισσότερο με τον εαυτό τους. Να βρουν κάποια χόμπι και δραστηριότητες έτσι ώστε να μην ασχολούνται συνεχώς με το κάτι κάνει ο σύντροφός τους. Το πόσο ζηλεύει κανείς τον σύντροφό του εξαρτάται και από την ιδιοσυγκρασία του,το βαθμό εμπιστοσύνης στο έτερον ήμισυ αλλά και της αυτοεκτίμησή μας."

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share