Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Σεισμός» για τα Jumbo: Ανακαλούν προϊόν από την αλυσίδα!

Η ανακοίνωση που έφερε «παγωμάρα»

11 Μαΐου 2023 13:14
«Σεισμός» για τα Jumbo: Ανακαλούν προϊόν από την αλυσίδα!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μια δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή για τα Jumbo εξαιτίας της ανάκλησης προϊόντος από τη γνωστή αλυσίδα παιχνιδιών, με τον ΕΦΕΤ να παίρνει τη σχετική απόφαση.

Συγκεκριμένα, την απόφασή του για την ανάκληση αντικολλητικού ταψιού των Jumbo ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη (11/5) ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), μετά το τέλος εποχής που έγινε γνωστό για την εταιρεία.

Ανάκληση προϊόντος του Jumbo από τον ΕΦΕΤ

Ανάκληση προϊόντος του Jumbo από τον ΕΦΕΤ

Η απαίτηση του ΕΦΕΤ από τα Jumbo

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, κατά τη διερεύνηση αναφοράς καταναλωτή, προέβη σε δειγματοληψία ενός ταψιού, το οποίο εξετάστηκε από το Β' Τμήμα της Β' Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Από την εργαστηριακή ανάλυση διαπιστώθηκε εκτεταμένη αλλοίωση του επιχρίσματος της εσωτερικής επιφάνειάς του, συνοδευόμενη από αποκόλληση και μεταφορά τεμαχίων του επιχρίσματος στο τρόφιμο με το οποίο ήρθε σε επαφή.

Πρόκειται για αντικολλητικό ταψί διαστάσεων 45,5x30,5x7 cm και Lot No: B65AM2140-3, προέλευσης Κίνας, το οποίο διανέμεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση «JUMBO ΑΕΕ».

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν.

Καταπέλτης ο Τάσος Δούσης: «Η διαφήμιση των Jumbo ήταν γραφική με σεξιστικό περιεχόμενο, προκαλούν...»

Καταπέλτης ήταν για άλλη μια φορά ο Τάσος Δούσης! Αυτή τη φορά ο γνωστός παρουσιαστής και εκδότης τοποθετήθηκε σχετικά με την αμφιλεγόμενη τηλεοπτική διαφήμιση των Jumbo.

Είναι γνωστό πως ο ίδιος δε διστάζει να κάνει δηλώσεις για κοινωνικά ζητήματα και όχι μόνο. Μάλιστα δε «μασάει» τα λόγια του και λέει τα πράγματα με το όνομα τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τάσος Δούσης με ένα story στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά. Laurence J. Peter.

Είναι δεδομένα! Η τηλεοπτική διαφήμιση των jumbo ήταν για άλλη μια φορά γραφική με σεξιστικό περιεχόμενο (για εμένα) χιούμορ! Όμως αυτή είναι η φιλοσοφία των jumbo προκαλούν με «αιρετικές» διαφημίσεις για να ακουστούν! Αυτή είναι η ανάγκη τους. Αυτή είναι η ανάγκη του επιχειρηματία αυτό είναι το επίπεδο του ως προς το κοινωνικό σύνολο. Οι άνθρωποι εδώ και χρόνια ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι επιτυχίας.

Τάσος Δούσης

Θέλουν να είναι σημείο αναφοράς και συζητήσεων με τέτοιους τρόπους. Δεν ψάχνουν την κοινωνική προσφορά, δεν τους ενδιαφέρει το κοινωνικό μήνυμα. Επένδυσαν στην υποκουλτούρα του χθες αγνοώντας την παγκόσμια τάξη που ψάχνει λύσεις για λιγότερο κρέας περισσότερη κοινωνική ευαισθησία για τα ζώα και σίγουρα περισσότερη υγεία μέσα από τη διατροφή. Αυτό το υποπροιόν πέσαμε να το φάμε λες και τους ξέρουμε...

Νομίζω πως στην τηλεόραση υπάρχουν πιο επικίνδυνα θεάματα και άνθρωποι!

Π.χ θεωρώ πιο επικίνδυνους τους άσχετους και ανυπόφορα αδαείς παρουσιαστές που κάνουν κηρύγματα από την τηλεόραση για θέματα που δεν γνωρίζουν. Τους τηλεκανίβαλους που φιλοξενούν λαικού καυγάδες ή αυτούς που προπαγανδίζουν τα κομματικά τους φιλαράκια με τον μανδύα του δήθεν αναξάρτητου.

Οι δήθεν ευυπόληπτοι που είναι καραγκιόζηδες είναι αυτοί που με ανησυχούν γιατί διαμορφώνουν γνώμη και άποψη κοινού. Αυτά πρέπει να προσέχουμε και να δίνουμε σημασία με το τηλεκοντρόλ.

Αυτούς πρέπει να αποκλείουμε από την ζωή μας με τα άλλα απλώς γελάμε...»

Τάσος Δούσης μήνυμα για Jumbo

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share