Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023

Είναι οριστικό για τον Σκλαβενίτη: Έκανε το μεγάλο κόλπο η εταιρεία

Η ενημέρωση της εταιρείας

8 Μαΐου 2023 13:38
Είναι οριστικό για τον Σκλαβενίτη: Έκανε το μεγάλο κόλπο η εταιρεία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ήταν γνωστό, ότι ο Σκλαβενίτης ετοίμαζε ένα πολύ σημαντικό «βήμα» για την περαιτέρω επέκτασή του στο δίκτυο των σούπερ μάρκετ, που ήδη διαθέτει, με την εταιρεία να προχωρά σε άλλη μια εξαγορά, ετοιμάζοντας κι άλλες κινήσεις για το μέλλον.

Συγκεκριμένα, από σήμερα (8/5) στη Λάρισα αλλάζουν χέρια τα οκτώ καταστήματα της τοπικής αλυσίδα AS Aγορά, της «Σανίδας – Παπακωνσταντίνου ΙΚΕ», και μαζί αλλάζουν και οι ισορροπίες στο λιανικό εμπόριο της περιοχής.

Τα καταστήματα που εξαγόρασε η Σκλαβενίτης βρίσκονται στην πόλη της Λάρισας (6) και από ένα σε Αγιά και Αμπελώνα.

Σε ότι αφορά τον χάρτη του ανταγωνισμού η μεγάλη ανατροπή γίνεται εντός της Λάρισας, όπου η Σκλαβενίτης διατηρούσε ήδη τέσσερα καταστήματα. Με την απόκτηση της αλυσίδας AS Αγορά, τα καταστήματα της Σκλαβενίτης γίνονται πια δέκα, δηλαδή τα περισσότερα από κάθε άλλη αλυσίδα.

Η Πέντε ΑΕ (σούπερ μάρκετ Γαλαξίας) χάνει τα ηνία στην πόλη, καθώς έχει εννέα σούπερ μάρκετ στο δυναμικό της, ένα λιγότερο πλέον από τη Σκλαβενίτης. Με τα δέκα σούπερ μάρκετ στην πόλη της Λάρισας, η Σκλαβενίτης αναμφίβολα αποκτά μεγαλύτερη δυναμική και έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει οικονομίες κλίμακας που να εξυπηρετούν την τροφοδοσία όλων της των καταστημάτων, τόσο των ήδη υπαρχόντων, όσο και των νέων.

Στην πόλη της Λάρισας λειτουργεί και ένα κατάστημα χονδρικής The Mart, που επίσης ανήκει στον όμιλο Σκλαβενίτη.

Σκλαβενίτης και εξαγορά της AS Agora

Η νέα επέκταση του Σκλαβενίτη

Η ενημέρωση της αλυσίδας

Όπως επισημαίνεται στην ηλεκτρονική σελίδα της αλυσίδας που ηγείται σε επίπεδο τζίρου στον κλάδο, προστέθηκαν παρακάτω τα καταστήματα της AS Αγορά:

  • Αμύρου 8, Αγιά
  • Δημοσθένους 1 & Αγαμέμνονος, Νέα Σμύρνη
  • Ζωοδόχου Πηγής 46, Αμπελόκηποι
  • Ιωαννίνων 122, Φιλιππούπολη
  • Καραθάνου 11-13, Άγιος Αθανάσιος
  • Παπακυριαζή 65 & Φαρμακίδου
  • Υψηλάντου 55-57, Άγιος Κωνσταντίνος

Καμία σχέση με τον κατώτατο: Τόσα χρήματα παίρνει ένας χαμηλόμισθος στον Σκλαβενίτη

Ο Σκλαβενίτης αποτελεί μια εταιρεία, που όχι μόνο επιχειρεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καταναλωτών, αλλά προσφέρει τις καλύτερες δυνατές παροχές στους εργαζομένους του.

Η εταιρεία, άλλωστε, προχώρησε σε νέες αυξήσεις στο τέλος του 2022, μαζί με έκτακτες παροχές ή διεύρυνση υφιστάμενων για το σύνολο του προσωπικού.

Σε ετήσια βάση οι αυξήσεις μισθών μεταφράζονται σε 17 εκατ. ευρώ, καθώς αφορούν την πλειονότητα των εργαζομένων του ομίλου και συγκεκριμένα τους 25.800 από τους 29.500 (το 87,45%).

Σκλαβενίτης και κατώτατος μισθός

Ο κατώτατος μισθός του Σκλαβενίτη

Οι ανανεωμένοι σημερινοί μισθοί στον Σκλαβενίτη

Ειδικότερα, από την 1η Νοεμβρίου 2022 οι αποδοχές αυξάνονται ως εξής:

α. Εως 5,5% σε εργαζομένους με συνολικές μηνιαίες μεικτές αποδοχές μέχρι 870 ευρώ.

β. Εως 5% σε εργαζομένους με συνολικές μηνιαίες μεικτές αποδοχές μέχρι 930 ευρώ.

γ. Κατά 4% σε εργαζομένους με συνολικές μηνιαίες μεικτές αποδοχές μέχρι και 1.300 ευρώ.

δ. Εως 50 ευρώ μηνιαίως σε εργαζομένους με συνολικές μηνιαίες μεικτές αποδοχές από 1.301 ευρώ έως 1.350 ευρώ, με ανώτατο όριο το ποσό των 1.350 ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω, οι μηνιαίες μεικτές αποδοχές για τους νεοπροσληφθέντες εργαζομένους πλήρους απασχόλησης διαμορφώνονται στα 870 ευρώ από 825 ευρώ και με τη συμπλήρωση δύο ετών θα ανέρχονται σε 930 ευρώ από 886 ευρώ.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share