Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Είμαι 17 ετών και πριν λίγους μήνες ξεκίνησα να έχω σεξουαλικές επαφές, πρέπει να κάνω τεστ ΠΑΠ;»; Ένας γυναικολόγος σας δίνει την απάντηση!

20 Ιουνίου 2017 12:35
«Είμαι 17 ετών και πριν λίγους μήνες ξεκίνησα να έχω σεξουαλικές επαφές, πρέπει να κάνω τεστ ΠΑΠ;»;  Ένας γυναικολόγος σας δίνει την απάντηση!

Πώς λειτουργεί το σώμα μας; Τι σημαίνουν οι πόνοι που νιώθουμε; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στην σεξουαλική μας ζωή; Ο ειδικός του Youweekly.gr, Παντελής Μεσσαρόπουλος, είναι εδώ για να σας λύσει κάθε απορία και να φωτίσει άγνωστους για εσάς τομείς.

Πριν από μερικούς μήνες ξεκίνησα να έχω τις πρώτες μου σεξουαλικές επαφές. Με δεδομένο ότι είμαι μόλις 17 ετών χρειάζεται να κάνω από τώρα τεστ ΠΑΠ;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκλειστικό: Ο μεγάλος νικητής του σημερινού ατομικού αγωνίσματος και το ξεχωριστό έπαθλο που θα απολαύσει!

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ACS) και της Αμερικανικής Εταιρείας Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου (ASCCP) το τεστ Παπανικολάου πρέπει να γίνεται στην ηλικία των 21 ετών ανεξάρτητα από την έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας. Παρ’ όλα αυτά, μια γυναίκα θα πρέπει να ξεκινάει τις επισκέψεις στον γυναικολόγο της από την αρχή της εφηβείας ώστε, εκτός από την πλήρη γυναικολογική εξέταση, να ενημερώνεται σωστά για τη σεξουαλική υγεία και την υγιεινή της περιοχής.

Πηγή: youweekly.gr

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share