Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πως μπορούμε να ξεπεράσουμε μια ερωτική απόρριψη;

16 Οκτωβρίου 2017 14:40
Πως μπορούμε να ξεπεράσουμε μια ερωτική απόρριψη;

Όταν όλα μοιάζουν μίζερα και άχρηστα, η ζωή φαντάζει ανούσια.

Η απόρριψη από έναν ερωτικό σύντροφο, είναι ένα γεγονός που μπορεί να μας φέρει σ' αυτή την κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στην ελληνική showbiz: Αγαπημένο ζευγάρι ξανά μαζί... 30 χρόνια μετά τον χωρισμό του!

Όπου υπάρχει απόρριψη, υπάρχει και σοκ και θυμός και φόβος και πόνος... Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή μας την απόρριψη αυτή.
Πόσο δύσκολο, όμως, είναι να την αντιμετωπίσουμε;

Για τους περισσότερους είναι αρκετά επώδυνο, ενώ για κάποιος άλλους αγγίζει τα όρια της αυτό-κατάρρευσης.



Αλλά, όπως σ' όλες τις καταστάσεις, έτσι και σ' αυτήν, υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης.

Η διαπραγμάτευση του πόνου με ένα μέτρο λογικής αποτελεί το μυστικό για τέτοιου είδους καταστάσεις.

Τι προτείνουν όμως οι ειδικοί και πώς μπορείτε να νιώσετε καλύτερα έπειτα από μία απόρριψη,
σύμφωνα με την ιστοσελίδα του παγκόσμιου οργανισμού, Welcome to The School of Life, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην ανάπτυξη συναισθηματική νοημοσύνης;

Πρώτον, μην παριστάνετε ότι δε συνέβη. Ζήστε τη θλίψη σας όπως εσείς νομίζετε, πάρτε το χώρο και το χρόνο σας, ακούστε τη μουσική που θέλετε, βγείτε έξω με τους φίλους σας, ξεσπάστε όσο μπορείτε, μέχρι τελικά να ξαναναποκτήσετε την όρεξή σας για ζωή.

Αν πρόκειται για ένα χωρισμό, τότε πιστέψτε τα λόγια του. Μη φαντάζεστε ότι τα άλλοτε ευγενικά του λόγια και οι τρυφερές του κινήσεις θα αποτελέσουν ενδείξεις μελλοντικής επανένωσης. «Σκοτώστε» οποιαδήποτε εναπομένουσα ελπίδα, μόνοι σας, αν ο σύντροφός σας δεν έχει το θάρρος να το κάνει.

Κανείς δεν μπορεί να αγαπήσει κάποιον με το ζόρι
. Η ερωτική έλξη και η επιθυμία να είμαστε με κάποιον, έρχονται από μόνα τους και όχι έπειτα από παραγγελία και προσπάθεια.

Και φυσικά, αφαιρέστε το ηθικό κομμάτι από την κατάσταση της απόρριψης. Ο σύντροφος σας δεν είναι «κακός» επειδή δε θέλει άλλο να είστε μαζί και εσείς δεν είστε «καλοί» που ακόμα επιθυμείτε να προσπαθήσετε γι' αυτή τη σχέση.

Όπως αυτός, έτσι και εσείς πρέπει να αναζητήσετε την ευτυχία σε διαφορετικούς δρόμους.

Πολλοί από εμάς τείνουμε να θέλουμε ανθρώπους που δε μας θέλουν, καθώς στην πραγματικότητα, το γεγονός αυτό, τροφοδοτεί τα αποθεματικά του αυτο-μίσους μας. Αυτό δεν είναι ρομαντισμός, είναι μια ασθένεια. Αυτό που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή είναι μία αληθινή πρόκληση. Επιθυμούμε να σταματήσουμε να ελκυόμαστε από ανθρώπους που πραγματικά μας θέλουν και κάνουμε τα πάντα για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον αυτών που δε μας θέλουν.

Γι' αυτό, σκεφτείτε καλά, πριν απορρίψετε τους ανθρώπους.

Μη συνδέετε την απόρριψη με όλα όσα φοβάστε να είστε
.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό: Μυστήριο με την τραγωδία στο Μαρκόπουλο: Τι περίεργο είδαμε σήμερα στις 06:00 τα ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας;

Μη κατηγορείτε τους ανθρώπους που δε σας θέλουν για δειλία. Μην υπερβάλλετε συνεχώς για τα προτερήματά τους, μην επιμένετε στη μοναδικότητά τους και μη τους προσφέρετε σεξ με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα τους αλλάξετε τη γνώμη.

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ξαναγυρίσουν σε κάποιον από λύπη ή ενοχή.

Και πάνω απ 'όλα, μην σκέφτεστε το τέλος αυτής της σχέσης ως κάτι τραγικά λυπηρό: Η μόνη δυνατή σχέση, η μόνη σχέση που αξίζει να στεναχωρηθείτε, είναι αυτή που και οι δύο θέλετε όσο τίποτα άλλο να είστε μαζί αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορείτε.

Κατά τ' άλλα οποιαδήποτε άλλη σχέση που φτάνει στο τέλος της είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, είναι φυσιολογικό και στην τελική είναι κάτι που μας γεμίζει εμπειρίες για τη ζωή και μας κάνει πιο ώριμους.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share