Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι μικρές χειρονομίες δείχνουν την πραγματική αγάπη! - Η επιστήμη «μίλησε»

17 Δεκεμβρίου 2017 16:00
Οι μικρές χειρονομίες δείχνουν την πραγματική αγάπη! - Η επιστήμη «μίλησε»

Είναι, πια, επιστημονικά τεκμηριωμένο: οι Αμερικανοί καταλαβαίνουν ότι τους αγαπούν όταν τους το δείχνεις με μικρές, απλές, καθημερινές χειρονομίες και όχι με ρομαντικές υπερβολές.

Αυτά προκύπτουν από έρευνα που δημοσιεύθηκε, προσφάτως, στο «Journal of Social and Personal Relationships». Συμμετείχαν 495 ενήλικες και απάντησαν σε ερωτηματολόγιο, δηλώνοντας κατά πόσον ο περισσότερος κόσμος αισθάνεται ότι τον αγαπούν, σε 60 διαφορετικά σενάρια. Τα σενάρια περιλάμβαναν τόσο θετικές όσο και αρνητικές δράσεις, όπως το να σε καλωσορίζει το κατοικίδιό σου, να αισθάνεσαι πως είσαι κοντά στη φύση, να έχεις κτητική συμπεριφορά και άλλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα Σελήνη στον Τοξότη στις 18 Δεκεμβρίου: Τα 7 ζώδια που θα επηρεαστούν αρνητικά!

Προέκυψε ότι ο κόσμος – στην Αμερική – αισθάνεται αγάπη όταν κάποιος συμπάσχει μαζί σου, όταν παίρνεις αγκαλιά ένα παιδάκι. Κι αυτές ήταν οι περιπτώσεις με τις περισσότερες επιλογές από όσους απάντησαν στο ερωτηματολόγιο.

Αντιθέτως, συμπεριφορές ελέγχου, όπως το να θέλεις να ξέρεις συνεχώς πού βρίσκεται ο άλλος δείχνουν τη λιγότερη αγάπη.

«Διαπιστώσαμε ότι συμπεριφορές και όχι απλά λόγια, συγκέντρωσαν μεγαλύτερη συναίνεση ως δείκτες αγάπης» εξηγεί η Σαϊεντέ Χεσματί, που δουλεύει μαζί με τη Ζίτα Όραβες στο Penn’s State College of Health and Human Development. «Για παράδειγμα, περισσότεροι συμφωνούν ότι το να κάνεις “αγκαλίτσες” με ένα παιδάκι δείχνει μεγαλύτερη αγάπη από το να λες απλά “σ’ αγαπώ”» συνέχισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγική ειρωνεία: Τι συνέβη λίγο πριν πεθάνει ξαφνικά ο Έλληνας δημοσιογράφος, Βασίλης Μπεσκένης!

Οι ερωτηθέντες συμφώνησαν επίσης και στο ποιες συμπεριφορές δείχνουν λιγότερη αγάπη: «Αν κάποιος θέλει να ξέρει πάντα πού είσαι ή θέλει να σε ελέγχει, αυτές οι συμπεριφορές δεν δείχνουν για εμάς αγάπη. Μπορεί, όμως, να είναι και πολιτισμική διαφορά» υπογράμμισε η Σαϊεντέ Χεσματί.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share