Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: Όλα τα tips & οι... παγίδες, για έξυπνο shopping!

12 Ιανουαρίου 2014
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: Όλα τα tips & οι... παγίδες, για έξυπνο shopping!

Eκπτώσεις. Όλα αυτά τα πολυπόθητα αντικείμενα που είχες βάλει στο μάτι τους τελευταίους μήνες ξαφνικά αποκτούν τιμές εκπτώσεων και γίνονται πιο προσιτά και ακόμα πιο δελεαστικά.

Πριν ξεκινήσεις όμως shopping-εξόρμησή σου θα πρέπει να έχεις κάποιους κανόνες στο μυαλό σου ώστε να μην παρασυρθείς σε άσκοπες αγορές που αργότερα θα μετανιώσεις αλλά να ψωνίσεις πραγματικά έξυπνα και να αξιοποιήσεις το budget σου με τον καλύτερο τρόπο. Πάμε λοιπόν να τους δούμε...

ΔΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΟΥ
Κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα σου και απομάκρυνε τα ρούχα που δεν φοράς (που είναι πολλά συνήθως) ώστε να καταλάβεις πραγματικά τι ελλείψεις έχει η γκαρνταρόμπα σου. Αυτό θα σε βοηθήσει ούτως ή άλλως να δεις τα ρούχα που τελικά έχεις, να ξεχωρίσεις αυτά που αγαπάς και να τα ταιριάζεις μεταξύ τους χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις ανάμεσα στις κρεμάστρες μέχρι να φτάσεις σε αυτά. Επιπλέον θα σου κάνει πολύ πιο εύκολη τη δουλειά του να εντοπίσεις τι ακριβώς χρειάζεται να αγοράσεις.


ΣΚΕΨΟΥ OΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ
Μην αγοράζεις μεμονωμένα κομμάτια, χωρίς να έχεις σκεφτεί με τι θα τα συνδυάσεις επειδή απλά σου αρέσουν. Προσπάθησε όταν ψωνίζεις να έχεις στο μυαλό σου κάθε φορά ένα ολοκληρωμένο outfit γιατί διαφορετικά όχι μόνο δεν θα λύσεις κανένα πρόβλημα αλλά θα αποκτήσεις και ένα επιπλέον.

ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙΣ

Πρέπει να είσαι προετοιμασμένη και να μην παρασυρθείς από τις εκπτώσεις. Τίποτα δεν είναι ευκαιρία αν πρόκειται να παραμείνει κρεμασμένο σε μια άκρη της ντουλάπας σου.


ΚΑΝΕ ΕΞΥΠΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Ενημερώσου για τις τάσεις της επόμενης σεζόν και ψώνισε με βάση αυτές. Για το φθινόπωρο/χειμώνα 2013-14 πολύ δυνατές τάσεις θα είναι: οι αποχρώσεις του ροζ, το punk, το grunge, τα καρό και oι σιλουέτες της δεκαετίας των 50's.
Έχε τις λοιπόν στο μυαλό σου, βασική όμως προϋπόθεση είναι να σου ταιριάζουν και να μπορείς να τις υποστηρίξεις.


ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ EVENT;
Λάβε υπόψην σου τις επερχόμενες εκδηλώσεις-γάμους-πάρτι που έχεις στην ατζέντα σου. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αναζητήσεις κάποια ξεχωριστά κομμάτια και να τα αγοράσεις σε καλές τιμές και όχι με τον πανικό της τελευταίας στιγμής που θα τα πληρώσεις στη διπλάσια τιμή.


ΕΛΕΓΞΕ ΔΙΠΛΑ
Έλεγξε προσεκτικά το κάθε τι που αγοράζεις αφού τα συγκεκριμένα πράγματα βρίσκονται μέσα στο κατάστημα τουλάχιστον τους τελευταίους έξι μήνες. Ψάξε για πιθανά τραβήγματα, τρύπες και σημάδια από στυλό ή γρατζουνιές στα αξεσουάρ προτού πας στο ταμείο για να πληρώσεις, γιατί πολλά καταστήματα δεν δέχονται επιστροφές σε περίοδο εκπτώσεων.

ΚΑΝΕ ΣΩΣTΟ FITTING
Μην αγοράζεις ρούχα που δεν είναι στο νούμερό σου και που δεν σου ταιριάζουν τέλεια τη στιγμή που τα δοκιμάζεις, με σκοπό να τα μεταποιήσεις αργότερα, εκτός αν πραγματικά το εννοείς και αν γνωρίζεις κάποιο ράφτη που ξέρεις τη δουλειά του και τον εμπιστεύεσαι.


Kαι μια τελευταία συμβουλή:
Σκέψου το ενδεχόμενο να αντικαταστήσεις πολλές μικρές αγορές που μπορεί να μη σε ικανοποιούν εντελώς με την αγορά ενός ξεχωριστού fashion item που μπορεί να σου κοστίσει λίγο ακριβότερα αλλά που θα κρατήσεις για καιρό στη γκαρνταρόμπα σου.

πηγή: tlife.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ SHOPPING KANTE ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share