Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023

«Εκτίναξη» για τα Jumbo - Σπουδαία κίνηση της αλυσίδας!

Τρίβει τα χέρια του ο Απόστολος Βακάκης

28 Μαΐου 2023 23:56
«Εκτίναξη» για τα Jumbo - Σπουδαία κίνηση της αλυσίδας!
Από Κυριάκος Μελλίδης

Αύξηση 7% κατέγραψαν οι πωλήσεις του Ομίλου Jumbo αυτόν τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, με το μήνα αυτό να σηματοδοτεί την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, και κατ'επέκταση την επιστροφή ολόκληρης της οικογένειας στα καταστήματα της εταιρείας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Για τους πρώτους 9 μήνες του έτους (Ιανουάριος- Σεπτέμβριος 2022), οι πωλήσεις του ομίλου, σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται, αυξήθηκαν κατά +11% περίπου.

Δείτε επίσης: Απόφαση "σεισμός" από τα Jumbo: Τέλος αυτά τα προϊόντα από τα ράφια]

Jumbo: Άνοδος για τις πωλήσεις της αλυσίδας

Κατάστημα Jumbo
Κατάστημα Jumbo

Αναλυτικά, στην Ελλάδα για τον Σεπτέμβριο του 2022, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +8% περίπου σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021, συνολικά για το εννεάμηνο του 2022, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +15% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εννεάμηνο.

Στην Κύπρο, οι πωλήσεις κατά τον Σεπτέμβριο του 2022 αυξήθηκαν κατά +19% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα συνεχίζοντας την εντυπωσιακή δυναμική τους πορεία. Συνολικά οι πωλήσεις, στην Κύπρο, για το εννεάμηνο του 2022 είναι αυξημένες κατά +23% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εννεάμηνο.

Στην Βουλγαρία, οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +11% περίπου τον Σεπτέμβριο του 2022, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Οι πωλήσεις των καταστημάτων, στη Βουλγαρία, για το εννεάμηνο του 2022 να είναι αυξημένες κατά +3% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εννεάμηνο.

Στη Ρουμανία, οι πωλήσεις του δικτύου σημείωσαν μείωση της τάξης του -2% περίπου τον Σεπτέμβριο του 2022, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις, στην αγορά της Ρουμανίας, για το εννεάμηνο του 2022, είναι μειωμένες κατά -1,5% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εννεάμηνο.

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως ο Όμιλος Jumbo αξιοποιεί την ισχυρή οικονομική του θέση και συνεχίζει απερίσπαστα, το επενδυτικό του πρόγραμμα για το 2022-2023, καθώς στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του το νέο υπερ-καταστήμα στην πόλη Sibiu, στη Ρουμανία.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share