Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανατροπή για τα σούπερ μάρκετ - Πότε ανοίγουν ξανά Σκλαβενίτης, ΑΒ, LIDL, My Market

Πότε θα μπορέσουν οι καταναλωτές να κάνουν ξανά τα ψώνια τους στα καταστήματα

6 Ιανουαρίου 2023 16:43
Ανατροπή για τα σούπερ μάρκετ - Πότε ανοίγουν ξανά Σκλαβενίτης, ΑΒ, LIDL, My Market
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σούπερ μάρκετ: Η γιορτή των Φώτων σήμερα (6/1) επηρεάζει τη λειτουργία σούπερ μάρκετ και καταστημάτων. Είναι αργία, ενώ παράλληλα αξίζει να σας θυμίσουμε και πώς σκόρπισαν χαμόγελα τα Lidl - Έκτακτη ανακοίνωση της αλυσίδας!

Τα Θεοφάνεια είναι μία από τις παλαιότερες εορτές της ορθοδοξίας η οποία θεσπίσθηκε το 2ο αιώνα μ.Χ. και αναφέρεται στη φανέρωση της Αγίας Τριάδας κατά τη βάπτιση του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή. Τέλος, αποτελεί την τρίτη και τελευταία γιορτή του Δωδεκαημέρου της εορτής των Χριστουγέννων.

Φώτα 2023: Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ

Μια ακόμη αργία αύριο 6 Ιανουαρίου για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Ο εορτασμός των Φώτων ή Θεοφανίων στις 6 Ιανουαρίου αποτελεί δια νόμου επίσημη αργία του έτους παραδοσιακά με αποτέλεσμα να μην είναι ανοιχτές οι επιχειρήσεις, όπως και τα καταστήματα λιανικής και χονδρικής και τα σούπερ μάρκετ.

Ανατροπή με το άνοιγμα των ελληνικών σούπερ μάρκετ

Σούπερ μάρκετ καταστήματα: Ανατροπή! Πότε ανοίγουν ξανά

Αν για αρκετούς εργαζόμενους είναι μία ευκαιρία για απόδραση το τριήμερο των Φώτων, ωστόσο σούπερ μάρκετ και καταστήματα ανοίγουν ξανά το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, ανήμερα του Αϊ Γιαννιού με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απολαύσουν ένα τριήμερο ανάπαυλας και ξεκούρασης με μια πιθανή απόδραση μια που ο καιρός την ευνοεί.

Οι επιχειρήσεις και οι εταιρίες που δεν λειτουργούν πληρώνουν κανονικά τον μισθό των εργαζομένων την ημέρα των Φώτων.. Οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν δικαιούνται θα πληρωθούν με ημερομίσθιο, συν 75% για όσες ώρες απασχοληθούν καθώς είναι δια νόμου επίσημη αργία.

Αν οι εργαζόμενοι δουλέψουν σε επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας, όπως και των Φώτων, θα πάρουν το 1/25 του συνήθως μισθού συν 75% επί του νόμιμου ημερομισθίου για όσες ώρες απασχοληθούν. Αν εργάζονται σε επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις αργίες, θα πάρουν αύξηση 75%, που υπολογίζεται στο 1/25 του νομίμου ημερομισθίου τους για όσες ώρες δουλέψουν.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share