Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023

Απόφαση «σταθμός» από τα Jumbo - Τέλος αυτά τα προϊόντα από τα ράφια!

Η ανακοίνωση της αλυσίδας

26 Μαρτίου 2023 16:32
Απόφαση «σταθμός» από τα Jumbo - Τέλος αυτά τα προϊόντα από τα ράφια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μεγάλες αλλαγές προχωρά η Jumbo προκειμένου να εξισορροπήσει τις αρνητικές τάσεις που καταγράφονται στις διεθνείς αγορές. Ενώ, θετικά είναι τα οικονομικά νέα για τον πασίγνωστο επιχειρηματικό όμιλο Jumbo αν κανείς μπει στη διαδικασία να μελετήσει τις πωλήσεις της εταιρείας μέσα στον Οκτώβριο!

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του BnB Daily, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η απεξάρτηση από τις προμήθειες από την Κίνα για την Jumbo, καθώς η εταιρεία προμηθεύεται από άλλες αγορές τα προϊόντα της. Παράλληλα, πριν λίγες ημέρες ανακλήθηκε άρον άρον και ένα προϊόν που αγοράζουν το 95% των Ελλήνων

Σε αυτό το πλαίσιο και με φόντο την πανδημική κρίση και τα lockdown στην Κίνα, όπως και τα αυξημένα μεταφορικά κόστη, η Jumbo έχει κόψει προϊόντα από τα ράφια της, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στη σχέση ποιότητας - τιμής.

ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ειδικότερα, τα μεγάλου όγκου και μικρής αξίας αντικείμενα (π.χ. μπουκάλια), για την μεταφορά των οποίων από την Κίνα απαιτούνται πολλά χρήματα σε μεταφορικά κόστη μέσω container, έχουν ήδη καταργηθεί, επιλέγοντας άλλους προμηθευτές.

Η εταιρεία νήδη από το ξέσπασμα του Covid-19 άρχισε να διαφοροποιείται ως προς τους προμηθευτές. Έτσι, λοιπόν, όταν ξέσπασε η πληθωριστική κρίση προχώρησε σε ακόμα πιο αυστηρή επιλογή προϊόντων τα οποία διαθέτει στο δίκτυό της.

Κατάστημα Jumbo

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Το προσεχές διάστημα, δύο είναι οι κινήσεις που θα πραγματοποιηθούν από την εταιρεία. Στα μέσα Νοεμβρίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο υπερκατάστημα στην Sibiu της Ρουμανίας.

Επίσης, θα καταβληθεί στις 15 Δεκεμβρίου η έκτακτη χρηματοδοτική διανομή €0,38 ανά μετοχή για το τρέχον έτος. Μέχρι σήμερα η μερισματική πολιτική της εταιρείας αγγίζει το ποσό των €0,77 ανά μετοχή.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share