Σάββατο, 28 Μαΐου 2022

Αυτή η «αθώα» συνήθεια προδίδει την απιστία!

7 Φεβρουαρίου 2018 17:25
Αυτή η «αθώα» συνήθεια προδίδει την απιστία!

Υπάρχουν ενδείξεις ή “σημάδια” πως ο σύντροφός σας μπορεί να σας απατά;

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το σχήμα του προσώπου, το εισόδημα του άντρα και της γυναίκας αλλά και το πόσο προικισμένος είναι ένας άνθρωπος αποτελούν “σημάδια” απιστίας.

Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα, το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Ιλινόι και το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, η συχνή ανταλλαγή «πονηρών» μηνυμάτων (sexting) συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα δέσμευσης στη σχέση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πεθερά του γιατρού και μητέρα της "μαύρης" χήρας σπάει την σιωπή της: "Το παιδί πρέπει να..." (video)

Οι επιστήμονες μελέτησαν 615 άτομα διαφόρων ηλικιών.

Εν πρώτοις, χώρισαν τους συμμετέχοντες σε τέσσερις κατηγορίες:

όσοι δεν επιδίδονται στο sexting, όσοι ανταλλάσσουν μόνο γραπτά μηνύματα με σεξουαλικό περιεχόμενο, όσοι επιδίδονται συχνά στο sexting (τουλάχιστον τρία με τέσσερα μηνύματα την εβδομάδα) και οι hyper-sexters (στέλνουν τουλάχιστον ένα πονηρό γραπτό μήνυμα ή μία φωτογραφία με σεξουαλικό περιεχόμενο την ημέρα).

Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων υπέδειξαν ότι όσοι επιδίδονται συχνά στο sexting και οι hyper-sexters είναι πιο πιθανό να είναι άτομα ανασφαλή και να απατήσουν το ταίρι τους. Επίσης, τα άτομα που ανήκουν σε αυτές τις δύο κατηγορίες είναι πιο πιθανό να κάνουν χρήση πορνογραφικού υλικού αλλά και να φλερτάρουν διαδικτυακά με άτομα εκτός της σχέσης τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor διαρροή: Η απουσία "βόμβα" και ο μεγάλος νικητής του σημερινού αγωνίσματος! Διάσημοι ή Μαχητές κερδίζουν απόψε;

«Η δική μου ερμηνεία» δηλώνει με τη σειρά του ο Δρ Άνταμ Γκάλοβαν από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα «είναι πως οι sexters εστιάζουν περισσότερο στο σεξουαλικό κομμάτι της σχέσης, παραμελώντας πιθανώς άλλους καίριους τομείς. Θέλουν να φτάσουν στο τελικό τους στόχο –που είναι μια καλή σχέση– χωρίς να κάνουν τη σκληρή δουλειά της συζήτησης, της ακόρασης και τη επένδυσης ποιοτικού χρόνου». O Γκάλοβαν χαρακτηρίζει το sexting ως μια «παράκαμψη» που χρησιμοποιεί κάποιος για να φτάσει πιο γρήγορα στον στόχο του, η τακτική αυτή όμως αποδεικνύεται ότι τελικά δεν λειτουργεί.

Πηγή: Onmed.gr

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share