Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

«Μούδιασαν» Μασούτης, Σκλαβενίτης, Lidl: Η κίνηση του Βασιλόπουλου τελειώνει τον ανταγωνισμό στα σούπερ μάρκετ

Χαμός στην αγορά

27 Νοεμβρίου 2023 11:02
«Μούδιασαν» Μασούτης, Σκλαβενίτης, Lidl: Η κίνηση του Βασιλόπουλου τελειώνει τον ανταγωνισμό στα σούπερ μάρκετ
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ο ΑΒ Βασιλόπουλος εισάγει στα ράφια των σούπερ μάρκετ τα ρούχα της πολωνικής εταιρείας Pepco, σύμφωνα με το Euro2day.gr.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα Pepco θα λειτουργήσουν εντός των εν λόγω σούπερ μάρκετ σε πόλεις όπως Σέρρες, Γρεβενά, Σάπες, Πτολεμαΐδα και Κομοτηνή. Με αυτήν την επέκταση, η πολωνική εταιρεία ενισχύει την παρουσία της στην εγχώρια αγορά και δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο προορισμό για τους πελάτες της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Η Pepco ίδρυσε την θυγατρική της στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2022 και ξεκίνησε τις εμπορικές της δραστηριότητες στη χώρα το Φθινόπωρο του 2022.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, με νέα πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου την Ελένη Προβίδη, εμφάνισε πέρυσι οριακή (0,76%) αύξηση των πωλήσεων της στα 1,98 δισ. ευρώ, -ο τζίρος στα ίδια καταστήματα υποχώρησε ελαφρά-, και ζημιές 2,08 εκατ. ευρώ από κέρδη 42,97 εκατ. ευρώ το 2021.

«Μούδιασαν» Μασούτης, Σκλαβενίτης, Lidl: Η κίνηση του Βασιλόπουλου τελειώνει τον ανταγωνισμό στα σούπερ μάρκετ

Η εμφάνιση ζημιών στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ αποδίδεται από τα στελέχη της στο αυξημένο λειτουργικό κόστος, καθώς μόνο το κόστος ενέργειας αυξήθηκε μετά την επιδότηση κατά 24 εκατ. ευρώ μέσα σε μια χρονιά και στο «κλειδωμένο» περιθώριο κέρδους που κόστισε πέρυσι στην ΑΒ περί τα 9 εκατ. ευρώ και 1 εκατ. ευρώ το «καλάθι του νοικοκυριού» το κόστος του οποίου υπολογίζεται εφέτος στα 6 εκατ. ευρώ.

«Δεν υπερκερδίζουμε. Τα περισσότερα από αυτά τα βάζουμε για να στηρίξουμε το πλάνο ανάπτυξης. Η εταιρεία παρά τις δυσκολίες συνεχίζει και επενδύσει. Μόνο πέρυσι επενδύσαμε 65 εκατ. ευρώ και θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις με ένα επενδυτικό πλάνο 180 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία» υπογράμμισε πρόσφατα ο επικεφαλής της Νίκος Λαβίδας.

Ο ίδιος, που ανέλαβε το «τιμόνι» της αλυσίδας από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, εμφανίσθηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της τη φετινή χρονιά, εκτιμώντας ότι θα επιστρέψει στα κέρδη και ότι ο τζίρος θα κινηθεί στα επίπεδα του 2022. Στον σχεδιασμό της αλυσίδας είναι τα προϊόντα χαμηλής τιμής να φθάσουν τα 1.600 μέχρι το 2025.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share