Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μήπως έχεις αρχίσει να βαριέσαι την σχέση σου; Μάθε τι πρέπει να κάνεις

28 Φεβρουαρίου 2018 10:49
Μήπως έχεις αρχίσει να βαριέσαι την σχέση σου; Μάθε τι πρέπει να κάνεις

Αναπόφευκτη θα την έλεγε κανείς όταν η σχέση υπερβαίνει τους πέντε μήνες. Και πόσο να σου κρατήσει η καψούρα αγαπητή μου; Για πόσο να βρίσκεις χαριτωμένα τα ελαττώματά του; Είναι κι αυτή η καθημερινότητα που θες δε θες θα σας ρουτινάσει και τα προβλήματα που θα μετατρέψουν το καλό κλίμα σε Χατζίδου-Σπυροπούλου. Η βαρεμάρα θα έρθει και το φλερτάκι μαζί της θα είναι δυνατό και σταθερό. Δεν πρέπει να κινητοποιηθείς; Λέω εγώ τώρα. Πετάω μία ιδέα, έτσι για τη σκέψη. Να την αποτρέψεις πρέπει κι όχι να την αποφύγεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στην Πετρούπολη: Δολοφόνησαν το βρέφος μισή ώρα αφού γεννήθηκε! Αποκαλύψεις - "φωτιά"!

1. Συζήτηση

Για να την κρατήσεις μακριά θα πρέπει να ξέρεις και να ξέρετε πώς μοιάζει. Η βαρεμάρα παίρνει διαφορετικές μορφές για αυτό και καλό είναι να δείτε στην περίπτωσή σας ποια είναι. Δηλαδή το να βουλιάζετε στον καναπέ με τις ώρες μπορεί για άλλους να είναι η επιτομή της και για εσάς η καλύτερη στιγμή της ημέρας. Κουβεντιάστε τι είναι αυτό που σας κάνει να νιώθετε βαρεμάρα και κόπωση. Εντοπίστε το και ξορκίστε το.

2. Στο κρεβάτι

Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2017 στο Journal of Personality and Social Psychology ανέφερε πως τα ζευγάρια που είχαν μία υγιή σεξουαλική ζωή τα πήγαιναν καλύτερα και ζούσαν μία ευτυχισμένη καθημερινότητα με λιγότερους τσακωμούς. Η επικεφαλής της μελέτης Jessica Maxwell παρομοίωσε τη σεξουαλική σας ζωή με ένα κήπο που πρέπει να ποτίζεται και να καλλιεργείται για να διατηρηθεί. Έτσι, αν θέλετε να αποφύγετε την πλήξη τόσο μέσα όσο και έξω από την κρεβατοκάμαρα, να θυμάστε ότι το καλό σεξ κάνει δουλειά.

3. Γελάστε είναι μεταδοτικό

Η ίδια μελέτη (όχι πως χρειαζόμασταν έρευνα, αλλά για το τυπικό της υπόθεσης) έδειξε πως τα ζευγάρια που γελούσαν μεταξύ τους είχαν αναπτύξει πιο ισχυρούς δεσμούς από αυτά που δεν έσκαγε το χειλάκι τους. Το γέλιο επιτυγχάνει τη σύνδεση, την επικοινωνία και τον κοινό κώδικα. Τα στοιχεία ήταν εντυπωσιακά ως προς την υπό διαμόρφωση οικειότητα. Τα ζευγάρια που μπορούσαν να γελάσουν ήταν πιο υποστηρικτικά μεταξύ τους.

4. Φιλί τρυφερό

Μία έρευνα του 2009 που παρουσιάστηκε στο American Association for the Advancement of Science έδειξε πως το φιλί βοηθά τα ζευγάρια να χτίσουν ισχυρό δέσιμο. Τα φιλιά ενεργοποιούν την ωκυτοκίνη (λέγε με ορμόνη της αγάπης) και μειώνουν το στρες. Εσύ φιλάς, οι ορμόνες δουλεύουν για εσένα.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share