Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Προσοχή σε αυτά τα 2 τρόφιμα που θα βρείτε στον Σκλαβενίτη: Η απόφαση της εταιρείας που προβληματίζει

Παίρνει τα δικά της μέτρα

17 Μαρτίου 2023 20:27
Προσοχή σε αυτά τα 2 τρόφιμα που θα βρείτε στον Σκλαβενίτη: Η απόφαση της εταιρείας που προβληματίζει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σκλαβενίτης, βλέποντας τα δεδομένα της αγοράς να μην είναι καθόλου εύκολα, έχει πάρει τις δικές του αποφάσεις ως προς το πώς θα αξιοποιήσει ορισμένα του τρόφιμα.

Όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr από τις αρχές της εβδομάδας, καθαρά για προληπτικούς λόγους, η Σκλαβενίτης αποφάσισε να θέσει πλαφόν αγορών σε κάποιους ταχυκίνητους κωδικούς προϊόντων – εκείνα που αγοράζουν περισσότερο οι καταναλωτές – προκειμένου να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και καμία αναστάτωση στην αγορά, ετοιμάζοντας παράλληλα μια μεγάλη κίνηση σε δύο μήνες.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, η επιβολή πλαφόν σε σπορέλαια και άλευρα δεν σημαίνει αυτόματα ότι δεν υπάρχει επάρκεια.

«Επάρκεια υπάρχει, αποθέματα υπάρχουν. Το όριο στις αγορές τίθεται για να διασφαλιστεί η ισορροπημένη τροφοδοσία της αγοράς», σχολιάζουν.

Το όριο στις πωλήσεις δεν έχει μπει στο σύνολο των σπορελαίων και των αλεύρων, αλλά επιλεκτικά στους κωδικούς που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, ενώ το πλαφόν αφορά μόνο στις online αγορές της αλυσίδας – μέσω του sklavenitis.gr – καθώς στα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ δεν υπάρχει κανένας περιορισμός και οι αγορές γίνονται ελεύθερα.

Ειδικότερα, όποιος επιθυμεί, για παράδειγμα, να αγοράσει ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο του ενός λίτρου, δεν μπορεί να αγοράσει περισσότερες από τέσσερις συσκευασίες, αφού αυτόν τον αριθμό έχει θέσει ως μέγιστη ποσότητα το sklavenitis.gr.

Προσοχή σε αυτά τα 2 τρόφιμα που θα βρείτε στον Σκλαβενίτη: Η απόφαση της εταιρείας που προβληματίζει

Η απόφαση για τα φυσικά καταστήματα

Εάν, αντίστοιχα, κάποιος θέλει να προμηθευτεί αραβοσιτέλαιο των 5 λίτρων, μπορεί να αγοράσει online μόλις δύο συσκευασίες.

Στο αλεύρι, επίσης, ο καταναλωτής δεν μπορεί να προμηθευτεί περισσότερες από τέσσερις συσκευασίες, ενώ στις οικονομικές συσκευασίες που διαθέτουν τρία τεμάχια, η μέγιστη ποσότητα αγοράς είναι δύο συσκευασίες (των τριών τεμαχίων άρα σύνολο έξι τεμάχια).

Στην ερώτηση για το εάν πρόκειται να προχωρήσουν στην επιβολή ορίων αγοράς και στα φυσικά καταστήματα -σημειωτέον η Σκλαβενίτης αποτελεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα- στελέχη της εταιρείας σύμφωνα με το Moneyreview.gr, επεσήμαναν ότι ακόμη δεν έχει αποφασισθεί κάτι τέτοιο.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share