Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκτακτες εξελίξεις στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης - Συναγερμός από την αλυσίδα

Απίστευτο περιστατικό σε καταστήματα

30 Μαΐου 2023 17:19
Έκτακτες εξελίξεις στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης - Συναγερμός από την αλυσίδα
Από Κυριάκος Μελλίδης

Σκλαβενίτης: Πρωταγωνιστής άθελά του σε μια μεγάλη απάτη έγινε ο Σκλαβενίτης, με την εταιρεία να εκδίδει ανακοίνωση σχετικά. Σε μια πολύ σημαντική και σοβαρή ενημέρωση προχώρησαν τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης. Συγκεκριμένα ενημερώνουν τους πελάτες τους για την απάτη που έχει στηθεί εις βάρος τους.

Παράληλλα, θυμηθείτε την κίνηση από τον Σκλαβενίτη που ξάφνιασε - Αυτό συνέβη σε ΑΤΜ έξω από κατάστημά του

Σκλαβενίτης: Η ανακοίνωση των σούπερ μάρκετ

«Άγνωστοι χρησιμοποιούν παράνομα την επωνυμία, το σήμα, φωτογραφίες και λοιπά στοιχεία της Επιχείρησής μας σε εικονικούς διαγωνισμούς –οι οποίοι αναρτώνται σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες–, με σκοπό την απόσπαση προσωπικών στοιχείων των συμμετεχόντων.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες καλούνται να κοινοποιήσουν τον σχετικό σύνδεσμο ή/και να απαντήσουν σε ερωτήσεις, καταχωρίζοντας προσωπικά στοιχεία τους, με δήθεν όφελος είτε δωροεπιταγές για αγορές από τα Καταστήματά μας είτε μετρητά είτε άλλα δώρα. Η Επιχείρησή μας δεν διενεργεί τέτοιου είδους διαγωνισμούς και έχει προβεί σε καταγγελία στις αρμόδιες Αρχές».

Σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης
Σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης

Σκλαβενίτης: Δείτε τι έκανε το 2021 το γνωστό σούπερ μάρκετ

Κέρδη που αγγίζουν το μυθικό από τον Σκλαβενίτη με τα δισεκατομμύρια ευρώ να κάνουν την αλυσίδα σούπερ μάρκετ… κυρίαρχο!

Στο ποσό των 3,98 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών του ομίλου Σκλαβενίτης το 2021 έναντι 3,79 δισ. ευρώ το 2020.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, το 2021 ήταν μία χρονιά που ο κλάδος του οργανωμένου λιανεμπορίου συνέχισε να αντιμετωπίζει προκλήσεις κυρίως λόγω της πανδημίας τους πρώτους τέσσερις μήνες, αλλά και λόγω των υψηλών τιμών που ξεκίνησαν να καταγράφουν οι πρώτες ύλες, τα καύσιμα και η ενέργεια στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, μία τάση που ενισχύθηκε σημαντικά κατά το 2022.

Πάρα τις προκλήσεις, η Σκλαβενίτης κατάφερε να διατηρήσει θετική πορεία και το 2021, καταγράφοντας τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 292,7 εκατ. ευρώ από 261,4 εκατ. ευρώ το 2020.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 92,5 εκατ. ευρώ, ποσοστό 2,3% επί του συνολικού κύκλου εργασιών

Αναφορικά με τος Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 3,3 δισ. ευρώ από 3,15 δισ. ευρώ το 2020.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 251,2 εκατ. ευρώ έναντι 224,9 εκατ. ευρώ το 2020. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 82,3 εκατ. ευρώ, ποσοστό 2,5% επί του συνολικού κύκλου εργασιών.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, στην επιστροφή σε κερδοφορία, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συνέβαλε το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης, που ακολουθεί η επιχείρηση.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από ένα επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 63 εκατ. ευρώ, το 2021 η ΕΥΣ συνέχισε να θέτει σε προτεραιότητα:

– την οργανική ανάπτυξη του δικτύου της, ιδρύοντας 6 νέα καταστήματα σε Σκιάθο, Ρίο, Σπάρτη, Γιαννιτσά, Τρίκαλα και Νάουσα

– την ανακαίνιση σε περισσότερα από 80 καταστήματα σε διάφορες περιοχές της χωράς

– την ενδυνάμωση της ψηφιακής της παρουσίας, μέσω της επέκτασης του eMarket σε τρεις νέες περιοχές (Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα).

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2021, η επιχείρηση προχώρησε σε υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης για την περίοδο 2021-2023 με αυξήσεις αποδοχών και παροχές άνω των 15,7 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς δημιουργήθηκαν πάνω από 1.300 νέες θέσεις εργασίας, με τον όμιλο να απασχολεί περισσότερους από 31.700 εργαζομένους στο τέλος του 2021 (από 30.251 το 2020) και την ΕΥΣ περισσότερους από 27.400 (από 26.051 το 2020).

Στο πρώτο εξάμηνο του 2022 η εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία με την ΣΕΠ Παπαδόπουλος στα Ιωάννινα για την απορρόφηση 9 καταστημάτων και στη δημιουργία νέου e-hub στην περιοχή της Κηφισιάς για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των ηλεκτρονικών παραγγελιών στη Βορειοανατολική Αττική.

Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος του 2022 και για το 2023, στον στρατηγικό σχεδιασμό της Σκλαβενίτης περιλαμβάνεται η δημιουργία 3 νέων καταστημάτων στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη Μυτιλήνη και στη Γλυφάδα, οι επενδύσεις για έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και εξοικονόμησης ενέργειας μέσω νέου εξοπλισμού στα καταστήματά της.

Επίσης, περιλαμβάνονται η περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών, μέσω νέου Κέντρου Μαναβικής και Παρασκευαστηρίου Ετοίμων Φαγητών στην περιοχή της Αττικής καθώς και η επέκταση του ηλεκτρονικού καταστήματος, το οποίο είναι διαθέσιμο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ο όμιλος Σκλαβενίτης απασχολεί περισσότερους από 33.000 εργαζόμενους και το δίκτυο του ομίλου απαρτίζεται από τις εταιρείες Ε.Υ.Σ. (440 Καταστήματα και 4 κέντρα διανομής παραγγελιών eMarket), Σκλαβενίτης Κύπρου (18 Καταστήματα), Χαλκιαδάκης (40 Καταστήματα) και The MART (13 Καταστήματα).

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share