Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επιχείρηση-ξεπερνώντας τον πρώην σε 8 εύκολα βήματα

2 Μαρτίου 2018 14:26
Επιχείρηση-ξεπερνώντας τον πρώην σε 8 εύκολα βήματα

Κλάψτε το “μακαρίτη”
Δώστε στον εαυτό σας λίγο χρόνο για να θρηνήσει και να πενθήσει την απώλεια της σχέσης σας. Βάλτε στην άκρη μια εβδομάδα το πολύ, απλά για να κλάψετε χωρίς περιορισμούς. Αυτό μπορεί να είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, αλλά θα αισθανθείτε ανακούφιση μετά την απελευθέρωση όλης της συσσωρευμένης αρνητικής ενέργειας. Πολλά συναισθήματα έρχονται στην επιφάνεια μετά από έναν χωρισμό, γι ‘αυτό είναι απαραίτητο να τα αναγνωρίσετε για να μπορέσετε να συνεχίσετε. Υ.Γ. Το παγωτό βοηθάει επίσης σ’αυτή τη φάση!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Θα γίνει χαμός αυτό το Σαββατοκύριακο! Η Άση Μπήλιου προειδοποιεί! (video)

Άκουσε μουσική
Βάλτε τα ακουστικά και αφήστε τη μουσική να σας γαληνέψει. Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από το να ακούσετε μουσική όταν δεν είστε καλά ψυχολογικά! Προσοχή! Μείνετε μακριά από Πλούταρχο, Κιάμο και συναφείς τροβαδούρους. Το να ακούτε “Σα να είσαι εδώ”, “Γύρνα πίσω θα πεθάνω” και τα σχετικά όχι μόνο δεν θα σας καθησυχάσει αλλά μάλλον θα κάνει τα πράγματα χειρότερα, αφού θα σας θυμίζει διαρκώς την πρώην σχέση σας.

Διάβασε βιβλία
Η συντροφιά ενός καλού βιβλίου θα σας κάνει σίγουρα να ξεχαστείτε και να ταξιδέψετε με τη φαντασία σας. Μπορείτε να διαβάσετε μυθιστορήματα με αστεία υπόθεση που θα σας κάνουν να γελάσετε με την ψυχή σας ή βιβλία που αναφέρονται στην εύθυμη πλευρά του χωρισμού και σας δίνουν παράλληλα συμβουλές ανάκαμψης!

Κράτα ημερολόγιο
Δεν μπορείτε διαρκώς να μιλάτε στις φίλες σας για το τι συνέβη ανάμεσα σ’εσάς και τον πρώην σας ( έχουν κι αυτές ζωή επίσης! ), γι’αυτό θα ήταν χρήσιμο να κρατήσετε ημερολόγιο. Όταν αισθανθείτε την ανάγκη να μιλήσετε στον πρώην σας, γράψτε στο ημερολόγιο ό,τι θα θέλατε να του πείτε. Επίσης, δημιουργήστε μία λίστα από αυτά που σας άρεσαν στον πρώην σας κι αυτά που μισείτε πάνω του. Όσο γράφετε, θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτά που μισείτε πάνω του είναι πολλά περισσότερα. (Μην ξεχάσετε να προσθέσετε στη λίστα σας το γεγονός ότι σας άφησε να φύγετε!)

5. Κάντε ένα μίνι makeover
Βγάλτε πια αυτά τα φαρδιά t-shirts. Ήρθε η ευκαιρία σας να ανακαλύψετε εκ νέου τον εαυτό σας! Μπορείτε να κάνετε τελικά αυτό το χαριτωμένο καρέ που πάντα θέλατε, αλλά δεν μπορούσατε επειδή εκείνος αγαπούσε πολύ τα μακριά σας μαλλιά. Βάψτε τα μαλλιά σας! Βάψτε τα νύχια σας! Φορέστε ένα τολμηρό κόκκινο κραγιόν! (Αλλά, κρατηθείτε μακριά από εκείνο το τατουάζ που είδατε στο facebook!) Με το να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας θα αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση, θα νιώσετε πιο σ@ξι και έτοιμες να προχωρήσετε παρακάτω!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Δείτε για πρώτη φορά την κούκλα αδερφή και τον αδερφό του Ηλία από τους Μαχητές! Αποκλειστικές φωτογραφίες!

Κάνε ένα ταξίδι
Τρέξτε μακριά, αλλά ελάτε πίσω! Εάν έχετε τη δυνατότητα, πηγαίνετε κάπου μακριά και βυθιστείτε σε μια διαφορετική κατάσταση. Προγραμματίστε το ταξίδι σας όταν θα έχετε ήδη ξεπεράσει κάπως το χωρισμό σας, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε πραγματικά τις διάφορες δραστηριότητες, χωρίς να σκέφτεστε τον πρώην σας. Κάντε πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε στο σπίτι. Ανεβείτε ένα βουνό. Κάντε ιστιοπλοΐα. Πηγαίνετε στο τοπικό μπαρ, και γνωρίστε νέους ανθρώπους. Στο ταξίδι σας, θα δείτε τι άλλο μπορεί να σας προσφέρει ο κόσμος, το οποίο μπορεί να είναι πιο συναρπαστικό από ό, τι σας προσέφερε ο πρώην σας στη σχέση. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα μακριά, ελάτε πίσω στο σπίτι χαλαρή, ανανεωμένη, και εμπνευσμένη.

Βάλε στόχους
Μετά το χωρισμό, ήρθε η ώρα να αναδιατάξετε τα σχέδιά σας. Παραδεχτείτε το, ήταν μέρος της ζωής και των ονείρων σας. Τώρα που έχει φύγει, θα πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας τι πραγματικά θέλετε να κάνετε με τη ζωή σας. Τι σας αρέσει πιο πολύ; Τι θα σας κάνει και πάλι ευτυχισμένες; Καταγράψτε ό, τι θέλετε να κάνετε. Μόλις έχετε ολοκληρώσει έναν στόχο, διαγράψτε το, και νιώστε απίστευτα που τα καταφέρατε!

Κάνε κάτι καινούργιο!
Ο πρώην σας δεν σας «τρώει» πλέον όλο τον ελεύθερο χρόνο σας, επομένως μπορείτε να κάνετε μια νέα δραστηριότητα. Αν αγαπάτε το φαγητό, μπορείτε να συμμετάσχετε σε μαθήματα μαγειρικής. Αν είστε λάτρης της μουσικής, ξεσκονίστε την παλιά κιθάρα και μάθετε να παίζετε. Μπείτε σε ένα club ή κάντε μαθήματα σε ό,τι σας αρέσει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συμμετάσχετε σε μια νέα κοινότητα, ενώ παράλληλα θα κάνετε ό, τι αγαπάτε. Αν πάρετε αυτό το τελικό βήμα σοβαρά, μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας. Ποιος ξέρει, ίσως η νέα δραστηριότητά σας μπορεί να γίνει η νέα καριέρα που θα ερωτευτείτε!

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share