Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Απόφαση "σεισμός" από τα Jumbo: Τέλος αυτά τα προϊόντα από τα ράφια

Τι συνέβη;

31 Μαρτίου 2023 13:08
Απόφαση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μεγάλες αλλαγές προχωρά η Jumbo προκειμένου να εξισορροπήσει τις αρνητικές τάσεις που καταγράφονται στις διεθνείς αγορές. Ενώ, θετικά είναι τα οικονομικά νέα για τον πασίγνωστο επιχειρηματικό όμιλο Jumbo αν κανείς μπει στη διαδικασία να μελετήσει τις πωλήσεις της εταιρείας μέσα στον Οκτώβριο!

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του BnB Daily, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η απεξάρτηση από τις προμήθειες από την Κίνα για την Jumbo, καθώς η εταιρεία προμηθεύεται από άλλες αγορές τα προϊόντα της. Παράλληλα, πριν λίγες ημέρες ανακλήθηκε άρον άρον και ένα προϊόν που αγοράζουν το 95% των Ελλήνων

Σε αυτό το πλαίσιο και με φόντο την πανδημική κρίση και τα lockdown στην Κίνα, όπως και τα αυξημένα μεταφορικά κόστη, η Jumbo έχει κόψει προϊόντα από τα ράφια της, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στη σχέση ποιότητας - τιμής.

ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ειδικότερα, τα μεγάλου όγκου και μικρής αξίας αντικείμενα (π.χ. μπουκάλια), για την μεταφορά των οποίων από την Κίνα απαιτούνται πολλά χρήματα σε μεταφορικά κόστη μέσω container, έχουν ήδη καταργηθεί, επιλέγοντας άλλους προμηθευτές.

Απόφαση 'σεισμός' από τα Jumbo: Τέλος αυτά τα προϊόντα από τα ράφια

Η εταιρεία νήδη από το ξέσπασμα του Covid-19 άρχισε να διαφοροποιείται ως προς τους προμηθευτές. Έτσι, λοιπόν, όταν ξέσπασε η πληθωριστική κρίση προχώρησε σε ακόμα πιο αυστηρή επιλογή προϊόντων τα οποία διαθέτει στο δίκτυό της.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Το προσεχές διάστημα, δύο είναι οι κινήσεις που θα πραγματοποιηθούν από την εταιρεία. Στα μέσα Νοεμβρίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο υπερκατάστημα στην Sibiu της Ρουμανίας.

Επίσης, θα καταβληθεί στις 15 Δεκεμβρίου η έκτακτη χρηματοδοτική διανομή €0,38 ανά μετοχή για το τρέχον έτος. Μέχρι σήμερα η μερισματική πολιτική της εταιρείας αγγίζει το ποσό των €0,77 ανά μετοχή.

TAGS
 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share