Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έκτακτες αλλαγές στα Lidl - «Έσκασαν» τα ευχάριστα για τους κατοίκους της Αττικής

Η γνωστή αλυσίδα επεκτείνεται εκ νέου

20 Φεβρουαρίου 2023 12:03
Έκτακτες αλλαγές στα Lidl - «Έσκασαν» τα ευχάριστα για τους κατοίκους της Αττικής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά την ΑΒ Βασιλόπουλος που εγκαινίασε ένα κατάστημα στην Πλατεία Κένεντι στο Χαλάνδρι και τις εργασίες που προχωρούν για ένα υπερμάρκετ στο δαχτυλίδι της Λεωφόρου Κηφισίας, αλλά και το νέο υπερμάρκετ Σκλαβενίτης στο κτίριο της πρώην Renault, φαίνεται πως ήρθε η σειρά της Lidl Ελλάς να επενδύσει σε ένα μεγάλου μεγέθους κατάστημα και μάλιστα σε περιοχή όπου δεν είχε μέχρι σήμερα παρουσία.

Το βήμα πραγματοποιήθηκε με την απόκτηση του ακινήτου επί της Λεωφόρου Μεσογείων 257, στο ύψος του Νέου Ψυχικού, όπου μέχρι πρότινος βρίσκονταν τα κεντρικά γραφεία και το κατάστημα της Miele Hellas. Η γερμανική εταιρεία εξάλλου εγκαινίασε πρόσφατα τα νέα της γραφεία και το Experience Center σε νέο κτίριο στο Μαρούσι, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 69.

Την ίδια ώρα, είχαμε «SOS» από τον Σκλαβενίτη: Έκτακτη ανακοίνωση της αλυσίδας - Γιατί πηγαίνει άμεσα στην Αστυνομία

Μια ξεχωριστή στρατηγική ανάπτυξης

Από το 1999 όταν άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην ελληνική αγορά έως και σήμερα, η Lidl Ελλάς ακολουθεί τη δική της στρατηγική ανάπτυξης. Το 231ο κατάστημά της στην Ελλάδα στην περιοχή της Πλατείας Αττικής έγινε πρόσφατα γεγονός, αντικατοπτρίζοντας και αυτό την φιλοσοφία που υπηρετεί και βασίζεται στην οργανική ανάπτυξη των σημείων πώλησης.

Και έως τώρα και τα 231 καταστήματά της έχουν δημιουργηθεί εκ του μηδενός σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης και την στρατηγική που αυτή υπηρετεί, αυτή της έμφασης στην αγοραστική εμπειρία.

Νέα ανακοίνωση από τα Lidl

24 χρόνια επενδύσεις

Στον τομέα των επενδύσεων και προς επίρρωση της στρατηγικής που επικεντρώνεται στην οργανική ανάπτυξη, η Lidl Ελλάς έχει προγραμματίσει να κάνει επενδύσεις 100 εκατομμυρίων ευρώ έως και το 2024. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχει αναπτύξει διευρυμένες σχέσεις με Έλληνες προμηθευτές, εμπλουτίζοντας σημαντικά το μείγμα στα ράφια της με προϊόντα από 2.700 συνεργάτες σε αυτόν τον τομέα. Μάλιστα, ποσοστό που υπερβαίνει το 60% του συνολικού της τζίρου προέρχεται από τις πωλήσεις προϊόντων Ελλήνων προμηθευτών, ενώ πολλά από αυτά διατίθενται σε 30 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Lidl, συμπεριλαμβανομένων και των Η.Π.Α., μέσα από τις θεματικές εβδομάδες προϊόντων.

Το νέο κατάστημα

Οι συνολικές της επενδύσεις στην Ελλάδα κατά τα 24 χρόνια σταθερής της παρουσίας έχουν ξεπεράσει τα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ και συνεχίζονται, δείχνοντας την τάση και για τα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η κίνηση για τη δημιουργία ενός μεγάλου καταστήματος στα βόρεια προάστια, θέτοντας ως στόχο να αναπτύξει δραστηριότητα σε μια νέα γι’ αυτήν περιοχή όπου παραδοσιακά το αγοραστικό κοινό είχε ένα μεσοανώτερο κοινωνικο-οικονομικό υπόβαθρο.

Ο χώρος των πρώην γραφείων στο Νέο Ψυχικό θα πρέπει να διαμορφωθεί κατάλληλα για να στεγάσει σούπερ μάρκετ, με βάση τα νέα δεδομένα που έχει θέσει η γερμανική αλυσίδα και στα νεοπαγή της σημεία σε Νέο Κόσμο και Πλατεία Αττικής.

Το επιτυχημένο μοντέλο

Με τα δύο νέα της σημεία η Lidl Ελλάς δείχνει πως θέτει σε προτεραιότητα τη θετική αγοραστική εμπειρία, εξασφαλίζοντας μια ποιοτική επιλογή αγορών στους καταναλωτές σε ένα ολοκαίνουργιο και ελκυστικό περιβάλλον, ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών πελατών. Τα καταστήματα πλέον αναβαθμίζονται βασιζόμενα σε αρχές αειφορίας.

Με βάση αυτά τα δεδομένα οι χώροι πώλησης είναι υπερσύγχρονοι, με οριοθετημένα τμήματα, στεγασμένες θέσεις στάθμευσης, καθώς και σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ο οποίος διατίθεται δωρεάν στους πελάτες των καταστημάτων. Ανταποκρινόμενα δε στις απαιτήσεις του αστικού σχεδιασμού, χαρακτηρίζονται από ευέλικτο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και αειφόρο τεχνολογική προσέγγιση.

Η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ που διατηρεί το πιο κοντινό σημείο στην περιοχή Ελληνορώσων, προβλέπεται κατά τους επόμενους μήνες να προχωρήσει σε εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου, ωστόσο λόγω των αργών διαδικασιών αδειοδότησης, το νέο κατάστημα αναμένεται να είναι έτοιμο μετά τα τέλη του 2023.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share