Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Πόλεμος» για Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπουλο - «Έσκασαν» τα νέα για τις δύο εταιρείες

Συνεχίζεται η μεγάλη τους κόντρα

6 Φεβρουαρίου 2023 17:04
«Πόλεμος» για Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπουλο - «Έσκασαν» τα νέα για τις δύο εταιρείες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια νέα ψηφιακή εποχή έχει μπει στην καθημερινότητά μας τα τελευταία χρόνια, με τις προμήθειες από τα σούπερ μάρκετ επίσης να έρχονται από παραγγελίες, που γίνονται διαδικτυακά.

Σύμφωνα με έρευνα του Wisdrop που πραγματοποιήθηκε online στις αρχές Ιουλίου με δείγμα 500 ανθρώπων από όλη την Ελλάδα και παρουσίασε το powergame.gr, σχεδόν 4 στους 10 Έλληνες πραγματοποίησαν φέτος online τις αγορές τους σε καταστήματα που πωλούν είδη σούπερ μάρκετ.

Το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά αυξημένο κατά 37% σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα που είχε πραγματοποιήσει πέρυσι η εταιρεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, e-food, Σκλαβενίτης και ΑΒ Βασιλόπουλος δείχνουν να έχουν ξεχωρίσει από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό και να μάχονται για την πρωτοκαθεδρία σε διάφορα πεδία, την ίδια στιγμή που ένας νέος παίκτης μπαίνει δυναμικά στην αγορά.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, μία από τις πρώτες αλυσίδες που εισήλθε στην εκτέλεση online παραγγελιών σούπερ μάρκετ, παραμένει σύμφωνα με την έρευνα του Wisdrop στην κορυφή ως η πρώτη επιλογή (27,9%) που έρχεται στο μυαλό των καταναλωτών όταν πρόκειται για ηλεκτρονικές αγορές προϊόντων σούπερ μάρκετ. Σε μικρή απόσταση (25,4%) ακολουθεί η Σκλαβενίτης, η οποία έχει αυτόνομη παρουσία στο ηλεκτρονικό εμπόριο λιγότερο των δύο ετών και σχετικά περιορισμένη γεωγραφική παρουσία. Σε μεγάλη απόσταση βρίσκονται οι υπόλοιποι παίκτες όπως My Market (6,6%), Skroutz (5,9%), Μασούτης (5,7%), e-fresh (5,7%) και efood (5,5%) κ.α..

Σύμφωνα με την έρευνα του Wisdrop το e-food έχει ξεχωρίσει ως διεκδικητής της κορυφής στην κατηγορία των παικτών που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στο e-grocery (σ.σ. αν και μετά από την εξαγορά των kiosky’s έχει πλέον και φυσική παρουσία) με το ΒΟΧ της Cosmote να ακολουθεί το προβάδισμα του.

«Πόλεμος» για Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπουλο - «Έσκασαν» τα νέα για τις δύο εταιρείες

Η θέση των σούπερ μάρκετ

Σε ό,τι αφορά στην πιστότητα των καταναλωτών στα online καταστήματα που πωλούν προϊόντα σούπερ μάρκετ η Σκλαβενίτης διατήρησε και αύξησε ελαφρά (31%) το ποσοστό πιστότητας (σ.σ. ποσοστό των καταναλωτών που πραγματοποίησαν τουλάχιστον 2 στις 3 αγορές τους από το ίδιο online κατάστημα στο διάστημα των τελευταίων έξι μηνών) μπροστά από Μασούτη (26%), ΑΒ Βασιλόπουλο (22%) και efood (20%). Και στον τομέα της πιστότητας το Wisdrop βλέπει την efood ως έναν καθαρό διεκδικητή. Είναι χαρακτηριστικό ότι 40,2% των ερωτηθέντων που πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές αγορές από καταστήματα που πωλούν είδη σούπερ μάρκετ ανέφεραν ότι έστω και μία φορά ήταν μέσω του efood. Τα ποσοστά για Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπουλο διαμορφώνονται σε 39,6% και 35,4% αντίστοιχα.

Τέλος σε ό,τι αφορά τους «οδηγούς» που κατευθύνουν τους καταναλωτές προς τις αγορές τους, οι τιμές κατέλαβαν φέτος την κορυφή με ποσοστό 20% και αύξηση 2,6% σε σχέση με την περασμένη έρευνα το Wisdrop και ακολουθούν η εύκολη ολοκλήρωση των αγορών (17,3%), ο χρόνος παράδοσης (15,5%) – παράγοντας ο οποίος μειώθηκε κατά 4% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα- και η ποικιλία (14,3%).

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share