Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Έσκασε η «βόμβα» για τα JUMBO - Νέα εποχή

Η νέα άφιξη που θα συζητηθεί

31 Μαΐου 2023 16:53
Έσκασε η «βόμβα» για τα JUMBO - Νέα εποχή
Από Κυριάκος Μελλίδης

Μια είδηση που έγινε γωστή μέσα στο Σαββατοκύριακο φέρνει τα πάνω-κάτω στην οικονομική και εμπορική ζωή της Βέροιας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του veriotis.gr, το προσεχές χρονικό διάστημα θα ανοίξει JUMBO στη Βέροια. Με την ευκαιρία, δείτε την είδηση που αφορά τις δύο μεγάλες αλυσίδες Σκλαβενίτης και Jumbo.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο «Μασούτης» μετά την εξαγορά της μικρής αλυσίδας «FAMILY» - κλείνει το μεγάλο κατάστημα στο Σ.Σ. Βέροιας και μεταφέρεται στον Περιφερειακό, στο πρώην πλέον «FAMILY» απέναντι από τον «Σκλαβενίτη». Στη θέση του «Μασούτη» προς Μακροχώρι, ανοίγει το κατάστημα παιχνιδιών «JUMBO».

«Εκτόξευση» για τον Απόστολο Βακάκη - Ανακοινώνουν άμεσα τα ευχάριστα τα Jumbo

Κατάστημα JUMBO
Κατάστημα JUMBO

Σε προ-πανδημίας επίπεδα επιστρέφει η μετοχή της Jumbo στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν τα ικανοποιητικά μεγέθη του Ιανουαρίου, όπως και την απόφαση για τη διανομή μερίσματος 1,155 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τίτλος της εισηγμένης, λίγο πριν τις 3.00 το μεσημέρι της Πέμπτης, ενισχύεται κατά 5,7% και εκτινάσσεται στα 18,92 ευρώ, το οποίο ισούται με το υψηλότερο σημείο από τον Ιανουάριο του 2020.

Μάλιστα, ο τζίρος των συναλλαγών ανέρχεται μέχρι στιγμής στα 3,7 εκατ. ευρώ, με 201.203 τεμάχια να αλλάζουν χέρια. Παράλληλα, θυμηθείτε από που ξεκίνησε η δυναστεία: Τι δουλειά έκανε ο πατέρας του μεγαλοεπιχειρηματία των Jumbo, Απόστολου Βακάκη και έβγαλε τρελά λεφτά!

Η σημερινή ανοδική κίνηση, όπως προαναφέρθηκε, συνδέεται άρρηκτα με την απόφαση της διοίκησης να διανείμει μέρισμα 1,1550 ευρώ ανά μετοχή. Το εν λόγω ποσό ισούται με το συνολικό ποσό που διανεμήθηκε κατά τη διάρκεια του 2022.

Το πράσινο «φως» στο μέρισμα αναμένεται να δοθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση, η οποία προγραμματίστηκε για τις 8 Μαρτίου, ενώ η καταβολή των χρημάτων θα ξεκινήσει από τις 27 Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, η Jumbo γνωστοποίησε ότι οι πωλήσεις του Ιανουαρίου διευρύνθηκαν κατά 45% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, με την επίδοση της Ελλάδας να κυμαίνεται στο +48%, της Κύπρου στο +32%, της Βουλγαρίας στο +53% και της Ρουμανίας στο +40%.

Από τις αρχές του 2023, η μετοχή της Jumbo στο Χ.Α. «μετράει» άνοδο της τάξης του 12%, υπο-αποδίδοντας ελαφρώς σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος στην ίδια περίοδο κερδίζει 14,5%. Από την άλλη πλευρά, όμως, ο τίτλος της εταιρείας συγκαταλέγεται στα top-picks (κορυφαίες επιλογές) αρκετών αναλυτών, δείγμα των περιθωρίων ανόδου.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share