Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Για να είστε προετοιμασμένοι: Αυτοί είναι οι 6 μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από το διαζύγιο!

12 Μαρτίου 2018 12:12
Για να είστε προετοιμασμένοι: Αυτοί είναι οι 6 μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από το διαζύγιο!

Κανείς δεν αποφασίζει να παντρευτεί με δεδομένο πως κάποια στιγμή θα χωρίσει.

Η εμπειρία όμως -και τα υψηλά στατιστικά- έχουν αποδείξει πως ένα ενδεχόμενο διαζύγιο είναι πάντα μέσα στη ζωή και πως είναι στο χέρι του κάθε ζευγαριού να καταφέρει να διατηρήσει αυτό που κάποτε ξεκίνησε τόσο όμορφα.

Ποια είναι όμως ή αλήθεια πίσω από τα διαζύγια; Η συγκατοίκηση πριν από το γάμο μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες του διαζυγίου; Ποιος θα «κρατήσει» τα παιδιά; Πόσο θα κοστίσει η διαδικασία;
Παρακάτω θα δείτε τους 6 μεγαλύτερους μύθους σχετικά με το διαζύγιο:

ΜΥΘΟΣ 1: Ένας στους δύο γάμους καταλήγει σε διαζύγιο
Είτε εσείς και ο σύζυγός σας είστε ζευγάρι από τα εφηβικά σας χρόνια είτε είχατε την πιο ρομαντική γνωριμία και σχέση του κόσμου, σίγουρα θα έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας το 50% των πιθανοτήτων που οδηγούν σε διαζύγιο. Υπάρχει όμως πράγματι τόσο μεγάλη περίπτωση να λήξει κάποια στιγμή αυτό που έχετε; Η αλήθεια είναι πως όχι. Σύμφωνα με στοιχεία, τα ποσοστά των διαζυγίων έχουν αρχίσει να μειώνονται σταθερά τα τελευταία 20 χρόνια ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί και ο μέσος όρος των ανθρώπων που έχουν παντρευτεί παραπάνω από μία φορά στη ζωή τους. Επιπλέον, η Μάρα Όπερμαν, ειδική στην ανάλυση και ερμηνεία των γάμων αποκάλυψε πως τα δύο τρίτα όλων των διαζυγίων ξεκινούν ύστερα από θέληση των γυναικών. Στο χέρι σας είναι!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή - βόμβα στον θάνατο του φοιτητή στην Κάλυμνο: Οι ιστολογικές εξετάσεις δείχνουν... δολοφονία! Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις (video)

ΜΥΘΟΣ 2: Η συγκατοίκηση πριν το γάμο μειώνει τις πιθανότητες διαζυγίου
Ο μύθος αυτός έχει επικρατήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό γιατί ουσιαστικά βγάζει νόημα. Δεν είναι πολύ πιο λογικό να έχεις δοκιμάσει τη συμβίωση με κάποιον άνθρωπο πριν αποφασίσεις να μείνεις για πάντα μαζί του; Σίγουρα. Στην πραγματικότητα όμως, δεν είναι η συγκατοίκηση καθ’ αυτή που θα καθορίσει αν θα μείνετε για πάντα μαζί. Το κλειδί είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα πάρετε την απόφαση να συγκατοικήσετε. Αν οι λόγοι δεν είναι η επιθυμία να βρίσκεστε κάτω από την ίδια στέγη, αλλά οικονομικοί (πχ. Κάποιος από τους δύο να είναι άνεργος και να μην έχει τη δυνατότητα να μείνει μόνος), η εμπειρία δεν πρόκειται να ωφελήσει τη σχέση. Αντίθετα, όλη η προετοιμασία πρέπει να γίνει με απόλυτη προσοχή και όταν οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες.

ΜΥΘΟΣ 3: Ο δεύτερος γάμος κρατάει πάντα περισσότερο από τον πρώτο
Για ακόμη μια φορά, αυτός ο μύθος βγάζει μία λογική και γι’ αυτό και είναι τόσο διαδεδομένος. Εξάλλου, έχοντας ζήσει έναν γάμο και ένα διαζύγιο το σίγουρο είναι πως κάποιος αποκομίζει πολλές εμπειρίες και γνωρίζει τα λάθη του παρελθόντος για να μην τα επαναλάβει. Παρόλο όμως που παρουσιάζουν μικρή διαφορά, τα στατιστικά στοιχεία δεν συμφωνούν με αυτήν την άποψη. Συνολικά, περίπου το 67%-70% ενός δεύτερου γάμου θα καταλήξει σε διαζύγιο ενώ οι τρίτοι γάμοι βρίσκονται ακόμα σε πιο υψηλό ποσοστό. Αυτό συμβαίνει γιατί ένα πρώτο διαζύγιο δεν βοηθάει απαραίτητα τον άνθρωπο να βρει έναν νέο καλύτερο σύντροφο ή να είναι ο ίδιος καλύτερος στον μελλοντικό του γάμο. Το διαζύγιο διδάσκει σε κάποιον το πώς να πάρει ένα διαζύγιο. Κοινώς, αν γνωρίζετε ήδη πώς να πάρετε διαζύγιο, είναι πολύ πιο πιθανό να το ξαναδείτε σαν επιλογή και να το επαναλάβετε.

ΜΥΘΟΣ 4: Τα διαζύγια είναι υπερβολικά ακριβά
Είναι πολύ εύκολο να πιστέψει κανείς αυτόν τον μύθο όταν υπάρχουν συνεχώς πρωτοσέλιδα για διαζύγια χιλιάδων και εκατομμυρίων στο χώρο της σόουμπιζ. Ευτυχώς για όλους, οι τιμές δεν είναι τόσο υψηλές όσο ακούγεται. Από τη στιγμή που το ζευγάρι θα συμφωνήσει και θα αποφασίσει από κοινού τους κανόνες του διαζυγίου χωρίς εκδικητικές τάσεις, το συνολικό κόστος μπορεί να είναι πολύ χαμηλό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιγκουίνος γυρίζει σπίτι και πιάνει την γυναίκα του με άλλον: Το ξύλο που ακολούθησε ούτε που το φαντάζεσαι! (video)

ΜΥΘΟΣ 5: Όλες οι γυναίκες παίρνουν διατροφή από τον πρώην σύζυγό τους
Η λεγόμενη διατροφή είναι το χρηματικό ποσό που υποχρεούται να πληρώνει ο ένας σύζυγος στον άλλον σε μηνιαία βάση, ύστερα από το διαζύγιο. Ο σκοπός του είναι να διατηρήσει το επίπεδο ζωής στο οποίο είχε συνηθίσει το ζευγάρι και από τις δύο πλευρές, ο κύριος όμως λόγος για να πάρει κάποια γυναίκα διατροφή είναι να έχει αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού όταν αυτό υπάρχει. Όταν δεν υπάρχουν παιδιά, οι πιθανότητες της διατροφής μειώνονται αφού παίζει σημαντικό ρόλο η φυσική ικανότητα της γυναίκας να εργαστεί. Αν δεν εργαζόταν μέσα στον γάμο και εξακολουθεί να μην εργάζεται ενώ δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας τότε δεν δικαιούται διατροφή από τον πρώην σύζυγό της.

ΜΥΘΟΣ 6: Η μητέρα παίρνει πάντα την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών
Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι μία μητέρα επιβάλλεται να μένει με το παιδί της μετά από ένα διαζύγιο. Νομικά όμως αυτό δεν ισχύει. Ακόμη κι αν η μητέρα είχε τον πρωταρχικό ρόλο στην ανατροφή του παιδιού κατά τη διάρκεια του γάμου, μετά από το διαζύγιο οι γονείς έχουν δικαίωμα για ίσο χρόνο με τα παιδιά. Επιπλέον, σε δύσκολες περιπτώσεις όπου μία μητέρα δεν κρίνεται κατάλληλη από την πρόνοια να μεγαλώσει το παιδί της, το δικαστήριο έχει το δικαίωμα να αναθέσει την επιμέλεια του παιδιού στον πατέρα. Αν είναι και οι δύο γονείς κατάλληλοι για να συνεχίσουν το μεγάλωμα του παιδιού, τότε ένας από κοινού διακανονισμός θα μοιράσει δίκαια τον χρόνο που θα περνούν οι γονείς με τα παιδιά τους.

Πηγή: bovary.gr

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share