Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το ζητούμενο δεν είναι να βρεις έναν εύκολο έρωτα αλλά έναν αληθινό που θα σε αναστατώνει!

10 Ιανουαρίου 2018 11:15
Το ζητούμενο δεν είναι να βρεις έναν εύκολο έρωτα αλλά έναν αληθινό που θα σε αναστατώνει!

Δεν υπάρχει εύκολος έρωτας, τίποτα δεν είναι εύκολο στην αρχή. Άλλωστε, πόσο εύκολο είναι να βρεις κάποιον που θα βαδίζετε στον ίδιο ρυθμό, που τα χέρια σου θα χωράνε τέλεια στα δικά του; Kανεις δε θα εισέλθει στη ζωή σου και θα την αλλάξει από την πρώτη κιόλας στιγμή, πίστεψέ με. To θέμα δεν είναι να βρεις κάποιον που θα κάνει τα πάντα σωστά, που δε λέει ή δεν κάνει τίποτα λάθος, που νοιάζεται για σένα ανιδιοτελώς χωρίς να έχεις καμία αμφιβολία. Το θέμα δεν είναι να βρεις κάποιον που δε θα σε κάνει ποτέ να αναρωτιέσαι, να ανησυχείς, που δε θα σε απογοητεύει. Γιατί αυτό δεν είναι έρωτας, αυτό είναι παραμύθι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ: Νεκρός στο κελί του στον Κορυδαλλό βρέθηκε ο δολοφόνος εγκλήματος που "πάγωσε" το Πανελλήνιο πριν λίγους μήνες!

Ο αληθινός έρωτας είναι χαοτικός, είναι περίπλοκος. Έχει την ικανότητα να σε αναστατώνει και κάποιες στιγμές να βιώνεις πολύ σκληρά και ωμά συναισθήματα. Τέτοιες στιγμές είναι που νιώθεις πως δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για σένα, πως δεν ταιριάζετε, πως δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς. Στον αληθινό έρωτα, ερωτεύεσαι έναν άνθρωπο με ατέλειες, κάποιον που και θα σε απογοητεύσει και θα σε πληγώσει. Κανείς δε θα σε αγαπήσει με όλη του την καρδιά χωρίς να κάνει λάθη, αλλά θα το προσπαθήσει. Αυτό μετράει. Μαζί θα το προσπαθήσετε.

Όπως βλέπεις, το ζητούμενο δεν είναι να βρεις έναν τέλειο άνθρωπο που κάνει τον έρωτα «εύκολο», γιατί ο πραγματικός έρωτας είναι γεμάτος εντάσεις, εμπόδια και προκλήσεις.
Ο έρωτας από μόνος του είναι μια συνεχής πρόκληση. Είναι δύο διαφορετικοί άνθρωποι που προσπαθούν να συμφωνήσουν πάνω στα ίδια πράγματα, να ενώσουν τις ζωές τους και τα όνειρά τους, να κάνουν υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον, ακόμα κι αν αυτό είναι δύσκολο. Ναι, το να αγαπάς κάποιον είναι δύσκολο! Είναι να διαλέγεις τον ίδιο άνθρωπο ακόμα κι αν σε απογόητευσε, ακόμη κι αν είσαι ένα βήμα πριν φύγεις μακριά, επειδή αυτό λέει η λογική.

Έρωτας θα πει να παλεύεις. Να παλεύεις όταν δε συμφωνείς μαζί του, να παλεύεις ακόμα κι αν νιώθεις πως έχεις φτάσει στα όριά σου. Έρωτας είναι όταν πας να κάνεις δέκα βήματα μακριά του, η καρδιά σου να κάνει είκοσι κοντά του. Γιατί στο τέλος της ημέρας, βλέπεις ότι παλεύετε ο ένας για τον άλλον, ώστε η σχέση σας να γίνει ακόμα πιο δυνατή.

Ο έρωτας είναι χαοτικός. Είναι να μαθαίνεις από την αρχή τον εαυτό σου, μέσα από κάποιον άλλον. Είναι να νιώθεις πως χάνεις κομμάτια σου και τα βρίσκεις στην αγκαλιά ενός άλλου ανθρώπου. Ο έρωτας σε αλλάζει, σε ωριμάζει, σε κάνει να αναθεωρείς την κοσμοθεωρία σου και στο τέλος να συνειδητοποιείς πως ποτέ δε θα είστε οι ίδιοι άνθρωποι όπως κάποτε, ακόμα κι αν καταλήξετε χώρια, κι ακριβώς γι' αυτό το λόγο ο έρωτας είναι τόσο όμορφος και μοναδικός.

Ο έρωτας δεν έχει να κάνει με την αναζήτηση του άψογου. Το νόημα είναι να αποδεχτείτε ο ένας τον κόσμο του άλλου και μαζί να δημιουργήσετε τον δικό σας κόσμο, το τέλειο χάος!
Συχνά πιστεύουμε ότι πρέπει να βρούμε τον «τέλειο» άνθρωπο για εμάς, που θα συμπληρώνει όλα τα κουτάκια που έχουμε στο μυαλό μας και θα ζήσουμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα, χωρίς να νιώθουμε την παραμικρή αμφιβολία για τη σχέση μας. Πιστεύουμε ότι θα έρθει η μέρα που θα ερωτευτούμε και θα είναι όλα όπως ακριβώς τα φανταζόμασταν.

Όχι, δε θα είναι! Γιατί κανείς δε θα έχει όλα όσα θέλεις και η πραγματικότητα είναι σκληρή σε σχέση με τα παραμύθια. Ο έρωτας είναι μαγικός, αλλά δεν είναι εύκολος. Ναι, θα ερωτευτείς και θα νιώθεις υπέροχα. Ναι, θα είναι αυτό που έψαχνες όλον αυτόν τον καιρό. Όμως αντέχεις την πρόκληση να το κρατήσεις για πάντα δίπλα σου;

Μέσα από τον έρωτα, μαθαίνεις να νοιάζεσαι και να αγαπάς κάποιον που είναι εξίσου ενοχλητικός, πεισματάρης και εγωιστής με σένα. Θα τον δεχτείς γι' αυτό που είναι και όχι γι' αυτό που θες εσύ να είναι; Γιατί μόνο έτσι θα προσπαθήσει ο ένας να βγάλει προς τα έξω την καλύτερη εκδοχή του άλλου και θα ανακαλύψετε τρόπους να αγαπιέστε, ακόμα κι όταν όλα καταρρέουν γύρω σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Τι ζητάει η χαροκαμένη μάνα από τον δολοφόνο της κόρης της;

Τα πάντα στη ζωή είναι δύσκολα, πόσο μάλλον ο έρωτας. Οι άνθρωποι είμαστε από μόνοι μας δύσκολοι. Έχουμε τα δικά μας προβλήματα, συναντάμε συχνά εμπόδια, αντιμετωπίζουμε άσχημες στιγμές, γιατί αυτός είναι κι ο σκοπός της ζωής. Μόνο έτσι μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε. Το θέμα είναι να βρούμε αυτόν που θα μεγαλώσουμε μαζί του.

Γι' αυτό, μην ψάχνεις το παραμύθι. Ψάξε το ανθρώπινο, το πέρα για πέρα αληθινό!

Πηγή: neopolis.gr

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share