Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Εκτόξευση» για τον Απόστολο Βακάκη - Ανακοινώνουν άμεσα τα ευχάριστα τα Jumbo

Ανατροπή στο σκηνικό της αγοράς!

15 Φεβρουαρίου 2023 21:36
«Εκτόξευση» για τον Απόστολο Βακάκη - Ανακοινώνουν άμεσα τα ευχάριστα τα Jumbo
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε προ-πανδημίας επίπεδα επιστρέφει η μετοχή της Jumbo στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν τα ικανοποιητικά μεγέθη του Ιανουαρίου, όπως και την απόφαση για τη διανομή μερίσματος 1,155 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τίτλος της εισηγμένης, λίγο πριν τις 3.00 το μεσημέρι της Πέμπτης, ενισχύεται κατά 5,7% και εκτινάσσεται στα 18,92 ευρώ, το οποίο ισούται με το υψηλότερο σημείο από τον Ιανουάριο του 2020.

Μάλιστα, ο τζίρος των συναλλαγών ανέρχεται μέχρι στιγμής στα 3,7 εκατ. ευρώ, με 201.203 τεμάχια να αλλάζουν χέρια. Παράλληλα, θυμηθείτε από που ξεκίνησε η δυναστεία: Τι δουλειά έκανε ο πατέρας του μεγαλοεπιχειρηματία των Jumbo, Απόστολου Βακάκη και έβγαλε τρελά λεφτά!

Κατάστημα Jumbo

Η σημερινή ανοδική κίνηση, όπως προαναφέρθηκε, συνδέεται άρρηκτα με την απόφαση της διοίκησης να διανείμει μέρισμα 1,1550 ευρώ ανά μετοχή. Το εν λόγω ποσό ισούται με το συνολικό ποσό που διανεμήθηκε κατά τη διάρκεια του 2022.

Το πράσινο «φως» στο μέρισμα αναμένεται να δοθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση, η οποία προγραμματίστηκε για τις 8 Μαρτίου, ενώ η καταβολή των χρημάτων θα ξεκινήσει από τις 27 Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, η Jumbo γνωστοποίησε ότι οι πωλήσεις του Ιανουαρίου διευρύνθηκαν κατά 45% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, με την επίδοση της Ελλάδας να κυμαίνεται στο +48%, της Κύπρου στο +32%, της Βουλγαρίας στο +53% και της Ρουμανίας στο +40%.

Από τις αρχές του 2023, η μετοχή της Jumbo στο Χ.Α. «μετράει» άνοδο της τάξης του 12%, υπο-αποδίδοντας ελαφρώς σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος στην ίδια περίοδο κερδίζει 14,5%. Από την άλλη πλευρά, όμως, ο τίτλος της εταιρείας συγκαταλέγεται στα top-picks (κορυφαίες επιλογές) αρκετών αναλυτών, δείγμα των περιθωρίων ανόδου.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share