Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις 2023 - Η Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά

Η ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ

3 Ιουλίου 2023 14:38
Αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις 2023 - Η Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI
Από Ελεωνόρα - Βασιλική Πατρικαλάκη

Λίγες μόλις ημέρες απομένουν για τις θερινές εκπτώσεις 2023, στη διάρκεια των οποίων περιλαμβάνεται μία Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά.

Δείτε επίσης: «Χρυσαφένιο» επίδομα 400 ευρώ: Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις - Τι να προσέξετε

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), οι θερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα (10/7) και θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Επίσης, στις 16 Ιουλίου, ημέρα Κυριακή, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη τη χώρα από 11 πμ έως 8 μμ.

«Κατά τη διάρκεια τόσο των εκπτώσεων όσο και του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή 16 Ιουλίου οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα εκθέσουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων τους σε εξαιρετικά ελκυστικές και συμφέρουσες τιμές» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ.

Ανοιχτά μαγαζιά: Το ωράριο πολυκαταστημάτων για την Κυριακή 16/7

Τα πολυκαταστήματα μένουν ανοιχτά τις προβλεπόμενες Κυριακές και ήδη ορισμένα έχουν ανακοινώσει το ωράριο λειτουργίας τους για το εορταστικό ωράριο του Πάσχα 2023. Συγκεκριμένα για την Κυριακή θα λειτουργήσουν ως εξής:

Mall και Golden Hall

Την Κυριακή 16/7 θα λειτουργήσουν από τις 11 μέχρι τις 20:00.

McArthurGlen

Και το εκπτωτικό χωριό θα μείνει ανοιχτό -όπψς κάθε Κυριακή- από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Athens Metro Mall

Επίσης θα μείνει ανοιχτό μεταξύ 11:00-20:00.

Αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις 2023 - Η Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Τα «SOS» για τις θερινές εκπτώσεις 2023

Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο των εκπτώσεων στις αγορές τους. Αναλυτικά θα προσέχουν τα εξής:

  • Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης.
  • Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.
  • Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορία προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share